Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (644)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

Komediální snímek s akčním akcentem v zatáčkách, jehož slzopudné finále je oproti předchozí srandě tak nevýrazné, že mi ani příliš nevadí. Tolik skvělých herců na jednom místě prostě je zárukou kvality, respektive dobré zábavy, minimálně pro mě. Zejména Alan Tudyk je mi velmi blízký, také bych často lidem ve svém okolí nejraději nakopala nebo jim hodně, hodně ublížila. Prvotřídní konverzačka. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (38)

  • Tvorcovia kládli dôraz na vierohodné zobrazenie kopije pri zasiahnutí jazdca. (Greenpeacak)
  • Když se Will (Heath Ledger) učí tančit a Chaucer (Paul Bettany) dostane ránu do nosu, tak má poté vatu v jednotlivých záběrech střídavě v pravé a levé nosní dírce. Vata se navíc začala vyrábět až někdy v 18. století. (Terva)

Reklama

Reklama