Reklama

Reklama

Pôvabná Kalifornčanka Susan Murphyová je v podstate úplne obyčajná mladá žena – no len do dňa svojej svadby, keď ju pri páde na Zem trafí meteorit plný vesmírneho slizu, ktorého pôsobením Susan v priebehu niekoľkých minút narastie do úctyhodnej výšky pätnásť metrov! Nečudo, že sa „na mieste činu“ okamžite objaví armáda, ktorá ju spacifikuje a odvezie na prísne tajnú základňu, ktorej existenciu vláda z dobrých dôvodov pred svetom starostlivo chráni ako oko v hlave. Tam ju „oštempľujú“ spočiatku nelichotivo znejúcim prívlastkom Monštrum, premenujú na Enormiku a prijmú medzi tiež dosť nezvyčajne vyzerajúcich členov veľmi špeciálnej bojovej jednotky s invenčným krycím názvom, ehm... Monštrá. Patria k nim brilantný vedec Dr. Šváb, ktorému po nevydarenom prevratnom experimente ostala namiesto vlastnej hmyzia hlava; unikátny kríženec ryby a opice - predstavujúci dosiaľ neznámy vývojový stupeň ľudskej rasy - a zároveň sukničkár na pohľadanie s priliehavým menom Chýbajúci článok alias Rybo; nezničiteľný želatínový B.O.B. s obrovským apetítom, vysokou priepustnosťou a temer nulovým IQ a napokon 100 metrov vysoká mĺkva larva Hmyzosaurus! Dni ich nedobrovoľnej izolácie pred svetom sú však razom zabudnuté, keď na Zemi pristane čudesný mimozemský robot a začne nemilosrdne nivočiť všetko, čo samu postaví do cesty! Nie práve závratnou inteligenciu a invenčnosťou oplývajúci prezident si našťastie dá poradiť a poverí hrdinského generála MacBombu, ktorý sa má postaviť do čela pestrej skupinky Monštier a spolu s nimi zachrániť našu rodnú planétu pred hroziacim zánikom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (585)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Jo, je to další Dreamworksovský typ filmu, který se snaží být strašně vtipný, přičemž na všechno ostatní zapomíná (proto mám Pixar mnohem radši). Přesto originální pojetí jako parodie a pocta scifi a hororum let minulých mu hodně skore. Ten začátek byl perfektní, vesmír scifi/horor hudba, pak, no nebudu vyzrazovat. Galaxhar a jeho celá scéna s susan je skvělá (takhle ma jinak vypadat pohádkový zaporak, ne neco tak strasneho a nudneho, co si ani nezaslouží říkat človek a už vubec ne herec, jako bylo v Noc muzeu 2, ano ten radoby faraon) A pak vrchol všeho, prezident a jeho Crazy Frog (nebo co to bylo) U toho sem se začal řehtat a trvalo hodne dlouho než sem ten nával podarilo zastavit. Další monstra byla taky dobrá, ale nebyla tak vtipná (ano myslim na tebe Bobe), jak sem ocekaval. Suma sumarum pekne 4 hvezdy. A příste at je to jeste vtipnejsi a mozna dam konecne 5 ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Holky, co se jim tampóny tvarují ve formě z cisterny a které si palmovité chloupky na holeních zastřihují vrtulníkem, jsou velice hot. Vůbec nechápu, proč jí ten mudla dal kopačky. Vždyť se mohl stát vaginálním speleologem! Jak si teď slečna přijde na své? Jsou americké jaderné nosiče v ohrožení? Že je zablemcá? Považme. ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Pátého "fíka" si nechávám do zálohy, ale v dabingu to nebylo vůbec zlé, právě naopak. Opět jsem se přesvědčil, že DreamWorks neválcuje Pixar a Disneyho v animaci (dávám jim rok, maximálně dva ;), ale hlavně v zábavnosti. Je to tím, že na rozdíl od pánů s lampičkou si tu nikdo nehraje na animovanou školku, která má vychovávat děti morálními poselstvími podanými na stříbrném podnosu a zasypanými uchcanými výjevy jak ze zlého snu cukrovkáře. Jistě, slabších míst je dost, ale jakékoliv scény s prezidentem, generálem, Bobem a Hmyzosaurem zvládají hlušinu vyvažovat víc než dostatečně. A mám pocit, že v originále to bude stokrát větší jízda. Už jen představa maniakálního smíchu Hugha Laurieho mi rozvybrovává bránici jako geniální hláška "možná nemám mozek, ale mám nápad". 8 s TAKOVÝMHLE plusem. Poznámka na závěr: RealD nakopává konkurenta od Dolby silně do řitního otvoru. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Videl som iba na dvd doma, čiže som prišiel o 3d efekt a tým pádom môžem hodnotiť predovšetkým scenár a príbeh. No a nastáva problém, pretože vtipy a odkazy na rôzne sci-fi mi nepripadali nijak zvlášť vtipné a sú do príbehu natlačené trochu násilne. Celé to vyznieva trochu infantilne, aj napriek týmto odkazom, ktoré pochopia iba dospelí a zainteresovaní. Potenciál bol vyšší. No a grafika síce úžasná, ale to by malo byť pravidlo a nie dôvod k vyššiemu hodnoteniu. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Tolik odkazů na metr² jsem už dlouho neviděl, avšak celý ten maglajz po několika minutách ztrácí na originalitě, aby v závěru vyšuměl do ztracena 3D efekt ne 3D efekt. Chtělo by se skoro říct: „Zapomeňte na: Vetřelce, Predátora, Blízká setkání třetího druhu, ET - mimozemšťana, Propast, Den nezávislosti, Star Trek a další sci-fi snímky Monstra vs. Vetřelci vám je tu servírují v jednom velmi svůdném balení. Jenže...Monstra vs. Vetřelci z nich těží těží seč jim síly stačí a nepřináší nic nového krom toho jde výsledek v klasických šlépějích ostatních animovaných bratříčků, aby se nakonec utopil v rozbředlém moralizovaní. Enormika pohodila svým bílým přelivem ala Rouge, Hmyzosaurus zamával motýlími křídly a pohádky byl konečně konec. O čem to vlastně celé bylo?6/10 ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama