Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (242)

m.krudenc 

všetky recenzie používateľa

Rozpoutané peklo si nehraje na žádný katastrofický velkofilm a přesto se docela velmi povedl. Přírodní živly se nemají podceňovat a sopka, majestátně stojící přímo nad malebným městečkem, už vůbec ne. Vizuální efekty jsou pěkně provedené, takže katastrofa vypadá celkem reálně. Je to velmi hezká malebná podívaná, určitě stojí za to se na něj podívat. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Dante's Peak je skromne pôsobiace a pritom celkom štedré dobrodružstvo s krásnou prírodou a sympatickými postavami. A bez strieľania. Technicky dokonalé a postačujúco inteligentné. Veľmi príjemný filmový relax, na veľkom plátne alebo našlapanom domácom kine upgradnutý na adrenalínovku takmer kvalít Twisteru. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch zajímavějších katastrofických snímků na téma erupce sopky. A rozhodně zajímavější, než akční katastrofický snímek Sopka, která shodou okolností světlo světa spatřila ve stejném roce, jako Rozpoutané peklo. Pokud si chcete představit, co potkalo Pompeje a jak by to vypadalo dnes, Rozpoutanému peklu dejte šanci, neboť jde o stejný typ erupce jako proběhla ta u Vesuvu roku 79 n.l. Dejte tomuto snímku šanci i v případě, že jen máte rádi katastrofické filmy. Neboť i takové fanoušky tento snímek potěší. 75% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tenhle spektákl se moc nepovedl. Mám rád Brosnana mám rád katastrofické filmy, ale tenhle mě nikdy moc nebavil. Furt se to jenom rozjíždí a rozjíždí. Pak si nějakou tu akci se slušnými efekty užijeme, ale závěrečný finále filmu je zase takový nijaký. No a kromě Brosnana (kterej teda tady taky nehraje nic extra) mi byli ostatní postavy ukradený nepomohla ani Sára Connorová její děti byli vyloženě otravný, plus ještě navrch jedna otravná staromódní baba. Prostě tuna klišé, žádnej překvapivej zvrat nebo moment kterej by tomu filmu pomohl. Takže dám 2* asi jenom za těch pár efektů. Jinak dost prázdnej a nudnej film o ničem. Škoda.40% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (63)

  • Aj keď je pravda, že sopečná činnosť môže ovplyvniť kyslosť jazier a iných vodných plôch okolo sopky, ale kyselina by neprepálila loď tak rýchlo, ako je to znázornené vo filme. (Pat.Ko)
  • Doktor Dalton (Pierce Brosnan) uvádza (čas cca 19 minút), že z pôdy sa uvoľňuje dostatok oxidu uhličitého na to, aby usmrtil stromy a živočíchy. Zatiaľ čo to platí pre živočíchy (ktoré by udusili), stromy a iné rastliny by sa rozvíjali pri zvýšenom množstve oxidu uhličitého. Myslí tým oxid siričitý, ktorý je toxický pre rastliny aj živočíchy a vysvetľuje zvýšenú kyslosť vody. Oxid uhličitý je smrteľný pre stromy a iné rastliny v dostatočne veľkom množstve. (Pat.Ko)
  • Dizajn robota nedáva zmysel, pretože je zrejmé, že je navrhnutý len na prevádzku na rovnom povrchu. Vertikálna orientácia nôh a skutočnosť, že nohy pracujú vo zvážených pároch, robia robota nevhodným pre nerovný / strmý terén. Nie je možné, aby USGS disponovalo takýmto zariadením. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama