Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 060)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $40miliónovTržby USA $24,827,228Tržby Celosvetovo $91,627,228Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,709,614Tržby za predaj DVD v USA $7,622,192║ Ako neškodná "béčková" oddychovka fajn ale to fakt od toho nemôžete čakať absolútne nič, lebo v konečnom výsledku je to dosť príbehovo uletená fantasy a to ako hrom, Nicolas Cage celkom újde, rutinná réžia Dominica Sena až tak nevadí. /50%/ ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Námět akčního fantasy v hlavní roli s Cagem mě nalákal a já se tetelila nedočkavostí na dobrodružnou výpravu. Neodradilo mě ani místní hodnocení, jelikož jsem člověk, který se nepoučí a jde po hlavě do napohled jasných béčkových záležitostí. Nadšení mi vydrželo celkem dlouho. Ztratila jsem ho hned, jak přijeli do Severákova. Což bylo logické, když v tomto momentě ztratili i tvůrci svůj tvůrčí dech. Nemám přehled, jaký rozpočet na to měli, ale ze závěrečného boje s ohnivými démony bylo cítit zoufalství. Slabota, pánové ... škoda, škoda. Konec, který by měl vygradovat do epické bitvy dobra se zlem, zklamal. Závěr filmu, do té doby plného temnoty, čarodějnic, moru, pachu krve, se sám propadl do temnoty a já jsem musela přiznat, že se můj filmový vkus v tomto případě shoduje s většinovým. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Nádherná scenéria,úchvatná panenská príroda a kamera, zachytávajuca tieto vizualne skvosty majú majoritný podiel na tom,že film je celkom pozerateľnou záležitosťou.Prvá tretina filmu ma celkom zaujala a so zatajeným dychom som čakala,čo bude ďalej.Moje výlučne pozitívne pocity ukončila scéna s rozpadajúcim sa mostom, potom prišlo dlhé vákuum no a rozuzlenie a zaver mi sposobili menšiu agóniu.Škoda,malo to celkom slušný potenciál.Komentovať výkon Nicolasa Cagea nebudem,v podstate sa ztotožňujem s názormi väčšiny členov.Cage je pre mňa pomerne kvalitný herec,ktorý má momentálne trochu horšie obdobie.Ron Perlman je taký týpek,ktorý si vždy dokáže zabezpečiť potrebnú pozornosť,a to sa mu podarilo aj v tomto filme.Škoda toho pokašlaného záveru. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k mizernymu hodnoceni jsem nic moc necekal, ale kurva, to byla jizda. Sena to rozpali hned ze zacatku a ja si pro jistotu zacal hledat nahradni gate. Ty jsem sice ve vysledku nepotreboval, precejen tu je sem tam nejaky hluchy misto, ale i tak to je paradni historicka rubacka s temnou az hororovou atmosferou. Sice nic komplikovanyho, cesta party bojovniku skrz les, ale film si celou dobu dokaze drzet tempo a atmosferu a souboje jsou radne drsny. Prehnane digitalni zaver si sice mohli odpustit, ale nic hroznyho. Co se tyce Cage, tentokrat nehraje nijak spatne, svuj typickej vyraz vymenil za drsnej vyraz a s tim si vystaci. Celkove fajnovy drsny fantasy, popravde receno, nepamatuju si podobny od Solomona Kanea, se slusnou hudbou, hercema i trikama a paradni atmosferou. Takze slabsich 5*. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)
  • Filmaři si kvůli scénám, které se měly odehrávat na hradě, byli prohlédnout historické stavby v Německu, Polsku a také v České republice, ale ani jeden jejich požadavkům nevyhovoval. (Shley)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama