Reklama

Reklama

Letecké katastrofy - Season 22 (2022) (séria)


Teror nad Michiganom (S22E06)

(epizóda)
  • Česko Drama nad Michiganem (viac)

5. apríla 1979. Štyridsaťštyriročný kapitán Harvey Gibson sa práve vrátil z najhoršieho letu svojej kariéry. Jeho výpoveď si vypočul zástupca Federálneho leteckého úradu. Kapitán Gibson, pôvodne letecký akrobat, pracoval pre spoločnosť Trans World Airlines 16 rokov. Palubný inžinier Gary Banks bol v letectve desiaty rok. Posádka mala presne tie skúsenosti, ktoré boli na palube Boingu 727 potrebné. Leteli proti vetru o rýchlosti 180 kilometrov za hodinu. Kapitán sa chcel dostať do vyššej letovej hladiny. Redší vzduch kladie menší odpor, a to sa môže prejaviť vyššou cestovnou rýchlosťou. Dvadsaťsedemročný Mark Moscicky bol vedúcim palubného personálu a v ten deň sa spolu s ďalšími tromi kolegami staral o 82 cestujúcich. Leteli v Boeingu 727 s úzkym trupom a po 45-minútovom meškaní v New Yorku mal let do Minneapolisu trvať tri a pol hodiny. Keď cestujúci dojedli, Moscicki chcel sám večerať. Sotva si sadol, lietadlo sa začalo prudko triasť, a neboli to turbulencie. Lietadlo sa nečakane prudko naklonilo doprava. Kapitán sa pokúsil lietadlo spomaliť, aby ho ľahšie ovládal. Stroj však nereagoval a padal k zemi... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna z tých častí, kedy od začiatku viete, že to dopadlo dobre, no napriek tomu napätia nechýba ani kúsok. Čo sa stalo presne sa asi už nikdy nedozvieme, ale traja frajeri to pekne posrali. ()

Reklama

Bozvav

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilot by zasloužil přes držku, vyjíměčně šlendrián údržby zachránil kapitánovi , posádce a hlavně cestujícím život. Ti piloti by zasloužili sebrat nejen pilotní licenci, ale i řidičák na tříkolku. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama