Reklama

Reklama

Takmer kilometer dlhý nákladný vlak bez posádky, ktorý vezie nebezpečný toxický náklad, sa vymkol spod kontroly a neovládateľne sa rúti krajinou smerom k husto osídlenej oblasti. Masívna lokomotíva bez obsluhy, ktorú prezývajú Beštia, sa šialene rúti vpred. Je nemožné ju zastaviť a všetko, čo sa jej postaví do cesty, sa v okamihu nárazu vyparí. Bývalý inžinier Frank (Denzel Washington) a odvážny mladý sprievodca Will (Chris Pine) zosnovali neuveriteľne riskantný plán, ako splašený kolos zastaviť, aby zachránili neďaleké mesto pred ničivou katastrofou. Čakajú na Beštiu na streche iného vlaku, aby na ňu Will preskočil a  pokúsil sa ju skrotiť a zastaviť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (1 077)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Necht na ľavom palci, ktorý si zásadne nestrihám a používam ho pri napínavých filmoch, tentoraz ohryzený skoro do krvi. Vytrieskať z tak tuctového námetu taký výpravný, v rámci možností realistický a hlavne zábavný film, to chce fakt dobrého režiséra. Klišé fungujú perfektne, hlavné tri postavy sú sympatické a s chuťou zahraté, vlak budí rešpekt... no proste zábava, ako má byť. Len v závere som očakával niečo ešte viac nervydrásajúce. Hoci je možno fajn, že Tony netlačil viac na pílu a udržal to nakoniec príjemne pri zemi. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $100miliónovTržby USA $81,562,942Tržby Celosvetovo $169,511,609Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,891,416Tržby za predaj DVD v USA $32,164,841║ Na Tonyho Scotta až moc rutinérska podívaná bez prekvapivejších momentov, samozrejme že tu nie je priestor pre nudu ale škoda je že už nepriloží nič na viac, herci fajn ale pre plochosť priamočiareho deja nemajú čo ponúknuť na vyše. priemer /60%/ ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Dle Tonyna prej dle skutečných událostí! Jojojo, tenhle skutek teda ujel, vidět třeba vlakovou soupravu v trhaně zpomaleném záběru jedoucí v ostré točce po dvou kolech jest snem každého fandíka mašinek a kakčních filmů! Ach jo mistře, kde jsou ty časy, že? Tak pokoj vaší duši a béštyja triumfalus... . . . A to je vlastně zase - žánr nežánr - celý, krom milionů provařených genrových klišátek, nelogičností, blbostí a rosy na kolejích... °-/ - - - P.S. A jaká že je to brzdná dráha vlaku jedoucího údajně víc jak stokilometrovou rychlostí? - - - - - Poprvé viděno 5.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 8789., komentář zde se zívnutím jako osmsetdvanáctý - 6.1.2013) ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Z Tonyho Scotta si už vážně srandu nikdy dělat nebudu - Unstoppable - devadesátky jsou zpátky - škoda, že ten vlak neřídila Sandra Bullock!!! Scottův epileptický střih Unstoppable sluší a sedí jako zadek na hrnci. Žádné zbytečné dialogy! "Jen" prvotřídní akce a nečekané překvapení, co se z tak banální zápletky dalo vyždímat. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Veľmi ľahko sa vzdávaš.“ Nepravdepodobné sa stalo skutočnosťou: muž, ktorý posledné roky trávil nakrúcaním chaotických kravín typu Domino, nechal prehovoriť postavy na úkor akcie, naháňačiek, nadávok, zrážok a explózií! Samozrejme, je tu aj to. Ale snímka drží pokope predovšetkým vďaka pôsobivému vlakovému nápadu (každý, kto párkrát vo vlaku sedel, vie, aké monštrum to je), inteligentnému scenáru (v ktorom vystupujú odborníci a ich logické riešenia mi ako laikovi pripadali v rámci onej šialenej situácie pomerne logické), smutnému (!) ústrednému hudobnému motívu, dobrým dialógom („Máš problém?“ – „Len sa mi nepáči predstava, že makám v materskej škôlke.“ – „Mňa zasa neteší predstava šichty v domove dôchodcov.“) a prekvapivo výbušnému tandemu Washington/Pine. Musím to napísať otvorene a napíšem tom rád: toto sa mi fakt páčilo. Diváci ale môj názor nezdieľali, takže snímka s rozpočtom 100 miliónov ich na celom svete nezarobila ani 17O. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (26)

  • Filmová lokomotiva č. 777, i její reálný předobraz č. 8888, je typ EMD SD40-2, vyráběný v letech 1972–1989. Celkem bylo vyrobeno 4 175 těchto lokomotiv. (Foxhound#1)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy červený Chevrolet pick-up dojíždí lokomotivu a Will (Chris Pine) se do ní chystá skočit, je záběr na rostoucí rychlost na tachometru vozidla. Tento záběr byl vypůjčen z filmu 60 sekund (2000), kde ho můžeme vidět ve scéně, kdy Memphis Raines (Nicolas Cage) zrychluje, aby přeskočil nehodu na mostě. (Dzarule)
  • Tony Scott spočiatku chcel natočiť film v Montane. Zmenil však názor, pretože si myslel, že široko otvorené roviny neprinášajú dostatočne silný pocit nebezpečenstva. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (viac)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (viac)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (viac)

Reklama

Reklama