Reklama

Reklama

Diabolský apokalyptický vírus z dielne spoločnosti Umbrella už infikoval temer celé ľudstvo a zmenil ho na vražedné stádo nemŕtvych. Alice (Milla Jovovich), ktorá stále hľadá preživších, je odhodlaná bezohľadný koncern raz a navždy zničiť. Práve je na ceste do Los Angeles – v nádeji, že tam pre posledných zdravých ľudí nájde malú bezpečnú oázu pokoja. No už je, žiaľ, neskoro, aj tu sa už totiž rozťahujú tisícky infikovaných, a tak sa Alice a jej spoločníci ocitnú v smrtiacej pasci, z ktorej zdanlivo niet žiadneho východiska...! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (1 043)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Aj keď Anderson sľuboval návrat ku koreňom, kvality a originalitu prvého dielu už pravdepodobne nedosiahne nikto, pokiaľ nedôjde k zmene orientácie celej série na viac, než prvoplánové béčka s plochou scenárovou inšpiráciou zo série počítačových hier. Mila predvádza svoj štandard, herecky plochý, ale na akčné scény s ňou sa dá vždy pozerať. 3D označenie bol síce dobrý reklamný ťah, prakticky však úplne nezáživne zneužitý v neprospech diváka, avšak v prospech tržieb. V klasickom formáte, doma, som si dokonca film užil viac, než v kine. A to asi hovorí za všetko. 65%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Resident Evil: Afterlife" - popkornový akčný zombie horror pokračuje. Nadupaná akcia, super zbrane, divoká streľba, masívne výbuchy, krv. Vysoko profesionálne filmové triky. Parádne prostredia, zaujímavé lokácie. Apokalyptické obrazy, dychberúce scény. Dynamický soundtrack. Diabolská nadnárodná korporácia Umbrella, smrtiaci T-Virus. Živé mŕtvoly, zmutovaní mŕtvi, stovky zombie. Stále sexi Milla Jovovichová v hlavnej úlohe ako Alice. Skvelé. Dostal som, to čo som očakával. Objednal som si ku tomu pizzu, otvoril pivo a vypol mozog. No a skvele som sa zabavil. **** ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $60,128,566Tržby Celosvetovo $296,221,663Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,273,686Tržby za predaj DVD v USA $22,206,488 ║ Režisér Anderson sa fakt prekonáva a recykluje Matrix a iné filmy ako sa len dá, a to v tak pitomom deji až hrôza, úvod bol vrcholová samoúčelnosť, zaujímavých scén minimum, otravných vrchovato, keby tam nebolo to 3D, ktoré aspoň za niečo stálo tak neviem, neviem aký zmysel má robiť takéto bezúčelové výplachy. /videl v kine 3D verziu: 25%/ ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne najväčšie sklamanie zo všetkých častí. Jednotka bola veľmi dobrá. Dvojka katastrofa - OTRAS. Trojka bola z mŕtvych vstanie - NAJLEPŠIA ČASŤ. Táto štvorka - no hrôza hrôzostrašná. Normálne som po 20 minútach odišiel z kina. Z piatej časti mám strach ako z návštevy zubára. Dúfam, že to úplne zabijú a môže skapať ďalšia hororová séria. Podarilo sa im zničiť moju najobľúbenejšiu hru - "dúfam" ze sa im to podari aj s filmom. Hlavne že všade nadrbú 3D. Za chvíľu nám bude v kinách pri 8D tiecť voda po stehnách. Toto nemajú byť akčné orgie na efekty, toto má byť horor o zombie. Keď si budem chcieť pustiť film s najlepšími efektmi, pustím si hoci aký film od Spielberga. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Co tu vlastně očekáváte od filmu podle počítačové hry, kde nějaká kung-fu pipina masakruje do zchytření bandu zmutovaných zombie?! Nového Buňuela?? Tak to jste snad chytli T-virus, ne? Ale nebojte se, je to léčitelné. Brokovnicí s upilovanou hlavní. Totálně neškodná, vizuálně přitažlivá kokotinka, vykrádající všemožná žánrová klišé s naprosto dokonalými desíti minutami s třímetrovým dřevorubcem. A navíc Scofield konečně brejknul prizn. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (32)

  • Claire Redfieldová (Ali Larter) vystřelí z brokovnice na Sekerníka (Ray Olubowale), jenže zbraň by měla být prázdná, protože ji (v 64. minutě filmu) použila Alice Abernathy (Milla Jovovich) a do té doby ji znovu nenabila. (dc125)
  • Úvodní dějství (útok na tokijské ústředí společnosti Umbrella) se odehrává rok po událostech z předchozího dílu Resident Evil: Záník (2007). (ČSFD)

Súvisiace novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (viac)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (viac)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (viac)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (viac)

Reklama

Reklama