Reklama

Reklama

Traja cudzinci

Trailer 3

O tom, čo sa 11. februára 2005 stalo v dome rodiny Hoytovcov, nie je doteraz jasné. Pre Kristen McKayovú a Jamesa Hoyta malo ísť o krásnu noc vo dvojici v prázdninovom dome, patriacom jeho rodičom. Po odchode z oslavy kamarátovej svadby a vrátia sa do domu, nič šťastnému zamilovanému páru nevychádza. A navyše uprostred noci ozve klopanie na dvere a za nimi čudný hlas. Kristen a James nečaká noc plná vášne, ale noc plná utekania a skrývania sa pred troma maskovanými cudzincami. Snažia sa prežiť noc hrôzy, ale netušia že Cudzincom sa uniknúť nedá... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (546)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Kdyby film pokračoval v duchu první půl hodiny, kdy je Liv Tyler sama v domě a někdo ji neustále bouchá do dveří, tak se jedná asi o největší psycho film všech dob. (No uznejte sami, být v noci sami v domě, který je nahony vzdálen civilizaci). Jenže poté jde úroveň filmu přece jen dolů. Pomalu se vytrácí to co bylo tajemné a napínavé až k prasknutí. Poté už člověk čeká normální řezničinu, a to už zkrátka není to pravé ořechové. Liv Tyler skvělá. Scott Speedman jen tak do počtu, prakticky navíc. A to doslova. Postavil bych to celé na Liv Tylerové a na atmosféře strachu, ukrouhnul bych 10 minut. Přesto se nejedná o špatný horůrek. 55% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Pochutnáte si na nanuku Funny Games USA a v ruke vám otane drievko The Strangers. Recyklácia omletých klišé, nerozvinutý dej s nulovým vyústením, kľúčové kolapsy v logike a pravdepodobnosti. Bryan Bertino ani nevie, čo znamená záber na sviečku s nakloneným plameňom. Scenáristicky i režijne bezhodnotná, rýchlo zabudnuteľná vec, šikovne predaná lákavým trailerom a hviezdnym obsadením. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Proč nám to děláte?“ - „Protože jste doma.“ No ano, kdyby se v noci procházeli po venku a nebo spali pod širákem, nic z toho by se nestalo. Tak je to jednoduché.. Domácí invaze má v americké historii bohatou tradici (vzpomeňte na Clutterovy z Kansasu či návštěvu u Polanských) a kinematografie na ni myslí už od Griffithovy The Lonely Villa (1909), takže v rámci tohoto subžánru je z čeho vybírat a já mohu s klidným svědomím prohlásit, že The Strangers patří k jeho šedivému dnu. Scénář měl maximálně osm stránek (z toho jedna byla storyboard Liv Tyler ve vaně), nějaká tenze prakticky neexistuje, všechny postavy se chovají nesmyslně (hodným jde o život, ale musí se rozdělit, zlí používají taktiku „jsem za tebou, ty o mně nevíš a pak zase zmiznu“), kamera je připoutaná k neposedné Sově, při trapných lekačkách někdo v masce nebo se spodkama přetaženýma přes hlavu udělá za oknem baf a celé to působí jako zaseknutá gramofonová deska. Bertino je svým způsobem kouzelník, protože z hodiny a čtvrt dokázal udělat věčnost.. ()

darkrobyk odpad!

všetky recenzie používateľa

KRAVINA! Hovadské chování postav vrcholí v momentě, kdy on zastřelí nepravého (což tušíte předem) a ona pobíhá potmě v lese až spadne do jámy. Konec by si možná hvězdu zasloužil, jenže je to celé tak blbé, že zkrátka ne. Nojo, podle skutečné události, pche. A pak kecy typu: ,,Všechno dobře dopadne, neboj..." Trapné, směšné, bez atmosféry, nápadu, prostě všeho, co od filmu čekáte. Absolutní ztráta času a velké zklamání,....hnus. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (16)

  • Původně měl být film vypuštěn do kin v létě roku 2007. Po dvou odloženích měl premiéru 30. května 2008. (Chatterer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)

Reklama

Reklama