Reklama

Reklama

Tichý Američan

  • Česko Tichý Američan (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh ľúbostného trojuholníka a záhadnej vraždy, odohrávajúci sa v Saigone v 50. rokoch počas boja Vietnamcov proti francúzskemu kolonializmu. Hlavnými aktérmi sú starší novinár, mladý Američan plný ideálov a krásna Vietnamka. V ich svete nič nie je také, ako sa zdá - je to svet plný intríg a zrád (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (92)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Velice dobrý film, který mi ze začátku trochu připomínal Annaudova "Milence." Děj je velice dobrý a chytlavý. Prostředí Vietnamu je zajímavé a snad poprvé jsem měl možnost vidět něco z doby kdy se válčilo s Francouzi. K chytlavosti děje přispívá i absence vyloženě kladných či záporných postav, snad kromě té dívky kterou oba muži milují. Herecké výkony jsou brilantní a jen podtrhují celkovou vysokou kvalitu filmu. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Ani neviem prečo, ale od TICHÉHO AMERIČANA som čakal veľa, no dostal som "iba" dobrý film, z ktorého som cítil sklamanie. Hneď úvod vo mne zanechal rozpačitý dojem, kedy sa Phillip Noyce posúva v čase a ukazuje nám záber na mŕtve telo Aldena Pylea a tak som mal spočiatku problém nepozerať sa na Brendana Frasera ako na chodiacu mŕtvolu. Neviem síce ako to bolo v knihe Grahama Greena, ale z filmového hľadiska to nepovažujem za najšťastnejší ťah. Samotnému filmu dominuje (spolu so skutočnosťou, že je po formálnej stránke pekne natočený) vynikajúci Michael Caine, ale pochváliť musím aj Frasera, ktorého snahu o prechod k charakternému herectvu treba oceniť. Trochu ma prekvapuje, že filmové spracovanie Greenovho románu nedosahuje ani 100 minútovú stopáž a aj napriek tomu dej neplynie moc rýchlo, čo je bohužiaľ spôsobené absenciou nezabudnuteľných, resp. bravúrnych filmových momentov. A to je veľká škoda. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný historický film, ktorý je zaujímavý predovšetkým svojimi exotickými kulisami a dvoma silnými hereckými predstaviteľmi dvoch generácií. Áno, aj Fraser je dôveryhodný, keď chce. Každopádne si film ukradol pre seba Michael Caine. No a keď vie hrať Fraser, tak treba povedať, že ak chce, tak vie poriadne točiť aj Noyce. Oproti takému Svätému je toto úplne iné kafe. ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Určitě se budu opakovat, ale The Quiet American je především "tichý" snímek. Vše je rozvláčné, nikam to nespěchá. Nemít to v hlavní roli Michaela Cainea, který hraje výborně, těžko by to udrželo mou pozornost až do konce. Brendan Fraser už je trochu horší, ale to celkem působivě kompenzuje nádherná Do Thi Hai Yen, kolem jejíž postavy Phuong se vlastně celý snímek točí. ()

Una111 

všetky recenzie používateľa

Díky za ten zvláštní dáreček od naší veřejnoprávní k 72. výročí konce války. Jen je třeba dodat, že praktiky americké zahraniční politiky se nikdy nezměnily a pokračují ve stejném duchu dál. Film tak nějak průměrný, něco mu chybělo, aby byl opravdu strhující, jak by si tohle téma nepochybně zasloužilo. Nevím, kde je chyba. Předlohu jsem - zatím - nečetla. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (10)

  • Miramax zaplatil za práva k natočení filmu 5 500 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Michael Caine soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší výkon herce v dramatu. (Terva)
  • Noyceův Tichý Američan získal stejné ocenění (ceny londýnských a sanfranciských kritiků) v jednom roce jako jiný Noyceův film Rabbit Proof Fence (2002), protože kvůli 11. září musela být premiéra odložena. [Zdroj: Cinema 7/2003] (Locksley)

Reklama

Reklama