Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (591)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Jen o chloupek slabší, než první díl. Přesto skvělé. Málokterá dvojka může nabídnout tolik výborné zábavy o kterou se zde opět starají naši staří známí Riggs a Murtaugh, ke kterým ještě přibyl Leo, v podání Joea Pesciho. Záporáci jsou opět správně slizcí, hudba výborná a pohled na hajlujícího Gibsona stojí určitě za to. Vynikající film. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Mnoho užívateľov v komentároch porovnáva sériu Smrtonosných zbraní so sériou Smrtonosných pascí. Výsledok sa odvíja nielen od toho, či niekto preferuje Bruce Willisa alebo Mela Gibsona, ale aj od toho, či tieto filmy berie vážne alebo s nadhľadom. A to je hlavný dôvod, prečo u mňa na celej čiare víťazia "zbrane". Majú humor, ktorý nadľahšuje dej a ospravedlňuje prehnané alebo nelogické v ňom. V "pasci" je humor humorom hlavného hrdinu, ktorý si ním hladká svoje ego. Samozrejme, že rešpektujem právo každého na jeho videnie a hodnotenie. Za seba môžem napísať, že dvojke neublížila vysoká laťka nasadená jedničkou a bolo v nej rozvinuté to, čo bolo v jedničke iba naznačené. V žánri zábavných filmov ostáva celá séria nespochybniteľným prínosom. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Tak tento díl kráčí ve šlápějích výborné jedničky a dokoce si troufám tvrdit, že kráčí před ní. Ve srovnání s prvním dílem se rozrostl komediální prvek, a to dost značně. Kdopak se může pochlubit, že má doma šprcgumovník. Naprosto precizní dialogy. Vtip prakticky v každém okamžiku, i když byste to nejméně čekali. Mě se tohle prostě líbí. Lepší * * * *. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Diplomatic immunity! - It's just been revoked!“ Riggs a Murtaugh tentokrát musí čelit Apartheidu, záludnému toaletnímu teroru i skutečnosti, že se na filmu už tolik nepodílel Shane Black, jenž měl k nelibosti producentů pro Lethal Weapon Gibsona nachystaný poněkud tragičtější osud. Možná proto občas stojí scénář na podobně vratkých pilířích, jako měl ten dům jihoafrických diplomatů, ale co bychom té sehrané dvojici neustále lamentujících detektivů neodpustili.. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Klasická dvojka. Viac akcie, napätia, hustej kriminality, ale aj humoru, z ktorého budú mať fanúšikovia Donnerovho režijného vedenia bezprostrednú radosť. Mel je magor s veľkým M a diplomatický starúšik lepkavý ,,slizouň". Úvodná scéna je predobrazom vynikajúcej akčnej jazdy, ktorá má v znamenitých sekvenciách tendenciu predbehnúť samotnú 1. Zbraň 2 je zo všetkých častí mojou najobľúbenejšou - zo subjektívnych dôvodov, ktoré vôbec nemusíte brať vážne :-). ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Riggs (Mel Gibson) si ve vodě vykloubí levé rameno, aby se dostal ze svěrací kazajky. Poté si ale "nahazuje" zpět rameno pravé. (Tony.cs)
  • V přístavu Riggs (Mel Gibson) vystřílí celý zásobník do jednoho z protivníků. Když k němu však poté přijde blíž, nejsou v jeho těle vidět žádné střelné rány. (CrownThomas)

Reklama

Reklama