Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (80)

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Chápu, že každý může mít svůj názor ale nechápu tak nízké hodnocení. Nic s tím ale nenadělám a tak něják přiblížím proč jsem vlastně dala 4 hvězdy. Je to hlavně proto, že se mi líbil nápad s vypravěčem(já sama takové snímky preferuji-kde se vyskytuje vypravěčská forma). Hodně mě pobavily povídky ve kterých vystupovala Winona Ryder :-D ...hned první povídka u které jsem ležela smíchy na zemi a nebyla jediná.Dle mého soudu to bylo skvělé a vtipné. Na závěr bych chtěla říct, že jsem zapřísáhlý ateista a jakékoliv žvásty o "knize knih" mě vůbec nezajímají a srovnávat nebo přikládat podobenství tomu nebudu beru to jako zábavný film, který člověka nemá pobuřovat ale pobavit(nebo se o to snaží)a jak ráda říkám nic a nikdo není dokonalý takže celkově je to takových 85%(alespoň pro mě). ()

maniak.sused 

všetky recenzie používateľa

Po druhom zhliadnutí musím ísť na 5 hviezdičiek. Niečo tak absurdné a uletené tu nebolo od čias Allenovho príbehu o ovci v Everything you always wanted to know about sex. Chápem, že tento druh humoru je veľmi minoritný, ale tunajšie hodnotenie je pre mňa aj tak šokom. Dokonca nesúhlasím ani s toľko proklamovanou nevyrovnanosťou príbehov. Samozrejme, že sú lepšie a horšie. Ale vyslovene slabý tam nie je a minimálne nápad majú všetky skvelý. Chlapík, žijúci zapichnutý do zeme; doktor, ktorý má rád fóry a to až po úplne morbídnu hranicu; susedia, ktorí spolu súperia, kto si v dome nazhromaždí viac CT-čiek; väzenské ,,manželstvo"; žena, vášnivo zamilovaná do drevenej bábky, atd atd... Uznávam, že to nie je film pre každého a vôbec neodsudzujem tých, ktorým tento film príde ,,divný". Ale pre pravého fajnšmekra je to skrytý poklad. ()

Reklama

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Jak už bylo řečeno, pár pomerančů zůstalo nevymačkaných, ale některé příběhy byly brilantní, jiné zase inspirativní...každý si odnese něco jiného. Každopádně to chce točit víc filmů jako je tento, nebát se zahrabat ve své mysli pro totální výmysly a kraviny a zkusit to spojit v jedno velké divadlo. Za snahu dávám hvězdičku navíc. Nudit se ale určitě nebudete, doporučuji, stojí to za 93 minut vašeho času. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Američtí herci si hrají, blbnou a není to vtipné. To že je celkem obvyklé, ale takhle špatnou povídkovou komedii jsem snad ještě neviděl. To i "Mládeži nepřístupno" mi přišlo zajímavější a sem tam i zábavnější. Tady jsou nějaké zajímavé nápady, ale jako celek to nestojí opravdu za nic. Tohle prostě není humor, to je jen špatná improvizace. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Absolútne odfláknutý, nevtipný, a hlúpy film, ktorý nám ukáže desať krátkych príbehov, inšpirovaných desiatimi prikázaniami, ale nakoniec nás skôr znechutí, ako pobaví. Fekálny humor badateľný skoro v každej scéne, aj keď nie v takej miere ako trebárs v Date movie, alebo Disaster movie, a jedinou výhodou tohoto snímku, je priatiahol omnoho zvučnejšie mená ako tie dva vyššie spomínané filmy. Ale ich postavy sú strašne nevyužité. Abscencia humoru, dobrého vkusu a zábavy, alá Amerika. Ako vrchol je to zakončené príšernou pesničkou, ktorá nám len hovorí, že láska je to hlavné a že práve kvôli nej porušujeme všetky prikázania. Zmysluplný film, na ktorý sa budem snažiť zabudnúť - ale len do takej miery aby som nespravil tú istú blbosť a nepozrel si ho po druhý krát. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama