Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (591)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Víťazná zostava sa nemení. A tento tým vyhral so sakramentsky veľkým náskokom. Keď Martin Riggs a Richard Murtaugh v roku 1987 zapustili hlboko do zeme jeden z pilierov žánru "policajnej buddy-movie", nič nebránilo ich návratu. Riggs a Murtaugh pritvrdili ... a napriek tomu im zostalo dosť energie na zreteľný príklon ku komediálnemu ranku. Réžie sa tak ako vždy u tejto losangelskej dvojky obšancoval Richard Donner. A ani tentokrát nezlyhal. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mi príde ešte o niečo šťavnatejšia. Viac srandy, hlášok, akcii skrátka ide sa do toho všetkého na plný plyn, no jednotka mi príde aj tak o chlp lepšia. Jediné čo mi tu vadí je mierne otravný Joe Pesci, ktorý niekedy otravuje inokedy baví, ale inak Mel Gibson a hlavne Danny Glover sú oveľa lepší ako v prvom diely. 95% - 5* ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Tak tento díl kráčí ve šlápějích výborné jedničky a dokoce si troufám tvrdit, že kráčí před ní. Ve srovnání s prvním dílem se rozrostl komediální prvek, a to dost značně. Kdopak se může pochlubit, že má doma šprcgumovník. Naprosto precizní dialogy. Vtip prakticky v každém okamžiku, i když byste to nejméně čekali. Mě se tohle prostě líbí. Lepší * * * *. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Moje nejoblíbenější SMRTONOSTNÁ ZBRAŇ. Ve všech směrech je ještě lepší než parádní jednička. Fóry jsou prvotřídní, scénář propracovanější, temnější, má rychlý spád a k tomu ještě tragická romantická linie. A Mel Gibson a Danny Glover jsou přinejmenším stejně tak dobří jako minule. Druhý díl jak má být. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhej dil si udrzel vysokou latku nasazenou prvnim dilem, tentokrat tu ale navic mame i zajimavyho zaporaka a celej film je ladenej vic do komedie. Cemuz taky napomaha postava vrchniho svedka v podani neskutecne ukecanyho Pesciho. Ale jinak vse jede ve stejnech kolejich jako prvni dil, takze zadnej extra komplikovanej pribeh, spousta strileni a hlasek a opet dokonala dvojka Glover - Gibson. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama