Reklama

Reklama

Jazero smrti

Trailer

Steve vzal svoju priateľku Jenny na romantický víkend k jazeru Eden, aby ju v lone panenskej prírody požiadal o ruku a niekoľko dní spolu strávili v pokoji a samote. Miestna príroda pri zaplavenom lome však nie je až tak nedotknutá, ako sa zdá, a ani zamilovaný párik tu nie je sám. Prichádza partia pubertálnych výrastkov z neďalekej dediny, ktorých jedinou náplňou trávenia voľného času je vzájomná šikana, vandalstvo, násilie na slabších, týranie zvierat a drzé predvádzanie sa pred druhými. Tínedžerom sa nepáči, že na ich obľúbené miesto vnikli votrelci. Steve sa snaží s nimi vyjednávať, ale zbytočne. Nebezpečný kolotoč hrôzy sa rozkrúti vo chvíli, keď partička ukradne Stevovo auto a potýčka sa skončí smrťou psa jedného člena gangu. Skupinka na čele s psychopatickým mladíkom sa im rozhodne pomstiť spôsobom, ktorý sa vymyká ľudskému chápaniu. Rozpúta vražednú hru na mačku a myš, v ktorej sa napätie postupne vyhrotí až do extrémne brutálneho násilia a dvojica zaľúbencov musí doslova bojovať o holý život. Ale utiecť pred bandou nepríčetných tínedžerských násilníkov nebude také jednoduché. Bude to dokonca nemožné! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 297)

hirnlego 

všetky recenzie používateľa

Ajm sory, ale někdy je té debility v jednání postav přeci jen trochu moc i na mě a víc už mhouřit oči nemůžu, protože pak bych je měla zavřený, což by se neslučovalo s touhou provozovat činnost "koukání na film". Hloupost byla už to, že se "výletníci" neotočili na podpatku a nezdekovali se hned jak je ty dětičky začaly nepěkně terorizovat - ale to by pak samozřejmě žádné Eden Lake vůbec nevzniklo, takže co se dá holt dělat. Každopádně, blbá kráva, která není schopná naběhnout mezi fracky, mučící jejího přítele, a rozmlátit jim držky na kaši klackem, to tady u mě projela na celý čáře, až do úplného konce mě decentně vytáčela a je to hlavně její zásluha, že nedám ani ty 3*. A přitom kvalita "výpovědi" tohohle snímku není vůbec špatná, protože takhle to vážně je a bude to už jenom horší - trháme mouchám křidýlka, upalujeme ožralý bezdomovce, kucháme koťátka a přibíjíme je na kříže a všechno si to natáčíme na mobil. Jen bych tohle téma příště uvítala naservírované méně polopaticky a s alespoň místy né tak hloupým scénářem. Natural born grázl Jack O'Connell a mile zrůdný závěr můžou zůstat. (2,5*) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednom páre, ktorý sa rozhodne stráviť príjemný víkend mimo mesta, aby si užili oddych v prírode, lenže im ho skazí prítomnosť skupiny teenagerov. Tí začnú robiť problémy, ktoré neustále stupňujú a po náhodnej smrti psa ich vodcu musí mladý pár bojovať o svoje životy pred presilou a navyše v prostredí, v ktorom majú nevýhodu. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Úvodná fáza mohla byť trochu kratšia, ale zase ideálne zoznámi so všetkým dôležitým a keď sa to už rozbehne, tak sa už stále niečo deje až do konca. Až na pár trochu možno až hlúpejších scén to celý čas pôsobí úplne realistickým dojmom, pričom je to dobre zvládnuté, ale mám tu dva problémy. Záporná strana, teda teenageri tu majú až príliš moc priestoru, bol by som radšej, keby bol film hlavne z pohľadu páru, alebo v tomto prípade skôr ženy na úteku a teenageri by predstavovali len zlo, ktoré môže kedykoľvek prekvapiť. A prakticky tu úplne chýbajú nejaké výnimočnejšie situácie, na ktoré by sa dalo spomínať. Takže celý čas sa na to dobre pozerá, lenže mi tu chýba niečo, čo by ma skutočne zaujalo. Výnimkou je jedine záver, ktorý pôsobí teda skutočne nepríjemne a rozhodne zapôsobí. Čo sa týka možno až hororovejších prvkov, napätie som nepocítil takmer vôbec a aj tých drsnejších momentov je len pár, ale v tomto prípade išlo tvorcom evidentne hlavne o to, aby to celé pôsobilo čo najsurovejším dojmom a to sa mi aj celkom podarilo. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavný priestor tu má postava ženy, ktorá nesklame, poteší Michael Fassbender ako jej priateľ, len ma moc nebavili postavy teenagerov, keď už dostali toľko priestoru, tak mohli byť zaujímavejší. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje tak, ako aj má, takže nemám problém. Podobný typ filmu si rád občas pozriem a Jazero smrti žánru tiež hanbu nerobí, ale kvôli spomínaným záporom je skôr len na jedno pozretie. 61% ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

SKVĚLÝ - opravdu parádní horror. Bohužel, tohle je realita. Taky máme před panelákem takový gang nezaměstnaných puberťáků - zmrdů se sockou. Od rána do večera jen sedí na laviččce, chlastají, fetují a dělají bordel. Věřte mi, že kdybych měl kulomet tak ty zasrané zmrdy pozabíjím. Teď mají dokonce soutěž - kdo víc rozbije plastových oken a ještě se tomu smějí. Co se týče filmu, litoval jsem hlavní hrdinku a přál jsem si, aby ty parchanty zlikvidovala jednoho po druhém...... takže ten konec mne zklamal :-) Film je zcela jistě totální antikoncepce - po shlédnutí nemáte chuť zplodit dítě, protože tohle z něj na 100% vyroste! ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Velmi silně deprimující thriller. Zběsilost, strach v útěku v lese s Kelly Reilly, která zahrála výborně a táhne celý film s mladým Jackem O'Connellem (vůdce teenegerů) - bohužel jen dvě dobré postavy. Zběsilý útěk, kdy se divák otáčí za své záda a se silným závěrem (Kelly jsem to opravdu nepřál), kdy se EDEN LAKE stává hororem roku. Rok 2008 byl hororově slabší a tohle mělo "nejsilnější látku" ze všech hororů, proto zvedám na 4 hvězdičky. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Písnička, která hraje na večírku u bazénu, je „Respectable“ od Mel & Kim. (Duoscop)
  • V scéne po návrate na pláž je možné vidieť tieň mikrofónu. (mivr)

Reklama

Reklama