Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sophie Hallová (Amanda Seyfriedová) je mladá začínajúca novinárka z New Yorku, ktorá sa vydá so svojím snúbencom Victorom (Gael Garcia Bernal) na predsvadobnú cestu do talianskej Verony. Victor však žije prípravami na otvorenie svojej reštaurácie v New Yorku a v Taliansku hľadá dodávateľov. Sophie blúdi mestom večných milencov sama, prezerá si pamiatky a nevynechá ani balkón, na ktorom podľa Shakespearovej ľúbostnej tragédie stávala Júlia Kapuletová. Nešťastne zamilovaní ľudia lepia na stenu pod balkón lístky, kde sa Júlii zverujú so svojím trápením a prosia ju o radu. Sophie zoznámi so skupinou dobrovoľníčok, miestnych žien zvaných Júliine sekretárky. Ich prácou je odpovedať na listy, ktoré bezradne zamilované dievčatá a ženy vkladajú do medzier v stenách starobylého domu Casa di Giulietta, ktorý bol podľa legendy svedkom vášnivej a tragickej lásky Rómea a Júlie. Sophie sa k nim pridá a náhodou nájde list starý päťdesiat rokov. Aj napriek tomu na neho odpovie a vyzve jeho pisateľku, aby sa za svojou láskou do Talianska ešte raz vrátila. Autorka listu, Angličanka Claire Smithová (Vanessa Redgraveová), pricestuje so svojím vnukom Charliem (Christopher Egan), pripravená vyhľadať svoju prvú lásku Lorenza Bartolliho (Franco Nero), ktorého pred polstoročím opustila. Nadšená Sophie plná ideálov jej ponúkne pomoc, a tak spoločne cestujú po Toskánsku a hľadajú toho pravého Lorenza. Na lásku totiž nie je nikdy neskoro... Čaká ich romantický výlet po krásnom Taliansku, plnom slnka, viníc a lásky. A akú úlohu zohrá v príbehu Sophiin snúbenec Victor? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

nineweh 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nereálný film, v němž všichni Italové mluví skvěle anglicky (ha-ha!), nikdy neprší a nikdo si zjevně nevšiml, že Gael García Bernal není Ital, ale Mexičan (ovšem, Američané přeci rozdíl mezi italštinou a španělštinou nepoznají). Navíc, když mám doma Gaela, nebalím trapného anglického suchara... Ale jinak jako romantika ucházející a za Amandu hvězdička navíc. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pomôž človeče a bude Ti nápomocné. Takto to funguje v rozprávkach. A romantických filmoch, samozrejme. Americká blondýna sa namiesto vybájenej dovolenky vo dvoch ocitá stále častejšie v meste všetkých zaľúbených - v severo talianskej Verone sama samučičká. No ale, že sa nespustí hneď len tak s každým, ide sa na to romanticky sofistikovane. Zoznámi sa ponajprv s dámami, pomôže starej pani, tak aby chodník zabudnutia snov mladosti opäť nadobudol kontúry. Popri tom píše reportáž - asi prvú v živote. No a popri tom si uprace v citoch - kuchára nechá vo svojich hrncoch so špagetami, lebo však ona siaha po vyšších - takpovediac aristokratických métach. Reportáž samozrejme úspešná jag hovado. Doterajší text neobsahuje spoilery. Toto je totiž štruktúra každého romantického filmu. Tento sa, čo sa týka výlučne romantickej línie - celkom podaril. Hoci inak len oblbujúci produkt, ktorý sa odohráva medzi skupinou dobre zabezpečených, akých netrápia okrem srdcových a biznisových žiadne iné závažné problémy. Zároveň je film nakrútený tak, že to vyzerá, že žiadne problémy nemá ani ostatná spoločnosť. A ak ich má, nech s nimi ide do rici, toto je predsa romantika, ne? ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

Sammya 

všetky recenzie používateľa

Tohle je typicky romantický film, se všemi klišé a naprosto předívatelným dějem, ale já ho i tak mám hrozně ráda :) Je to takové kouzelné a milé vyprávění romantického příběhu, vlastně dvou příběhů. Prostředí Itálie tomu všemu nahrává, příroda je tam opravdu krásná a ta atmosféra... Myslím, že nejvíce tomu dali herečtí představitelé, Amanda Seyfried je moje oblíbená herečka, Christopher Egan je fešák a má nejlepší repliky a Vanessa Redgrave ja paní herečka. A i když se kolikrát musím usmívat nad tím, jak je děj strašně přeslazený a očekávatelný, tak si ve skrytu duše přeju, aby aspoň něco z toho byl i můj příběh A i když to všechno dopadne přesně tak, jak čekáte (samozřejmě, že za ní pojede, aby ji mohl vidět s jejím snoubencem a mohlo se to ještě zamotat a je úplně jasné, že Sophie a Victor nikdy nemůžou být dobrý pár), a spousta věcí tam prostě nesedí (jako třeba proč jede Charlie autem hned za ní, když jio mohl sám odvézt, nebo jak zjistil, kde bydlí), tak člověk na to nemůže moc koukat. Samozřejmě mám nějaké výtky, co mi přišlo vtipné bylo, že hlavní hrdinka Sophie má strašně ve zyvku sledovat lidi - normálně by byla označená za vlezlou, ale ne, tady jí lidi za to ještě pomlau děkují. A v životě jsem nepotkala takové ochotné lidi, jako v tomhle filmu - nejspíš proto, že jsou jen ve Veroně :D ()

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Jedna z věcí ke které se ráda vracím, když chci zažít pořádnou slaďárnu. Nejhorší je, že to tak v životě nikdy nechodí ale to sem netahejme...Zní to jako klišé ale nápad dobrý. Díky hereckým výkonům Amandy a Christophera to bylo super :-).Gael trošku víc přehrál než měl ale i tak to neztratilo na kouzlu. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama