Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď starnúci Ted Crawford (Anthony Hopkins) zistí, že ho jeho prekrásna a výrazne mladšia manželka Jennifer (Embeth Davidtz) podvádza s iným, naplánuje jej vraždu – dokonalú vraždu! Medzi policajtmi, ktorí prídu na miesto činu, je i detektív Rob Nunally (Billy Burke), skúsený vyjednávač v rukojemníckych drámach, ktorý ako jediný získa povolenie vstúpiť do Crawfordovej rezidencie. A hoci sa mu Crawford k vražde manželky okamžite prizná, Nunally mu prakticky nevenuje pozornosť, pretože nedokáže prestať civieť na umierajúcu ženu na dlážke v stále sa zväčšujúcej kaluži krvi – je ňou totiž jeho milenka, ktorej pravú identitu doposiaľ nepoznal! Crawforda následne uväznia a obžalujú. Obžaloby sa ujme mladý a ambiciózny Willy Beachum (Ryan Gosling), asistent okresného prokurátora Joea Lobruta (David Strathairn), ktorý verí v rýchly proces a ľahké víťazstvo. Ibaže nič nie je tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá – a tak si zakrátko nielen Crawford, ale i Willy bolestne uvedomia, že v živote každého človeka raz nastane „okamih zlomu", v ktorom sa naruší aj tá najdokonalejšia fasáda... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Hopkinsovy scény jsou správně výživné i přestože poněkolikáté vlastně předvádí stále totéž a dostáváme další Hanibalovu vyriaci. Pořád to stačí a herecky filmu jasně vládne. Místo toho postava Rosamund Pike nemá žádnou funkci a její postava jen zbytečně natahuje už tak plytký příběh, ve kterém jde vlastně jen o to najít vražednou zbraň. Žádné jiné eso schované v rukávu režisér nemá a jde jen o to jestli se Gosling dostane Anthonymu na kobylku. Bohužel Fracture vypadá jako trošku dražší evropská televizní produkce. 60% ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Hodne dobryi thriller pri nemz se da napeti krajet, hlavne pri rozhovorech mezi Crawfordem a Beachumem. V jednoduchosti je krasa a v Hopkinsovi sila, tyhle role mu proste sedi nejlepe! Sice hodne vychvaluji, ale ma to i sve stinne stranky, casem kouzlo filmu opada a vraci se az k predvidatelnemu konci, ale to nestaci. Tady hodne vaham mezi tri az ctyri, ale necham to tak... 6,5/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Gregory Hoblit si chcel zopakovať PRVOTNÝ STRACH (beztak nijako zvlášť zaujímavý), nudiacemu sa Anthonymu Hopkinsovi bolo smutno za doktorom Lecterom a snaživý mladík Ryan Gosling (ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY) išiel okolo a bol rád, že ho oslovili. FRAKTÚRA pôsobí inteligentným a galantným dojmom a skutočne je skôr lepšia, ako horšia. Žiadny zvlášť vydarený psychologický triler by som však na nikoho mieste nečakal. Kino Považan NMnV 2007 ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (11)

  • Kinetické objekty se skleněnými kuličkami jsou návrhy nizozemského umělce Marka Bischofa. (MeanWhile)

Reklama

Reklama