Reklama

Reklama

Nech vojde ten pravý

  • Česko Ať vejde ten pravý (viac)
Trailer

Los Alamos, Nové Mexiko. Dvanásťročný Owen (Kodi Smit-McPhee) je osamelý chlapec, ktorého v škole šikanujú a doma zanedbávajú rodičia pred rozvodom. Onedlho sa do susedstva prisťahuje dievča v rovnakom veku, spolu so starším mužom, zrejme svojím otcom. Dievča sa predstaví Owenovi ako Abby (Chloë Grace Moretzová) a oznámi mu, že nemôžu byť priateľmi. Napriek tomu sa v noci stretávajú alebo komunikujú cez stenu morzeovkou. Ale aj to len v noci... Owen tuší, že záhadná Abby nie je obyčajné dievča a skrýva nejaké desivé tajomstvo. Aj napriek tomu sa však neustále zbližujú a Abby sa stane Owenovou dôverníčkou. Chlapca neodradia ani záhadné a nevyjasnené vraždy, ku ktorým dochádza v blízkom okolí. Možno už tuší, že sa skamarátil s mladou upírkou, ktorá žije v utajení so svojím strážcom a opatrovníkom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (408)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,Smím vstoupit?“.... Kdyby režisér M.Reeves nepřišel alespoň s drobnými nápady, jak ,,vylepšit“ originál, byl by za úplnýho trotla. Jemné odchylky nepůsobí zas až tak debilně a dělají z filmu popcornovější zábavu, které by mohly minimálně prvničky podlehnout. Já však příběh o dívce, po které zůstávají krvavé kaluže raději temnější. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Dostal jsem za úkol zorganizovat odběry krve ve velkým. 2.) Nevím, proč si mám dávat bacha na holky, který vylejzaj po setmění. 3.) Nebaví mě Švédský filmy. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade by som rád vyjadril svoje počudovanie nad absolútne podivným českým prekladom tohto filmu. Inde by to tak nevadilo, ale pri filme, kde je názov zároveň aj jednou z myšlienok filmu je to dosť od veci. Film vôbec neporovnávam s jeho švédskym originálom, pretože som ho ešte nevidel a je mi jedno, ktorá verzia je lepšia. Aj táto rozhodne stojí za pozretie. Natočené to bolo dobre, atmosféra tu je vynikajúca a herci tiež ušli, hlavne ten chalan. Film si podľa mňa človek najlepšie vychutná, keď sa dokáže empaticky vcítiť do postavy toho chlapca, do jeho trápení a radostí, proste aj psychológia filmu je úžasná. Len škoda, že niektoré veci neboli spomenuté, napríklad by ma celkom zaujímal "upírsky príbeh" toho dievčaťa, mohlo to byť niekde v rámci niektorého z dialógov spomenuté. Chlapec bol proste málo zvedavý, inak celkom spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Let Me In není špatný horor, ale od začátku mi vrtalo, kde jsem tento snímek viděl. Věděl jsem moc dobře, že je ze Švédska a měl jsem pravdu. Let Me In je kopie staršího Låt den rätte komma in (Ať vejde ten pravý). Pokud bych měl doporučit, tak spíše originál. Let Me in je dobrý, ale na originál v mnoha směrech nemá. I když hlavní herečka (upírka) Chloe Moretz mi seděla daleko víc než představitelka originálu. Mladičký Kodi Smit-McPhee mi také obzvlášť nevadil. Kdybych věděl, že koukám na kopii, tak si ji nejspíš nepustím.. 6/10 = 60% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

A však ono to nebolo vôbec zlé! I keď sa nemôžem ubrániť pocitu, že sa film napriek svojmu americkému pôvodu snažil tváriť strašne ne-americky (samozrejme kvôli takmer presnému kopírovaniu švédskej verzie). Moretz bola v role malej upírky absolútne fantastická a už len kvôli nej sa oplatilo Let Me In pozrieť. Pre niekoho uťahaný a nezaujímavý, pre mňa pozoruhodný a miestami skutočne výnimočný, i keď bohužiaľ v konečnom dôsledku málo vypovedajúci film. K snímke som sa ale dostal skôr než k pôvodnému švédskemu originálu, takže pokiaľ si Let Me In vzal zo svojho predchodcu len to dobré, budem v prípade švédskej verzie ešte spokojnejší. Americkému Let Me In chýbala akási duša a celistvosť, v jednotlivých scénach mi prišla táto dráma s hororovými prvkami skutočne neobyčajná a svojím čudným spôsobom veľmi pôsobivá, ale na druhej strane som postrádal akýsi hlbší dej a záverečnú pointu. Po pravde, sám som zo svojich dojmov nejaký zmätený. Síce sú prevažne pozitívne, no i tak nie som sto percentne spokojný. A to ani zďaleka. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Upírský mráz podruhé a o třídu povedenější. Matt Reeves prohrává jen v tom ohledu, že občas přesně zkopíruje nějaký záběr, jinak si ale z předlohy bere to lepší a na rozdíl od švédské verze se dokáže bez problémů vyvarovat těžkopádných vedlejších postav nebo nepochopitelných scén. Největší potlesk si ale zaslouží hlavní dvojice. Zatímco v severském podání jsem nevěděl, jestli jim mám přát romantické pouto nebo jen počkat, jak se jejich příběh zakončí, v podání Chloe Moretz je Abby stvořením, které musí Owenovi závidět každý vrstevník. Ty jejich nenápadné pohledy při nesmělém sbližování a nevyřčené city doslova rozbuší srdce a vyvolají nečekaný úsměv na tváři. V tuhle chvíli tak o dva roky starší počin zachraňuje už jen to, že jsem ho viděl jako první, v přímém srovnání s Let Me In totiž prohrává na celé čáře. Proto mě mrzí zdejší hodnocení, které naznačuje někdy až slepou lásku k evropským originálům. Ta je tady ale paradoxní tím spíš, že i původní film je "pouze" literární adaptací a dávat mu body za geniální nápad je tak přinejmenším lehce nezasloužené. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (26)

  • Film sa odohráva v roku 1983, no videohra „Xybots“ bola vydaná až v roku 1987. (Arsenal83)
  • Muže napadeného v tunelu ztvárnil Colin Moretz, bratr hlavní protagonistky Chloe Moretz. (Sartorius)
  • Film sa odohráva na začiatku 80. rokov, ale logo spoločnosti „The Now and Laters“ videné vo filme pochádza zo začiatku 90. rokov. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (viac)

Chloe Moretz je divná

Chloe Moretz je divná

26.09.2010

Přesněji řečeno Divná Emily. Postava se poprvé objevila v roce 1991 jako maskot pro oblečení od firmy Cosmic Debris, záhy poté se ale gothic dívenka stala hrdinkou úspěšné komiksové série… (viac)

Hit Girl si opět brousí čepele

Hit Girl si opět brousí čepele

02.08.2010

A nejen pro pokračování Kick-Ass s podtitulem Balls to the Walls. Chloe Moretz zanedlouho uvidíme jako upírku v hororovém remaku Let Me In, poté si zřejmě zahraje v survival thrilleru The Rut. Ten… (viac)

Novinková smršť

Novinková smršť

27.09.2008

Johnny Depp v dalším trháku od Bruckheimera, upírský horor od tvůrce Monstra a úmysly slavného scenáristy Shanea Blacka (ano, otřeme se i o Smrtonosnou zbraň 5). To všechno v dnešní vydatnější náloži… (viac)

Reklama

Reklama