Reklama

Reklama

Než sa mu podarilo nezmazateľne a navždy zmeniť vývoj lekárskej vedy, musel Ben Carson (Cuba Gooding Jr.) prekonať množstvo prekážok. Spočiatku to totiž s jeho šancami uplatniť sa v živote vôbec nevyzeralo ružovo, práve naopak vyrastal v polorozpadnutom rodičovskom dome, obklopený nepredstaviteľnou chudobou a predsudkami, v škole patril k priemerným, ak nie rovno podpriemerným žiakom a navyše často podliehal výbuchom nekontrolovateľnej zúrivosti. No jeho mama Sonya (Kimberly Elise) nikdy neprestala veriť, že Ben to jedného dňa ďaleko dotiahne, a tak ho cielene viedla k tomu, aby využil všetky šance, ktorá ona sama nikdy nedostala, a pomáhala mu tiež rozvíjať jeho fantáziu, jeho inteligenciu, no predovšetkým jeho vieru v samého seba. A práve táto viera ho napokon spasila – umožnila mu totiž nasledovať svoj sen a stať sa... Jedným z najlepších neurochirurgov na svete! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (54)

larelay 

všetky recenzie používateľa

Po narocnom dni si clovek vecer sadne k telke a povie si: Potrebujem nieco pozitivne, nieco nenarocne, nieco vesele, ale zaroven ludske a zo zivota. Tentokrat to vyhrali Nadane ruky a pribeh Bena Carsona. Ucel splnilo, ja sa citim ovela lepsie, film zahrial na dusicke a zaroven som sa opat raz dozvedela nieco viac o vynimocnej ludskej bytosti. Z filmu je televizna tvorba citit na hony, ale vyborne herecke vykony mladeho Bena a jeho matky su famozne, Cuba ma vsak bohuzial opat nepresvedcil. Vrelo odporucam vsetkymi desiatimi :) ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Všetko v tom filme hladko klapalo, všetko sa mi zdalo až moc dokonalo dokonalé, snáď len pani učiteľka v červenom kostýme na začiatku filmu bola riadna krava. Aj to bodnutie v prvej polovici filmu hladko obišli. Ale klobúk dole, čo Carson dokázal ... a aby som nezabudla, v skutočnosti je to naozaj veľký sympaťák. ()

Reklama

srbak 

všetky recenzie používateľa

Pekne natočený kúsok, ktorému povrchovo vlastne ani nič nechýba. Herecké výkony sú v pohode, proti scenáru taktiež nemám väčšie výhrady, ale asi jediná vec, ktorá mi vyslovene vadila a v konečnom dojme veľmi hodnoteniu uškodila je dejovosť. Pretože príliš veľký úsek filmu poukazuje na Benovo detstvo (asi tak 60 minút celého filmu) a skáče v deji ako sa mu zachce. Tým myslím najmä 30 minútove ukazovanie na to ako chlapec naberá vedomosti a potom to hodí dej o 5 rokov dopredu, ukáže nám to jeden moment a cestujeme v čase ďalej. Taktiež zameranie na operáciu smeruje dosť bokom, čo mi síce nevadí ale zarazilo ma to. Fakt pekné, ale našiel som až príliš veľa chybičiek krásy. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

prvá časť filmu opisujúca detstvo, pripadala zaujimavejšia a živšia, druhá časť už bola medicinska, nepresahujúca iné filmy s podobnou tematikou. V tejto časti je oslovujúce poznanie, že detský mozok (na rozdiel od dospeláckeho) vydrží bez okysličenia nepoškodený hodinu, z tejto hypotézy doktor vychádzal pri operácii siamských dvojčat. Len by ma zaujímalo od kiaľ to medicinska veda vedela :). Oslava človeka neurochirurga podmaznuta americkou "pochvalnou" hudbou niekedy liezla fest na nervy. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Pohodový televízny film o nepohodovom živote neurochirurgov. Cesta, ktorá vedie k tomu, aby človek zvládol podobné zákroky, je neuveriteľne tvrdá, naviac, ako aj v každom inom obore, i tu platí dvakrát viac, že proces učenia a nutnosti sa zlepčovať nikdy nesmie skončiť. Je to obor na plný životný úvezok, a práve pre to zdvýham svôj klobúk pred všetkými, ktorý prinášajú takúto obeť spoločenstvu. Samotný film má svoje muchy, hlavne scenáristicky a obrazovo, ale jeho posolstvo je krásne a dosť efektívne znázornené, takže za mňa spokojnosť. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama