Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Russel Stevens mal smutné detstvo. Ako chlapec sa stal sa svedkom vraždy vlastného otca, narkomana, ktorý pod vplyvom drog prepadol obchod s alkoholom a postrelil predavača. Po dvadsiatich rokoch. Černošského policajného dôstojníka Russella Stevensa požiada šéf protidrogového oddelenia Gerald Carver o spoluprácu. Bude pracovať v utajení a jeho úlohou bude odhaliť distribučnú sieť kokaínu. Russel sa vždy držal od drog čo najďalej. Z tohoto dôvodu zvažuje atraktívnu Carverovu ponuku. I keď tuší, že jej prijatie bude najväčším omylom jeho života, nakoniec ju prijme. Vydá sa do sveta obchodníkov s narkotikami - spočiatku pôsobí ako obyčajný dealer na ulici, neskôr, keď si získa dôveru šéfa, prenikne i k obávanému Felixovi Barbosovi, mužovi, ktorého má usvedčiť. Spriatelí sa so židovským právnikom Davidom Jasonom, ktorý distribuuje syntetický kokaín. Ten plánuje nízkou cenou novej drogy vytlačiť z trhu konkurenciu. Russel sa potrebuje stať jeho partnerom, najskôr si však musí získať jeho dôveru. Situácia ho donúti vraždiť a ochutnať drogu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Vynikající krimidrama o policistovi, který překročí všechny meze, aby splnil úkol a neztratil tvář... "Jakej je rozdíl mezi černochem a negrem?..." ptá se šéfagent Carver z DEA (Ch.M.S.) a správná odpověď zajistí mladému policistovi (L.F.) nejtěžší úkol jeho policejní dráhy. Infiltrovat se do špiček drogové mafie na západním pobřeží USA. Poutavě natočený pomalu plynoucí drsný film se skvělými a naprosto věrohodnými hereckými výkony (kde nikdo není svatý), odhalující krutou a bezvýchodnou realitu (pod)světa distribuce drog a často podivný boj na hranici (i za ní) zákona proti aktérům tohoto špinavého a nesmírně výnosného byznysu, zasahujícího až do nejvyšších sfér politiky a státní moci. Čtyři a půl hvězdičky za film, po těžkém rozvažování zaokrouhleno dolů - snad jen proto, že přece jen na témata boje policie s podsvětím existují ještě zajímavější filmy... ()

BigBrother 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mych nejoblibenejsich gangsterek. Silny pribeh o padu puvodne spravedliveho policisty nespada do zanrovych klise (aspon podle urovne roku 1992), je patricne drsny, obsahuje zajimave a prokreslene vedlejsi postavy a diky pozdejsi drogove zavislosti hlavniho hrdiny trochu zpochybnuje predvidatelny zaver. Za pozornost stoji i autor nametu a scenare Michael Tolkin, ktery se podepsal pod naprostou silenosti Rapture a pod velmi slusnym katastrofickym Deep Impact. ()

Reklama

ink flo 

všetky recenzie používateľa

První polovinu se to tváří jako relativně tuctová rádoby cool záležitost s konstantním hip-hop podkladem o tajným policajtovi (Laurence Fishburne), kterej se zčuchne s právníkem napojeným na drogovou mafii (Jeff Goldlbum) aby spolu začali kuchtit designer drug náhradu kokainu. S tím, jak roste dilema hlavního hrdiny, který se díky deziluzi ze systému začne klonit na temnou stranu síly, tak to nabírá na zajímavosti a napínavosti. Potěšil nález jednoho samplu z legendárního alba Future Sound Of London - Dead Cities ("I ´ve killed a man, the man who looked like me") ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Asi najlepsi film dnes uz herca nizsej svietivosti Billa Duke-a. Duke je tu ovsem za kamoerou, riesi take fajne veci ako praca protidrogoveho oddelenia /Duke mieri vysoko, hm/, distribucna drogova siet, obchodnici s drogami ...... fajn,e Morpheus, teda pardon, Laurence Fishburne sa snazi jaxa len da, tempo namakane, dialogy tiez ...... prosim viac takychto filmov : 77 % ()

Nin 

všetky recenzie používateľa

Naprosto bombastická zapomenutá gangsterka. Především hlavní dvojice je perfektní. Na jedné straně zcela uvěřitelný drsňák Laurence Fishburne, mladý policajt v utajení, vyrůstající v ghettu mezi drogami, které stály život i jeho táty, a tak se zapřísáhl, že na návykové látky ani nešáhne. Na straně druhé Jeff Goldlum, chlápek od rodiny, který je spíš obchodník, žádný velký gangster. Goldblum je tu sympaťák a často taky blázen, jak ho známe i z dnešní doby. Čili užvaněný milý blázen, kterého fascinuje všechno kolem sebe - i když v tomhle filmu ho nejvíc fascinuje sex s černoškami. Oba jsou stažení do nebezpečných situací, děj je pořádně napínavý, a na to, že samotná premisa není nic originálního, tak Deep Cover je napsaný a natočený tak, že je od začátký do konce zajímavý a zábavný. Není to nic realistického, je to klasická žánrovka, ale zatraceně vyvedená. (9/10) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Ústredná rovnomenná skladba k filmu je pre históriu hip-hopu veľmi dôležitá, nakoľko sa jednalo o debutový sólo singel Dr. Dreho a zároveň úplne prvý debut Snoop Dogga. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama