Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď starnúci Ted Crawford (Anthony Hopkins) zistí, že ho jeho prekrásna a výrazne mladšia manželka Jennifer (Embeth Davidtz) podvádza s iným, naplánuje jej vraždu – dokonalú vraždu! Medzi policajtmi, ktorí prídu na miesto činu, je i detektív Rob Nunally (Billy Burke), skúsený vyjednávač v rukojemníckych drámach, ktorý ako jediný získa povolenie vstúpiť do Crawfordovej rezidencie. A hoci sa mu Crawford k vražde manželky okamžite prizná, Nunally mu prakticky nevenuje pozornosť, pretože nedokáže prestať civieť na umierajúcu ženu na dlážke v stále sa zväčšujúcej kaluži krvi – je ňou totiž jeho milenka, ktorej pravú identitu doposiaľ nepoznal! Crawforda následne uväznia a obžalujú. Obžaloby sa ujme mladý a ambiciózny Willy Beachum (Ryan Gosling), asistent okresného prokurátora Joea Lobruta (David Strathairn), ktorý verí v rýchly proces a ľahké víťazstvo. Ibaže nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá – a tak si zakrátko nielen Crawford, ale i Willy bolestne uvedomia, že v živote každého človeka raz nastane „okamih zlomu", v ktorom sa naruší aj tá najdokonalejšia fasáda... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Hodne dobryi thriller pri nemz se da napeti krajet, hlavne pri rozhovorech mezi Crawfordem a Beachumem. V jednoduchosti je krasa a v Hopkinsovi sila, tyhle role mu proste sedi nejlepe! Sice hodne vychvaluji, ale ma to i sve stinne stranky, casem kouzlo filmu opada a vraci se az k predvidatelnemu konci, ale to nestaci. Tady hodne vaham mezi tri az ctyri, ale necham to tak... 6,5/10 ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,VAŠE ŽENA…JE V POŘÁDKU?“ ,,NEMYSLÍM, ZASTŘELIL JSEM JI.“ Banální, jasný případ pro Willy Beachuma…. PŘÍBĚH:**** velmi dobrý. Na jedné straně vysmátý milionář (výborný A.Hopkins), na straně druhé mladý, ambiciózní právník (taktéž výborný R. Gosling), který se dostává do časové a psychické tísně./ NAPĚTÍ:**** líbí se mi soudní dramata. Ta atmosféra, která vyzařuje z dobře natočeného přelíčení, hudba, dialogy a grimasy mě ,,bere". A hlavně zde většinou hrají prim herecké výkony. Také okamžiky, kdy se z oběti stává lovec a naopak, jsou velmi vzrušující. A pak se stává, že nevím, komu vlastně držím palce. A Vy to víte? Všichni prohráváme…. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Nejradši bych prozradil konec celé detektivky, ale už si to nepamatuju. Byla to tak fikaná finta, že nejsem s to, vyprávět dál nějakým slušným způsobem. Nemá tedy smysl dál něco psát, když už jsem na sebe prozradil, že si to nepamatuju. Vlastně tenhle úplně zbytečný komentář přeskočte nebo mi ho hoďte na hlavu. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Poctivá prácička, i keď k plnému hodnoteniu tam čosi chýbalo. Nejaké hlbšie prepracovanie, menej scén s Rosamunde Pike a viac s Anthonym a Ryanom, ako už veľa užívateľov stihlo podotknúť. Mimo toho však vyjadrujem nadmernú spokojnosť, keďže som veľkým fanúšikom pána Goslinga a právnické prostredie ma ako študenta práv musí svojím vlastným spôsobom priťahovať. Ďalej by som chcel pochváliť prekvapivé rozuzlenie. Naozaj je mimoriadne ťažké, ak nie priam nemožné, odhaliť, kam sa vlastne vražedná zbraň podela, až pokým sa s pravdou nevyrukuje navon. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)
  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)

Reklama

Reklama