Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Colorado je gangster, s ktorým by si nikto rád nezačínal. Zo všetkého najviac túži po poklade, ktorý je podľa legendy ukrytý niekde v horách. Je presvedčený, že nájsť poklad mu môže iba jeden človek. Ten, ktorý videl mapu. Jeho meno je Marshal McKenna a práve sa stal obeťou Coloradovho únosu. Niekedy však ani najlepšie informácie nemusia viesť k úspechu. O poklad sa zaujímajú viaceré skupiny. Od "počestne" vyzerajúcich pánov, až po ozbrojenú skupinu, ktorá im skríži cestu. A to ešte neprekročili hranicu, kde začína územie Indiánov. (RTVS)

(viac)

Recenzie (155)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Apačská pověst vypráví o skrytém kaňonu a obrovském zlatém pokladu, který Apačové hlídají. Dokud dokážou ukrývat kaňon pŕed světem, dokud se zlata nedotknou, budou silní a mocní. Tak praví legenda. ... O něco později dostal kaňon jméno MacKennovo zlato. –––– Začína to veľkolepo veľkým preslovom rozprávača a nádhernými zábermi na púštnu prériu z pohľadu letiaceho supa. Neskôr ale prichádzajú dosť nezrozumiteľné dejové obraty a ani pravidelne sa objavujúci rozprávač nedokáže dej vysvetliť tak, aby dával úplný zmysel. No a záver je na tom tiež podobne. Snaha o trikové efekty je úplne smiešna a musela taká byť už v dobe vzniku. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Expozícia prinesie tradične populárnu westernovú látku CESTA ZA ZLATOM a jej počiatočné rozdanie kárt v spojení rôznych vrstiev pátračov je velice pútavé. Mužská stredná generačná vetva to celé ťahá v sprievode pár pekných mladých žien a dáva otázky : pôjde sa širokospektrálnou púťou akú sme mali možnosť vidieť v SIERRA MADRE? Alebo nevyužitý potenciál premení iba na nesúrodejšiu a pre western tak typickú lacnejšiu gýčovosť? Po pár desiatkach minút už ale divák cíti kolísavosť dejovej formy v ľudskej rovine (pretože zábery na kaňony sú úchvatne hypnotizujúce a nemajú chybu). Herci to držia slušne nad vodou a záver prináša až katastrofické zosuvy typu Indiany Jones, čo by som síce vôbec neočakával, ale zároveň ma to nechalo trochu odmeraným. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Čakal som, že to bude napínavejší dobrodružný western. Dobré 2/3 tam postavy, ktorých je fakt habadej, vedú diskusný krúžok o tom, kto z nich je najdrsnejší frajer, ktorý nakoniec získa to legendárne zlato. No a medzitým sa ich rady prerieďujú. Akcie tu veľa nie je a často ju zhadzuje komická zadná projekcia. Takto by som na koňovi dokázal cválať aj ja. Okrem finále je pôsobivá jedine pasáž na rieke. Chudáci kone. No a vo finále, po nekonečnej päsťovačke, film nečakane zmení žáner na katastrofický a hlavných hrdinov tam začnú naháňať padajúce skaly jak v nejakej Emmerichovke. Ale napriek zastaraným trikom ma finále bavilo. Celkovo to je podla mňa precenený priemerný film, ktorý sa často strašne vliekol a ani hviezdne obsadenie nedokázalo tým jednorozmerným postavám dodať poriadnu šťavu. Bolo mi jedno kto z nich sa na konci bude tešiť z kopy zlata. 5/10. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Tento western patří mezi mé nejoblíbenější. A proč? Protože mě dokázal příjemně zabavit na dvě hodiny. V prvé řadě musím pochválit herce za jejich výkony (hlavně pak G. Peck, O. Sharif a T. Savalas). Honba za apačským zlatem je dobrodružná a napínavá, sem tam nějaký ten zvrat. Uběhlo to jako voda. A výtečná hudba. 80%. ()

waits 

všetky recenzie používateľa

Oddychový western, působící trochu starosvětsky, se silnými tahouny Peckem a Shariffem. Shariff hraje lehce stylizovaně, na padoucha působí občas měkce a nepatřičně sympaticky, ale čas od času ukáže, proč velí tlupě zrovna on. Peck je skvělý, stejně jako Wallach, Thompson používá zajímavé záběry (indinái jedou tryskem v hustém lese, záběry z koně, např.) jediné, co film trochu brzdí, jsou (občas studiové?) exteriéry a nepřekvapivý děj. Na nedělní podvečer lze doporučit. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (21)

  • Legenda, na jejímž základě je postaven příběh filmu, vychází ze skutečného příběhu. Po ztraceném apačském zlatě se v 19. století skutečně pátralo a postava Adamse (Edward G. Robinson) opravdu existoval. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Julie Newmar se v roli indiánky Hesh-ke ve scéně v jezírku na poslední chvíli rozhodla, že se obnaží celá. Podle scénáře měla být jen "nahoře bez". (Terva)
  • Snímek obsahuje mnoho krásných exteriérových záběrů z Monument Valley v Arizoně, Glen Canyonu v Utahu a Velkého kaňonu řeky Colorado, kam je děj snímku fakticky posazen. (SeanBean)

Reklama

Reklama