Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto nízkorozpočtového hororu jsou Nicole a Jess, mladý milenecký pár, který si vyrazí na romantickou cestu po Americe. Cestou se zastaví na opuštěném odpočívadle, kde se přítel hlavní hrdinky za záhadných okolností ztratí. Zoufalá Nicole brzy zjistí, že na odpočívadle není sama. Objeví se tajemný muž v jeepu se snadno zapamatovatelnou SPZ, který jí začne děsit. Dívka nachází útočiště na místním WC, kde jsou všude na stěnách šokující nápisy obsahující již známou SPZ. Později objevuje zmrzačenou dívku, která jí povypráví o tajemném řidiči. Nicole si uvědomuje že z této "hry" již není úniku... (kery-)

(viac)

Recenzie (94)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Sakra, sakra. Tohle je zajímavý a k tomu docela divný film. Na jednu stranu to je svým způsobem jen další tzv. silniční horor. Na druhou stranu to je docela zajímavě natočené, vůbec to není nudné, má to hodně dobrou hlavní hrdinku, která se chová poměrně realisticky, logicky, zbytečně nehysterčí a má v daných situacích často rozumné nápady (i když pravda, já bych se toho odpočívadla tak zuby nehty nedržel). Taky mě dost pobavilo, jak ji scénárista docela logicky a rozumně (v rámci příběhu) donutil svléknout se do podprsenky (takže to nevypadá jako klasické hororové laciné gesto). A k tomu je to navíc duchařina, která celému filmu dodává neuvěřitelné kouzlo a je do něj zakomponovaná trochu nezvykle, až jsem po skončení filmu říkal, co to do prdele bylo? Má to nějaké své chyby, ale když to sečtu a shrnu, je to dost zajímavý snímek, už i proto, že jsem po jeho skončení musel přemýšlet o jeho pointě a asi si to každý divák a divačka vyloží po svém ()

jurasino 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem od tohoto filmu spíše něco jiného ale nakonec jsem nebyl až tak zklamán ale mám proti tomuto filmu několik výhrad: pořád jsme na stejném místě nic se pořádně neděje, hlavní hrdinka je neskutečně hloupá, měla několik šancí přežít a vyhrát ale nevyužila jich kvůli svojí hlouposti, dále mi dost vadila druhá polovina filmu která byla pojata spíš jako nějáký survival horror, a atmosféra první poloviny se v ní vytratila. exploitation bylo ovšem dost kruté a toho policajta mi bylo trochu líto, ale taky se nechoval zrovna profesionálně. Jsem zvědavý co nabídne pokračování ale popravdě, moc co nabídnout už mu nezbývá pokud se film ponese opět v tomto duchu. Na svou dobu průměr, celkově spíše podprůměr. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladý, zamilovaný pár túžiaci po zmene, cestuje naprieč Amerikou k jednému z rodinných príbuzných, aby skúsil život na vlastnú päsť. "Cik" pauza na jednom z odpočívadiel uprostred "ničoho", diametrálne zmení plány mladej dámy, ktorá sa z ničoho nič ocitá sama, tvárou tvár šialenému zabijakovi. Pohľad intelektuála: Hľadať logiku v príbehu či v správaní postáv, v hororoch, nie je vždy totožné. Kým napríklad pri subžánri "Zombie", si tvorcovia potlačenie logiky skrátka môžu dovoliť (nakoľko priznajme si, bežne sa po ulici netackajú - taktiež doposiaľ nevymysleli Fábiu na zombie pach), naopak pri Slasher, Exploitation či Hixploitation snímkoch by už režisér mal byť opatrnejší. Po svete kráča príliš veľa zmrdov, ktorý majú záľubu v násilnostiach, alebo vraždení, čiže predpoklad vývoja príbehu by mal byť niekoľko násobne reálnejší, s čím súvisí aj samotné správanie či konanie postáv v ohrození. Odpočívadlo (SLASHER - LOGIKA): To ako vážne? Všade naokolo možnosť úniku, ale ja ostanem zabarikádovaný na hajzly za drevenými "lietačkami", kým sa úplne neposeriem? Look je miestami amatérsky, čo na kvalite taktiež nepridalo. Potešilo najmä pár fakt slušne realisticky zvládnutých gore scén či vďaka prostrediu, dostatočne špinavá atmosféra. Napriek spomínaným negatívam, nemôžem tvrdiť, že by som sa vyslovene nebavil - 50%. Pokiaľ by niekto rád vzhliadol niečo podobné, no o štipku duchaplnejšie - nech smelo skúsi "P2". ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ten začiatok má zaujal,len som čakal či aj celok sa osvedčí.Tento film si s dialógmi veľkú hlavú nerobí,fuck tam bolo dosť často.Pre mňa to je neznámi film a po pozretí nie som nejako spokojný.Hlavná postava vždy natrafila na psychopatov či to bola ta rodina v karavane alebo na samotného vraha no darilo sa jej.Je to drsné,krvavé a má to napätie a atmosféru. Ale hlavná ženská postava bola strašne tupá a vôbec nič jej nevychádzalo aspoň že bola sympatická. Tato snímka sa nevymyká nad ostatné lebo je tu viacero hluchých miest,ako napr. keď ten vrah prešiel po policajtovi nie že by hlavná postava vzala jeho zbraň a strieľala po tom aute,nie ona sa len bezbranne pozerala ako krava.Vrah bol zmysluplný lebo nezabíjal len tak zo žartu ale svoje obete totálne od rovnal psychicky a až potom ich aj zabil.Pre mňa totálne nepochopený film lebo ani neviem do akého žánru by som ho zaradil lebo tých prvkov tu bolo viacero.A bol neskutočné prekombinovaný a toho vraha nešlo zraniť ani zabiť a to sa hlavná hrdinka veľmi snažila preto to vyzeralo ako keby bol nadpozemský lebo vždy bol dva kroky popredu a tak prenasledovaný nemohli mat žiadnu šancu a to mi tam neskutočne prekážalo.A toto je pre Kingika ktorý napísal-Ti čo dali nízke hodnotenie nemajú radi horory a nechápu prečo ho hodnotia.Tak to bol čistý blud lebo ja milujem horory ale tento je naozaj prekombinovaný a to ho zabilo,ty radšej pozeraj komédie a horory nechaj pre druhých. ()

moviesfan 

všetky recenzie používateľa

No co k tomu dodat. Mohlo to být lepší, ale díky neuvěřitelně hloupým scénám to lepší není. Jaký význam měly halucinace? Copak se vbíhá autu do cesty, když je schovaná v lese a může se v něm schovat? A co poslední scéna s ,,Help me"? Hodně věcí mi nedávalo smysl. Oni smysl ani nemají. Škoda. Jistý potenciál film měl. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama