Reklama

Reklama

Oni 2: Nočná korisť

  • Česko Oni 2: Noční kořist (viac)
Trailer 2

Malo to byť príjemné rodinné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno...až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (189)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Je Tamara doma? V jednom dnešnom komentári k tomuto filmu bolo napísané všetko, čo ho vystihuje. Je neporovnateľne lepší ako prvá časť, aj keď koniec je už trochu prehnaný. Herci podali sotva priemerné výkony ale absolutórium v tomto filme si zaslúži Adrian Johnston za výber piesní a za prechody medzi tématickou hudbou filmu a skvelými skladbami, ktoré spolu s dobrým dejom posunuli film Oni o stupienok vyššie. Napriek tomu, že sa spolu s autorom spomínaného komentára zhodneme aj v honotení tak ja predsa len pridám jednu hviezdičku navyše, aj keď ich málokedy pridávam za maličkosti. Ale tričko Ramones nepustí. 85%. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Zatímco jednička byla nepříliš objevný, ale zručně natočený thriller se skvělou atmosférou a lekačkami, dvojka fušuje více do vod slasheru. Je pojata více moderně, oddychově a už jen těmi lehce neonovými barvami, retro synťáckým soundtrackem a místy zvláštní zoomující kamerou jakoby divákovi říkala, že tentokrát se bude cítit méně nepříjemně a naopak více bavit. A je tomu tak. I přes svou přímočarost to je opět nakrúcané dobře, vizuálně to působí svěže, postavy nelezou na nervy a kromě vřeštění jsou ochotny se i přiměřeně bránit. Bailee Madison coby hlavní postava Kinsey je tak akorát na pomezí křehké a nasrané teenky, že jsem se o ní bál, ale zároveň ji fandil, aby těm maskovaným zlořádům nakopala prdel. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel (inšpirovaný týmto oveľa lepším, síce tiež nelogickým, zato atmosférickejším a živočíšnejším filmom) pokladám za podpriemer. Nechápem istý kultový status, ktorý si udržiava na čsfd. Herci fajn, atmosféra OK, ale blbý scenár ma dvíhal zo stoličky každé dve minúty. Preto som vnímal negatívne, keď sa začalo hovoriť o dvojke. A hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej. A stále nič. Napokon trvalo 10 (slovom a s výkričníkom: desať!) rokov, kým vznikla. Atmosféra pekelnej noci nie je najhoršia, občas to má sadistickú silu (naturalistické úmrtia) a herci nie sú od veci (hlavne Bailee Madison). Ale celé je to hrozne veľké klišé a scenár nemohol byť hlúpejší. Ku koncu som bol otrávený a prial som si, aby sa to konečne skončilo. Režisér Johannes Roberts po solídnom školskom záreze F úspešne pokračuje v zasypávaní si vlastnej, kedysi nádejnej hororovej kariéry. Temná strana dvier, Storage 24, 47 metrov, Oni 2... samé číslovky a nie dobré horory. Napriek tomu (a trápnemu finále s nezabiteľným psychopatom) mi to pripadalo o štipku lepšie, než jednotka. Možno aj vďaka soundtracku presne podľa môjho gusta. ()

Marcos22 

všetky recenzie používateľa

Hutná atmosféra společně s povedenou kamerou předního českého světového kameramana, Milana Petera Sovy, je u série Oni bohužel minulostí. Z pokračování povedeného ambiciózního originálu z roku 2008, se pod taktovkou režiséra Johannese Robertse a kameramana Ryana Samula, který je zřejmě velkým vyznavačem extrémních Tarantinovských close-up záběrů, stalo tuctové béčko, které ztratilo punc originiality. Ani opětovná přítomnost hlavních záporáků, ikonické hlášky "Je tu Tamara?" či Easter eggu s povolenou žárovkou nepřeváží misky vah na pozitivní notu. Casting herců se vyloženě nepovedl a s žádnou z postav nenaváže divák citovou vazbu, což snímek v konečném zúčtování taktéž sráží. Největším kladem snímku je vynikající soundtrack z osmdesátek, zejména pak songy Kim Wilde - Kids in America a Cambodia, které navíc působí soudobým dojmem, když podklad druhé zmíněné písně můžeme aktuálně slyšet v hitparádách v písni Overdrive od Ofenbacha. Celkově je Oni 2: Noční kořist podprůměrným hororem, který absencí mrazivé a dechberoucí atmosféry pouze ničí to, čemu dala jednička kultovní základy. Dvě hvězdy. 😕 (22.05.2024) ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Na túto snímku som sa tešila tak dlho,že som pozabudla..Tak mi treba,lebo kladne hodnotím fakt,že do akcie sa išlo od samého začiatku a na plný plyn.Atmosféra na úrovni,žiadne siahlodlhé úvodné oťukávačky,psychologické spoznávanie postáv,i masky psychopatov boli profi.Toto mi max.vyhovuje,lenže povedať trúfalo,že snímka sa zakladá na skutočných udalostiach je to isté akoby som vyhlásila,že som čistokrvná dcéra Baracka Obamu.Prosím Vás pekne,nenechajte sa zmiasť.Ja viem,že v Usa nie je o psychopatov núdza,no toto je min.pritiahnuté za vlasy.Je to celkom určite len ťah tvorcov pritiahnuť pozornosť a zvedavosť diváka.Veď napokon posúdťe sami.Toto leto si beriem týždeň voľna a idem kempovať... ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • V pôvodnej verzii scenáru bola zakomponovaná postava Kristen McKay (Liv Tyler) z prvého filmu, ktorá mala byť hneď v úvodnej scéne zavraždená. (molcan2)
  • Film bol po prvý krát oznámený už v roku 2008. (molcan2)
  • Film vyšel přesně deset let po prvním dílu. (Worry77)

Reklama

Reklama