Reklama

Reklama

Prianie smrti

  • Slovensko Túžba smrti (viac)
Trailer 2

Lekár Paul Kersey (Bruce Willis) má všetko, čo si len človek môže želať - zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka (Elisabeth Shue) zomiera a dcéra (Camila Morrone) zostane v nemocnici ležať v kóme. Rúca sa mu celý svet a policajti len bezmocne krčia plecami, pretože podobných prípadov riešia denne desiatky. Hnaný túžbou po pomste, Paul berie zákon do vlastných rúk a ozbrojený vyráža do ulíc, aby nevinným životy zachraňoval a zločincom ich bral. Chicago má nového hrdinu, ktorý verí, že spravodlivosť ešte existuje. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (419)

Happens 

všetky recenzie používateľa

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Som zvedavý, kedy najbližšie uvidím nejaký “akčný” film, pri ktorom si nebudem musieť vypínať mozog. Nuž ale niet sa čo čudovať, keď za týmto veľdielom stojí Eli Roth, ktorý sa vo svojich počinoch, s inteligenciou príliš nebabre. Toto je totiž ďalšia “pomsta” na tanieri s “komediálnymi” prvkami, ktorú netreba brať nijak vážne. Lebo pokiaľ áno, tak by sme sa tu pohybovali v úplne iných “číslach”. Napriek tomu, že niektoré akčné scény, už idiotskejšie pôsobiť nemohli, požiadavky v rámci zábavnosti tento snímok napĺňa. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(75%) Viděno v kině. Po dlouhý době solidní Willisův film. Nepřišlo mi to ani trochu trapné. Vcelku normální příběh o pomstě. Samozřejmě, něco tomu chybělo, ale já byl spokojen. Ty přestřelky byli fakt luxusní. Perfektně ozvučené, vyvraždovačky do detailu vykreslené. Nuda tu rozhodně nenastane. Hudba celkem normální. Herci ok. Willis sice už nezahrál tak přesvědčivě jako kdysi, ale roli zvládl obstojně. Není to sice nic, co bych si pouštěl furt do kola, ale určitě se k tomu ještě někdy vrátím. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kto si?“ – „Tvoj posledný zákazník.“ O tomto sa hovorilo minimálne od r. 2012 a nakoniec to dopadlo presne tak, ako sme si mysleli, že to dopadne, keď boli odídení drsňáci Joe Carnahan a Frank Grillo a nahradil ich bezzubý Bruce Willis. Síce zostal Joeov scenár, ale bohvie, ako ho počas nakrúcania upravili, pretože sa mi nechce veriť, že autor peciek Medzi vlkmi a A-Team napísal niečo tak zastarané. Jasné, každý občas máme chuť vziať spravodlivosť do vlastných rúk, lebo niektorí sudcovia nerobia to, za čo sú platení a niektorí policajti sú skorumpovaní. O politikoch nehovoriac. Vidno, že tak to funguje nielen u nás, ale i v USA. Ale natočiť film, ktorý seriózne kladie otázku, či na niečo také máme morálne právo, mi pripadá zúfalo nemoderný. Réžie sa síce chopil krvák Eli Roth a treba dodať, že zostal svojmu menu verný. Mnohé scény sú prekvapivo drastické. Ale sú striedané absolútne nezáživnými dialógmi a s pekelne nudnými vzťahmi medzi priemernými postavami. Willis prekvapivo nepôsobí až tak nezáživne, ako som sa obával. Dean Norris je ako svojrázny policajt fajn. Všetko ostatné je však mimo. Filmu strašne dlho trvá, kým sa rozbehne. A ani potom to nie je ono. Navyše obsahuje plno flashbackov ako z nemeckej kriminálky z roku 1998 a céčkarských tupostí (Willis potrebuje strelnú zbraň, ale nevie, ako si ju zaobstarať bez toho, aby ho chytili, našťastie ide do roboty, na operačnom stole chlapovi zhodou náhod vypadne na zem búchačka, Willis ju nenápadne kopne pod stôl a potom si ju vezme). ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1974 natočil anglický režisér Michael Winner snímok "Prianie smrti" (Death Wish). Akčný film, v ktorom sporiadaný občan Paul Kersey vezme zákon do svojich rúk a nekompromisne pomstí násilnú smrť svojej milovanej manželky. V priebehu nasledujúcich dvadsiatich rokov boli vyprodukované ďalšie štyri pokračovania. Hlavnú úlohu v nich stvárnil Charles Bronson. V roku 2018 sa filmár Eli Roth podujal vzdať hold tejto revenge movie klasike, keď zrežíroval jej novú verziu. Postavu pomstiteľa Paula Kerseyho si tento krát zahral Bruce Willis. Neviem, čo by na to povedal Charles Bronson, keby mal možnosť to vidieť. No ja som s tým žiadny problém nemal. Môžem s kľudom konštatovať, že je to hodne podarený remake. *** ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (16)

  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)
  • Po svojom debute filmový trailer vyvolal kritiku od novinárov a filmových kritikov, mnohí ho titulovali za rasistický. (WalterIK7)

Reklama

Reklama