Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (302)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

John Cena byl jediným důvodem proč jsem se na film podíval. Po zhlédnutí byl také jediným světlým momentem filmu. Jinak je to totiž kolosální sračka s totálně dementním příběhem. V rámci žánru se jedná o silný podprůměr. Nicméně věřím, že John Cena se teprve rozjíždí! Zato schopnosti režiséra poněkud slábnou. Lepší 2*. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

No je to o chlp lepšie ako vojak. Akcie sú asi rovnako dobre, ale tu je lepší dej. Vlastne vo Vojakovi v podstate nie je žiadny. Konečne nejaký akční film kde všetko vybuchuje a je aj s časti napínavý. Trochu mi niektoré akcie pripomenuli nebezpečnú rýchlosť, ale to nie je žiadne mínus. John Cena opäť sypmatacký terminatorovský rambo. Snáď bude mat viac filmov. 65% - 3* ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Som rad, ze som to videl takmer 10 rokov od premiery, pretoze teraz mi podobne akcnaky chybaju este viac nez vtedy. Cool B-ckova vykradacka speed a trojky die hard. Slape to jak dabel, na svoj mini rozpocet to vyzera k svetu a ma to hlavne zanrovu cistotu aka sa v tychto casoch nenosi. Nakoniec je (okrem nepovodnosti) najvacsi problem, ze John Cena rozhodne nie je ziadny Keannu Reeves ani Bruce Willis v najlepsich rokoch. 7/10 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $12,234,694Tržby Celosvetovo $18,184,083Tržby za predaj DVD v USA $8,248,790 //počet predaných kusov 521,447Nebezpečná rýchlosť trošku inak, nuž príbeh ma kostru deja odkopírovanú zo spomínanej pecky ale rutinér Renny Harlin z roztrasenou kamerou, prevažne nudnou nedynamickou akciou a z necharizmatickým kamenným Johnom Cena v hlavnej úlohe patria skôr do béčkovej produkcie. /40%/ ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Hodně slušné akční béčko, které nakonec ani není tak blbé, jak to po celou dobu vypadá. Protože i když je celá absurdita "příběhu" k popukání a dialogy úsměvné, tak závěrečná pointa dokáže navodit pocit satisfakce: že jsem u televize zbytečně nezahodil dvě hodiny života. Ne. Harlin je přeci jen ostřílený rejža akčních výplachů, a z Johna Ceny se pomalu (velmi) stává nový Arnold. Herecky je na tom dokonce o něco lépe, než pan guvernér za mlada, a jeho grimasy jsou méně prknenné :-). 12 kol nepřekvapilo, pobavilo, nenadchlo, nezklamalo. Wednesday´s night pop-corn entertainment. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • John Cena trénoval s policajným oddelením mesta New Orleans, aby sa pri automobilových naháňačkách nemusel nechať zastúpiť kaskadérom. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama