Reklama

Reklama

Skupina policajtov sa rozhodne pomstiť smrť svojho kolegu. Banda zločincov, ktorá ho má na svedomí, sa ukrýva vo výškovej budove na predmestí Paríža. Tam sa po zuby ozbrojení policajti vydajú. Trestná výprava sa nepodarí, no všetkých  začnú ohrozovať zombíkovia, ktorí sa znenazdajky odkiaľsi vyroja. Ak chcú policajti, aj ich protivníci prežiť, musia spojiť svoje sily. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (194)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že v rámci žánru se jedná o neskutečně skutečnou srandu. Nevím, jak film zní v jiném jazyce než v naší mateřštině. Dlouho si však nepamatuji, že by mě rozesmál už hlas jako takový bez ohledu na to, co daný člověk zrovna říká. Film je z mého pohledu čistokrevná komedie. Prvky hororu zde také jsou, ale jsou nekompromisně zahnány do kouta právě těmi komediálními. Ten stařík - veterán byl prostě úžasný. Ve filmu neexistuje taková ta hloupá, povrchní a zbytečná věc, které se říká kapacita zásobníku. Každý střílí tak, jak mu jeho prsty dovolují mačkat spoušť. Trošku mě naštvalo, že jsem si ze všech postav oblíbil dvě. Zbytku jsem přál bolestivou a hlavně brzkou smrt, protože mi tam dosti vadili. Kdyby bylo práci na zombících věnováno více času, tak by to také bylo určitě ku prospěchu. Příliš to nevadí. Alespoň nemusím dát 3* a hravě postačí 2. Milovníkům béčkových hororů se nebojím tento film vřele doporučit. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Paráda. Takhle nějak má vypadat akční zombie nátěr. Parta drsných francouzských policajtů musí spojit s podobně drsnou skupinou gangsterů a dostat se z vybydleného baráku plného sprintujících mrtvol. Mělo to vlastně všechno, co od podobné žánrovky chci, takže zběsilé tempo a dostatečně kvalitní gore. Plus tu byla navíc i jistá dávka vtipu, o kterou se staral veterán z Indočíny a mě osobně se líbila policistka, která byla nějakým zvráceným způsobem sexy. No a v originále potěšilo i těch pár českých slovíček, ačkoliv jsem si zprvu myslel, že mám nějakou verzi, kde mi blbne zvuková stopa. Tady se Francouzům sluší zatleskat. 85% ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Milé překvapení z Francie, první půlhodinka je akční jak z drsné staré kriminální školy a pak co nastoupí zombie začne šílená akce, zombie samotní nevypadají nějak moc dobře, a dalo by se na nich dost věcí zlepšovat to samý o naprosto příšerný "hrdince" která vypadala jako zombi aniž by si dala make-up. Ale jinak nepřetržitá akce a hlavně zábavná ani minutu jsem se u filmu nenudil, a navíc hláška "Zavři dveře, teče to až sem" mě potěšila. Ale opět musím konstatovat dabing je příšernej. Nepouštět s Českým dabingem, ale jinak paráda. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama