Reklama

Reklama

Prianie smrti

  • Slovensko Túžba smrti (viac)
Trailer 7

Lekár Paul Kersey (Bruce Willis) má všetko, čo si len človek môže želať - zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka (Elisabeth Shue) zomiera a dcéra (Camila Morrone) zostane v nemocnici ležať v kóme. Rúca sa mu celý svet a policajti len bezmocne krčia plecami, pretože podobných prípadov riešia denne desiatky. Hnaný túžbou po pomste, Paul berie zákon do vlastných rúk a ozbrojený vyráža do ulíc, aby nevinným životy zachraňoval a zločincom ich bral. Chicago má nového hrdinu, ktorý verí, že spravodlivosť ešte existuje. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 7

Recenzie (412)

verbal 

všetky recenzie používateľa

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

V tomto prípade vôbec netreba riešiť, že sa jedná o remake, táto téma je už dlhé roky tak používaná, že pri inom názve by ma to ani nenapadlo, hlavne, že to dopadlo dobre a Bruce Willis natočil po dlhej dobe zase dobrý a plnohodnotný film. Mňa táto téma nikdy neprestane baviť, branie spravodlivosti do vlastných rúk je vždy dostatočne atraktívne, no v podaní Eliho Rotha som sa predsa len trochu obával, aby to už neprehnal a neurobil z toho nejakú nechcenú paródiu, ale našťastie aj on to zvládol celkom so cťou. Film sa dokonca dlhší čas tvári až moc vážne a celkom sa mu to aj darí, predstavenie rodiny prebehne tak, aby sa k nim aj dali vytvoriť nejaké sympatie a síce škoda, že emócie vôbec nefungujú, ale to sa aj tak podarí len zriedka, takže som s tým nemal problém. A potom sa to už rozbehne, Bruce Willis vezme spravodlivosť do vlastných rúk a síce už pritom nepôsobí tak, ako v starých dobrých časoch, ale predsa len to dokáže uhrať a prial som mu, aby ich všetkých dostal. Tu dejovo nemá čo prekvapiť, ale presne tento štýl mám rád, občasné likvidácie zločincov, hľadanie tých pravých, vyšetrovanie pomstiteľa a samozrejme celá tá morálna stránka. Toto bola stávka na istotu a tak to aj vyšlo, film ma bavil od začiatku až do konca. Moc nesklame ani obsadenie, ako som spomínal, Bruce Willis a jeho rodina sú v poriadku, poteší Dean Norris ako vyšetrovateľ a aj brat hlavného hrdinu Vincent D'Onofrio, ale chcelo by to lepších záporákov, tu ich divák na rozdiel od väčšiny podobných filmov vopred nepozná a tak ich treba najprv nájsť, ale ani celkovo mi neprišli až tak slizkí, aby som si vychutnával ich odstránenie. Úplne v poriadku je akcia, toto nie je akčný film, ale hlavne relatívne uveriteľný thriller, takže žiadne veľké akcie sa tu čakať nedajú, ale všetky akčné scény sú dobre zvládnuté, likvidácie pôsobia pomerne drsne, priestrely efektne a síce to finále v dome sa mi už zdalo poriadne béčkové, ale aj toto je v poriadku, ja som si tohto Willisa, ktorý všetkých postrieľa štýlovo užil. Režijne s filmom nakoniec nemám väčší problém, Eli Roth sa tu držal na uzde a tak túto serióznu zápletku v rámci možností udržal aj v tej serióznej rovine, vizuál je v poriadku, úmrtia krvavé, len tu mohli byť navyše aj tie emócie. Takže celkovo si určite nesťažujem, na túto tému som videl aj lepšie filmy, ale rovnako aj horšie, tu som sa bavil a som rád, že ani Bruce Willis nie je ešte úplne mimo. 73% ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Je fajn vidieť Willisa po rokoch v kine, dokonca vo filme, kde celkom dobre hrá - dokonca som mu toho doktora veril viac ako človeka, čo nevie strieľať. Je to samozrejme staromódna pravičiarsko-fašistická mordovačka, ale nemôžem si pomôcť, v tejto korektnej dobe je to podobne osviežujúce ako napr. Punisher. Je však pravda, že najlepší remake Death Wish je Wanov Rozsudok smrti. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Eli Roth se režijně nepřekonal, některé stěžejní a vyhrocené scény mohly být rozhodně intenzivnější, vytáhl však Brusku Willise z osidel primitivních filmů, což je vlastně při jeho současném kariérním propadu velká zásluha. Bruce se mu odvděčil tím, že hraje typického Bruce, kterému jeho chirurga na sále tolik žrát nebudeme, ovšem (pouliční) přestřelky, které z akční složky převažují, jsou jeho tradiční parketa. Přemíra originality z filmu nečiší. Dokonce bych byl i pro nějaký závěrečný zvrat, nic takového nepřijde. A tak sledujeme Bruce, jak zarputile jitří stopu po aktérech přepadení jeho ženy a dcery, po němž manželka už vyspává na hřbitově a dcera se nadějně probouzí z kómatu. Bere spravedlnost do svých rukou a mstivě se plíží chicagskými ulicemi. Jak blízko či daleko má film ke svému původnímu filmu, z něhož vychází, to si netroufám odhadovat. Starou krimi s Bronsonem jsem nikdy neviděl. Nemusel to být špatný film, i tak odhaduji, že rozdíl bude hlavně v uchopení látky. Roth je přístupný hrátkám, které touží mít nad násilím nadhled i přehled, určitě ne vždy se mu to daří. Nejednou je film rutinním moderním thrillerem, který násilných scén má limitované množství, což zvláště u Rotha zamrzí. Vůbec se krvelačně neodvázal. A postupně z filmu vyprchá i napětí. Hlavně v závěru je znát, že už (brutální) nápady došly. Vyloženě se mně nelíbil přístup místních médií. To byly rušivé pasáže. A navíc to není žádná vizuální bomba. Práce s herci je nadmíru kvalitní. Zločinci jsou zahraní zajímavě, rodinka v ohrožení má nestárnoucí Elisabeth Shue, Rothem broušená sympaťanda Kirby Bliss Blanton se dostaví v celkem netypické úloze. Jen Vincent D´Onofrio v roli bratra hlavního hrdiny vykazoval nadbytečný výskyt. Pokud nutně netoužíte po originálu, tenhle remake kousek by vám mohl přijít vhod. Určitě se jedná o nejlepší film Bruce Willise za hodně drahnou dobu. 7/10 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (16)

  • Paul Kersey (Bruce Willis) jezdí ve filmu autem BMW řady 7. Jeho manželka má Porsche Macan GTS. (FIAT 500)

Reklama

Reklama