Reklama

Reklama

Po mnohých nezdaroch a rozvode sa 35-ročná Elizabeth so zlomeným srdcom rozhodne absolútne zmeniť svoj život a vydá sa na ročnú cestu okolo sveta, na ktorej chce nájsť samu seba. V Taliansku spoznáva umenie pôžitkov prostredníctvom gurmánstva a priateľstva. V Indii s pomocou úplne neznámych ľudí umenie duševnej rovnováhy. Na Bali sa stane žiačkou starnúceho šamana a naučí sa nájsť rovnováhu medzi svetskými pôžitkami a božskou nadzmyselnosťou. Navyše na svojej ceste nečakane spozná aj svoju pravú lásku. (TV Doma)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (523)

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Název stejně líbivý jako samotný film... Takže co vlastně Eat, Pray, Love nabízí? Julii Roberts, jak si užívá pojídání všelijakých dobrot, jak mění svůj život tím, že se začne modlit a meditovat, a jak nalezne svou životní lásku... a ať už je v Itálii, Indii nebo Bali, vždycky je kolem ní spousta milujících lidí, kteří jsou ochotní pomoci nebo poradit. To by bylo v kostce všechno. Kouká se na to sice hezky, ale jak už je vám možná jasné, na to, že se to tváří jako film s nějakým životním poselstvím, to ve skutečnosti téměř vůbec nemá hloubku. Pár "osvícených" scén se zde možná najde, ale celkově je to film povrchní, příliš idealizovaný a prvoplánový. Takže na zpříjemnění odpoledne nebo večera možná dobrá volba, ale nejspíš nemá cenu v tom hledat něco hlubšího. ~(3,2)~ ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

OK. Čo tým všetkým chceli povedať? Veľmi neusporiadaný film prinášajúci chaos v mysli hl. postavy do našich myslí. Chceli zabrúsiť do mnohých tém, ako sa s nimi človek vysporiada etc. Môže byť. Ale žiaľ kvôli rýchlo plynúcemu času vo filme mi všetko nepríde prirodzené, resp. zvláštne ako rýchlo sa dočasne vysporiadala so svojimi problémami a ako rýchlo sa naučila v pohode žiť na danom mieste. Film je zjavne pre väčšinového diváka, nie je schopný venovať sa niečomu hlbšie alebo aspoň tak, že by sme skutočne cítili pokoj duše či... "vyrovnanosť". Prináša dobré myšlienky ale stále veľmi kĺže po povrchu. A preto IMO sa mu najlepšie vydarila talianska časť, ktorá sa takému kvázi dovolenkujúcemu životu podobala. V Indii hľadáme pokoj a zároveň sa stretávame s bežným nepokojom mysle, neschopnosti sústrediť sa, s čím sa mnohí môžeme stotožniť. No pocit harmónie stále neprichádza aj kvôli texaskému priateľovi. Bali je iba záver. Keby tento príbeh niekto prežil, tak som si istá, že by bol veľmi obohatený a poučený skúsenosťami. No na plátne to nestihne preniknúť do srdca, neprinesie hlbší "odkaz", ktorý by sme si chceli zachovať. Na to by bolo treba pre niektoré zážitky viac času. A predsa, stopáž je už dostatočná. Ľutujem, že ma to nezasiahlo ale aspoň počas filmu zaujalo, Taliansko pobavilo (a rada som videla miesta mnou navštívené), potvrdilo nejaké vnútorné myšlienky. Nuž, zaujímavé ale nie na dlho. Škoda. (a som rada za znovu objavenie, že Julia žije a hrá, opätovné videnie Franca a Bardema po dobe) ()

Reklama

Ainy 

všetky recenzie používateľa

"Proč jen ty scénáře musí mít tak komplikované?" říkala jsem si v momentě, kdy Julia odmítla s Javierem nasednout na tu loď a začala na pláži vyšilovat. Jak může! někdo odmítnout odjet s Javierem Bardemem ♥ na romantickou plavbu lodí?? Lze tohle vůbec pochopit?? Mě by se nemusel vůbec ptát, byla bych tam nasáčkovaná i s třešní za uchem a nikdo by mě od něj neodpáral. Jinak ovšem velmi příjemný film. Obdivovala jsem ji jak se sebrala a odjela na druhý konec světa, aby zklidnila utrápené srdce, naučila se meditovat, uvést myšlenky do klidu a mít rád sám sebe. ()

ivishka 

všetky recenzie používateľa

Podle mě málo doceněný snímek, který pojednává o nádherných věcech, které může člověk v životě dělat a prožít je naplno. Přes všechny všední i nevšední smutky a starosti, které máme si málo uvědomujeme co nám bylo dáno a to žít...takhle cítím tento nádherný snímek a proto ode mě dostal plný počet bodů a také musím přiznat za skvělý výkon Julie Roberts.. ()

nirvana91 

všetky recenzie používateľa

Som zástancom toho, že knižné spracovanie často predčí to filmové.. V tomto prípade ma však dostali (a preto mi to nedá neporovnať). Síce som skôr zahliadla film ako prečítala knihu, ale musím uznať, že kniha za moc nestála. Pri filme možno oceniť a patrične si vychutnať všetky krajiny, mestá, pamiatky, atď atď, ktoré Liz navštevuje (se vším všudy). Kniha síce obsahuje podrobný opis toho kde sa čo napr. na talianskom námestí nachádza a ako sa dostaneme k super známej fontáne xyz ale to si človek darmo bude predstavovať niečo, čo nemá do detailu opísané. Teda keď sa jedná o KONKRÉTNE pamiatky. A kto by to furt googlil, však? :D Inak Julia sa mi tu veľmi páči, za mojich mladých čias bola mojou modlou, teraz je síce viac v ústraní ale stále má svoje čaro s tým svojím veľkým bielym úsmevom. A mužské osadenstvo len posilnilo moje pozitívne ohlasy na tento kúsok! Neodporúčam pozerať ak ste hladní :D ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (13)

  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)
  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)

Reklama

Reklama