Reklama

Reklama

Honba na čarodejnice

  • Slovensko Hon na čarodejnice (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film rozpráva príbeh hrdinského križiaka Behmana (Nicolas Cage) a jeho najbližšieho priateľa Felsona (Ron Perlman). Po desaťročiach boja sa vracajú do vlasti, ktorú nachádzajú zdevastovanou morom. Cirkevní hodnostári sú presvedčení, že za katastrofu je zodpovedné dievča obvinená z čarodejníctva, a preto dvojica hrdinov dostane rozkaz, aby ju dopravili do vzdialeného kláštora. Tu sa má údajná čarodejnica podrobiť prastarému rituálu vyháňania diabla. Vydávajú sa teda na strastiplnú cestu, ktorá je skúškou ich síl a guráže a počas nej tiež odhalí dievčaťa temné tajomstvo ... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (1 059)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Akční digitální mišmaš všeho o čarodějnicích, inkvizici a moru. Tak krutá a absurdní látka je zde zfilmována tak lehkomyslně a bez jakékoli kritiky či poučení. Herci přehrávají jak jen to jde a jejich osud je zpečetěn vždy jak podle šablony. Za pochvalu stojí masky. Těla zbědovaná morem jsou opravdu dost realisticky nalíčena a i vizáš kardinála (Ch. Lee) vzbuzuje dojem. Ale stále myslim, že na tenhle film raději hodně rychle zapomenu. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

S čerty nejsou žerty! Dokonca ani s tými digitálnymi. Ale, pravdu povediac, nevadili mi. Tak ako celý film. Vysoko pozerateľná béčková dark fantasy s obstojnou stredovekou atmosférou, hláškujúcim Perlmanom a Cageom, ktorý tentoraz nepredviedol nič zo svojho seriálu "loosing his shit". Prirovnanie k Solomonovi Kaneovi celkom sedí, hoci ten mal omnoho lepšiu hlavnú postavu a podstatne viac krvi. V rámci cageovskej mizérie naozaj jeden z tých lepších filmov. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Podstatne menší prúser, než človek očakával od “historického béčka režiséra 60 sekúnd s Nicom Cageom honiacim digitálne čarodejnice” (može niečo znieť horšie?). Vlastne sa jedná o áčkovú, relatívne zábavnú, dobre obsadenú blbinu s rúškom tajomstva a nie úplne očakávaným záverom. Plus k tomu v epilógovej scéne exteriér Dachsteinského ľadovca na pozadí. O triedu lepšie než Van Helsing i predchádzajúci režisérov opus. A keby sme mali Cageove filmy striktne rozdeliť na dobré a zlé, s odretými ušami by som ho zaradil medzi tie dobré. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Námět akčního fantasy v hlavní roli s Cagem mě nalákal a já se tetelila nedočkavostí na dobrodružnou výpravu. Neodradilo mě ani místní hodnocení, jelikož jsem člověk, který se nepoučí a jde po hlavě do napohled jasných béčkových záležitostí. Nadšení mi vydrželo celkem dlouho. Ztratila jsem ho hned, jak přijeli do Severákova. Což bylo logické, když v tomto momentě ztratili i tvůrci svůj tvůrčí dech. Nemám přehled, jaký rozpočet na to měli, ale ze závěrečného boje s ohnivými démony bylo cítit zoufalství. Slabota, pánové ... škoda, škoda. Konec, který by měl vygradovat do epické bitvy dobra se zlem, zklamal. Závěr filmu, do té doby plného temnoty, čarodějnic, moru, pachu krve, se sám propadl do temnoty a já jsem musela přiznat, že se můj filmový vkus v tomto případě shoduje s většinovým. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (30)

  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)
  • Snímek byl původně označen ratingem přístupnosti PG-13, což autory přimělo k úpravám. Asociace (MPAA) však ani poté neslevila a rating filmu zůstal. (Terva)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama