Reklama

Reklama

V roku 1972 bola stanovená stupnica vyšetrovania prípadov s podozrením účasti mimozemskej inteligencie. Spozorovanie UFO býva označené ako prvý druh stretnutia, zhromaždenie dôkazov znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťanmi je druhom tretím. Posledný, štvrtý druh stretnutia, sa označuje ako únos. Dokumentácia tretieho a štvrtého druhu stretnutia neexistovala. Donedávna.
Provokatívny thriller Štvrtý druh je natočený podľa skutočných udalostí v odľahlom meste Aljašky, kde od šesťdesiatych rokov dochádza k záhadnému miznutiu ľudí. Tento jav nebol nikdy uspokojivo vysvetlený. Vďaka natáčaniu psychologických sedení s traumatizovanými pacientmi objavila a zhromaždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extrémne znepokojujúce dôkazy o stretnutiach štvrtého druhu, ktoré viedli k obnoveniu vyšetrovaní záhadných zmiznutí. Zatiaľ neuverejnené archívne nahrávky z psychologických sedení doktorky Tylerovej sú zverejnené aj vo filme. Ich použitie robí z filmu Štvrtý druh ešte mrazivejší zážitok. (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (858)

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Nejnudnější a nejtrapnější sci-fi poslední doby. Nálepka ,,podle skutečných událostí, doloženo dobovýmy dokumety" zněla zpočátku zajímavě, ale skutek utek. Ty rádoby pravé záběry mě po chvíli už dost štvaly. Nenapravila to ani Milla Jovovich, ani Elias Koteas. Takový film nepřináší nic nového ani originálního, je to postě jen moderní nonsense, který snad nestojí ani za zkouknutí. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Blízké setkání čtvrtého druhu je bezesporu atraktivní filmová (i literární) látka. O to větší je pak škoda promarněné šance. Achillova pata tkví v nezvládnutém a nedotaženém konceptu očitého svědectví, kdy jsou skloubeny (snad) autentické záznamy a rádoby umělecká rekonstrukce, která je místy až příliš doslovná a mnohé nevyřčené a nezobrazené podsouvá divákovi rastrem své jednoznačné interpretace. Režisér si také mohl odpustit rámcové uvození, které jakoby celý snímek zařazuje do seriálu Akta X - je to příliš laciné a až k podezření okaté. Podobné filmy: Paranormal Activity, Oheň v oblacích, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Reklama

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $26,218,170Tržby Celosvetovo $49,488,788Tržby za predaj DVD v USA $8,436,559 //počet predaných kusov 461,891║ Ublákaná akože dokumentárna otravnosť v štýle Blair Witch ale fakt toto nič nedalo, spleť nesúrodých informácií, či desinformácii, nezvládnutý projekt vo všetkých ohľadoch. /10%/ ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Paranormální aktivita se zelenými mužíčky natočená na trochu lepší kameru se slavnějšími herci? Nebo prodávání bludů pod rouškou senzacechtivosti? Film má své světlé okamžiky - většinou když někdo nelidsky řve, levituje nad postelí a trhá hlavou jako ve Vymítači ďábla, ale jinak je to takový narativní teleshopping, který slibuje, že když v následujících patnácti minutách neodejdete, dostanete pointu a k ní ještě jednou zdarma. A samozřejmě je to podraz. I bez Horsta. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Fakt nezvyčajný úvod už od prvých sekúnd v podaní M. Jovovich, ktorá varuje pred silnými zábermi a strašidelným príbehom. To všetko tvorcom vyšlo tak napoly, pretože až na pár strašidelných scén tu nejako nefunguje celkove prepojenie príbehu, spätne mám pocit akoby som sledoval niekoľko viac, či nemej vydarených scén, ktoré nedokázali vytvoriť nejaký súvislejší celok. Celkovo hodnotím priemerne, ale priznávam, že scény so zahľadenou sovou v okne pôsobili desivo. Film 60%. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Bulharsku. Úvodní záběry, které mají zobrazovat město Nome, je ve skutečnosti Squamish v Kanadě. (_ksilt)
  • Název Čtvrtý druh je odkazem na J. Allen Hyneka a jeho rozčlenění UFO. (3DD!3)
  • Když kosmická loď přilétá nad dům Tylerových, zprvu můžeme vidět světlo, které dům ozařuje zleva, ovšem ze záznamu policejní autokamery plavidlo přilétá zprava. (Nick321)

Súvisiace novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (viac)

Reklama

Reklama