Reklama

Reklama

Špionážny triler z prostredia FBI bol nakrútený podľa skutočných udalostí. Inšpiroval sa skutočným príbehom jedného z najväčších špionážnych prípadov v dejinách USA.
Mladého agenta FBI Erica O'Neilla poveria tajnou úlohou vykonávať "dozor" nad svojím nadriadeným Robertom Hanssenom, agentom amerických tajných služieb a špecialistom na počítačovú bezpečnosť. O'Neill má spočiatku sledovať jeho aktivity pre podozrenie zo sexuálnej úchylky. Keď však zistí, že Hanssen je oddaný veriaci katolík a verný manžel, vzhliada na neho s úctou a začne ho dokonca obdivovať ako ukážkový prototyp vzorného amerického občana. O´Neillova úloha sa komplikuje, keď pomaly odhaľuje krutú pravdu, že Hanssen pracuje pre ruskú stranu. Okrem šokujúceho odhalenia a nepríjemného vytriezvenia z jeho obdivu musí mladík riešiť aj svoju manželskú krízu a riešiť dilemu, ako nesklamať dobrého priateľa a zároveň poctivo plniť pracovné povinnosti. Začína sa krehká hra na dôveru, pri ktorej hlavný hrdina svojim balansovaním na hrane obidvoch strán začne pochybovať o vlastných životných hodnotách...Aj vďaka O´Neillovi v máji 2001 Roberta Hanssena zatkli a usvedčili z 15-ročnej spolupráce s ruskými špiónmi, počas ktorej spôsobil dovtedy najväčší únik utajovaných informácií v dejinách USA. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Celú kauzu okolo Hanssena si matne pamätám z médií, bol svojho času okolo toho dosť veľký humbuk. Musím priznať, že Breach ma dostal a fest bavil- od začiatku až do úplného konca! Cooperov herecký výkon nemôžem nazvať inak ako excelentný. Príbeh je značne zjednodušený, no inteligentne spracovaný, v určitých momentoch nepríjmene dusný a napínavý. Mám rád špionážne filmy a tento radím bezpochyby do toho najlepšieho za posledné obdobie...4,5*/5 ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Nádejne začínajúci film o zaujímavom príbehu (hľadá sa dvojitý agent), ktorý však vďaka svojim príliš monotónnym a niekedy príliš pomalým spôsobom sa nedokáže dostať sa na vyššiu úroveň. Z hercov tu jednoznačne diktuje tempo Ch. Cooper a L. Linney. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Příběhům natočeným podle skutečných událostí se snažím vyhýbat, protože jim prostě a jednoduše nevěřím. Důvodem pro mou účast při projekci tohoto snímku byl Chris Cooper v hlavní roli. Cooper ve filmech málokdy dostává prostor odpovídající jeho talentu. V tomto případě dokázal vytvořit nejednoznačnou postavu zrádce vlasti s vysoce vyvinutým charakterem a svým charismatem si hravě tento v podstatě průměrný film ukořistil pro sebe. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vďaka komornému prístupu spočiatku veľmi atmosférické, ale asi po hodine začne byť jasné, že žiadne prekvapenie, dynamický zvrat ani výraznejšie napätie očakávať nemožno a tak film postupne vyšumí do ničoty. Väčšinou ľudia chvália Chrisa Coopera, ale jeho výkonu chýba niečo komplexnejšie - niečo, čo by diváka prinútilo uveriť, že tento rodinu milujúci, pravidelne sa modliaci katolík je vlastne mocou posadnutý deviant. Jeho záverečný monológ to čiastočne zachraňuje, ale predsa len by som chcel niečo výraznejšie. ()

Rami 

všetky recenzie používateľa

Strašlivá nuda, která graduje absurdním chováním hlavních protagonistů. To, že jsou agenty FBI, chladnokrevní špioni, či zapálení věřící, by jim neuvěřilo ani malé děcko. Pozor Spoiler: Ty spousty výmluv (proč se agent FBI hrabe ve věcech svého nadřízeného, proč jede jednoznačně pomalejší "zkratkou", proč se zničeho nic chová roztržitě a přehrává), které mu zkušený špión baští jak přemaštěné italské špagety, jsou opravdu na ránu a výsměchem zdravému rozumu (potažmo inteligenci samotné). A proto dávám lepší jednu hvězdičku. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • Auto, na ktorom jazdí Robert Hanssen (Chris Cooper) a ktoré mu kvôli prehliadke rozoberú agenti, je Ford Taurus GL. (Laslo)

Súvisiace novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (viac)

Reklama

Reklama