Reklama

Reklama

Prianie smrti

  • Slovensko Túžba smrti (viac)
Trailer 2

Lekár Paul Kersey (Bruce Willis) má všetko, čo si len človek môže želať - zaujímavú prácu, krásnu rodinu a nádherný domov. S násilím sa stretáva iba na operačnej sále pohotovosti, kde pracuje ako chirurg. Jedného dňa sa však všetko zmení. Po brutálnom napadnutí v ich vlastnom dome jeho manželka (Elisabeth Shue) zomiera a dcéra (Camila Morrone) zostane v nemocnici ležať v kóme. Rúca sa mu celý svet a policajti len bezmocne krčia plecami, pretože podobných prípadov riešia denne desiatky. Hnaný túžbou po pomste, Paul berie zákon do vlastných rúk a ozbrojený vyráža do ulíc, aby nevinným životy zachraňoval a zločincom ich bral. Chicago má nového hrdinu, ktorý verí, že spravodlivosť ešte existuje. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (419)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Death Wish je remake rovnomenného filmu z roku 1974. V ňom si zahral hlavnú úlohu Charles Bronson. Táto verzia je v tomto jemnejšia, už preto, že Eli Roth do svojho filmu pridal veľkú porciu nadhľadu a čierneho humoru, viac ako štyridsať rokov starý (a mimochodom veľmi dobrý) snímok je temnejší a drsnejší. Zato Bruce Willis je v mikine s kapucňou charizmatický podobne ako Bronson a zbraň vyťahuje rovnako bez zaváhania. Prianie smrti ukazuje pohľad na Ameriku z viacerých strán. Okrem iného predvádza, ako veľmi ľahké je dostať sa k zbraniam, že Chicago je skutočne mesto s najvyššou kriminalitou v Amerike a aký podiel na tom majú negerské gangy. Prianie smrti je výborná starosvetská zábava s množstvom krvi, pár nechutnosťami, obrovskou porciou nadhľadu, čierneho humoru a režisérovým až detsky rozpustilým hraním s najrôznejšími klišé - predovšetkým vo vedľajších postavách dvojica policajtov. V rámci žánru (čo je dôležitá poznámka, ktorá sa týka aj hodnotenia) sa jedná o rozhodne nadpriemernú prehliadku a skvelú béčkovú zábavu, čo si na nič nehrá. Je totiž hravá sama o sebe. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Dle očekávání zbytečný remake a průměrný vigilantský thriller na jedno zkouknutí. Carnahan má ve scénáři pár fajn detailů, ale to je vše. Syrovému sedmdesátkovému originálu to nečichá ani k fuseklím a i MÉ DRUHÉ JÁ s Jodie Foster je o level nebo dva zajímavější. A dokážu si představit dlouhou řadu herců, které bych v té roli viděl radši než Willise. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Som zvedavý, kedy najbližšie uvidím nejaký “akčný” film, pri ktorom si nebudem musieť vypínať mozog. Nuž ale niet sa čo čudovať, keď za týmto veľdielom stojí Eli Roth, ktorý sa vo svojich počinoch, s inteligenciou príliš nebabre. Toto je totiž ďalšia “pomsta” na tanieri s “komediálnymi” prvkami, ktorú netreba brať nijak vážne. Lebo pokiaľ áno, tak by sme sa tu pohybovali v úplne iných “číslach”. Napriek tomu, že niektoré akčné scény, už idiotskejšie pôsobiť nemohli, požiadavky v rámci zábavnosti tento snímok napĺňa. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Film má několik závažných vad a jedno z těch největších je jeho samotný název a obsazení Bruce Willise. Dá se Willisovi věřit doktor, který se mstí za smrt ženy a cvičí si střelbu a rozbor zbraně dle youtube? A hlavně, v původním filmu, zůstala hlavní postava pořád normálním chlapem, který se mstí za smrt své ženy. Zde dojde ke klasickému převodu v "Ramba" a to v tak nevýrazné podobě, že to ani není zábavné. A nějaký ten občasný krvavý kousek už to nijak nezachrání, ba právě naopak ukáže, jaký je Roth amatér. Není to pocta původnímu filmu, ani zábavný akčňák. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $30miliónovTržby USA $34,017,028Tržby Celosvetovo $48,576,379Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,621,272Tržby za predaj DVD v USA $3,055,104║ Zatiaľ najstráviteľnejší Eli Roth, samozrejme o žiadny klenot sa zas nejedná, rozbeh troška rozpačitý. Hlavne Willis ako doktor dosť zaskočí ale pre vývoj deja v celku dobrý nástrel, ktorý má občas dobre tempo myšlienky ale potenciál nevyužitý. čistý priemer /50%/ ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (16)

  • Než se dostal k režii Eli Roth, byl zvažován do hlavní role i Brad Pitt. (ČSFD)

Reklama

Reklama