Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(viac)

Recenzie (140)

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Jak z naprostého minima vytěžit maximum? Angažovat Moralese. Po Juliiných očích byl tenhle film povinnost a Španěl mě opět nezklamal. Sice to nebylo tak dokonalé, ale pořád ještě jsem musel obdivovat režisérovu schopnost zaujmout na tak malém prostoru takovou silnou atmosférou. Schovka už nikdy nebude jako dřív. 90% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Film Julias Eyes od tohoto režiséra vo mne vzbudil toľké nadšenie, že očakávania z tohoto snímku boli zrejme priveľké. Nedajú sa absolútne porovnať. Julias Eyes bol originál Nuttelou, žiadna polo čokoláda v piksli z poľských trhov vo Vyšnom Targu. Tento film síce z časti splnil po čom človek prahol, no bohužiaľ, neukázal nič navyše - 65%. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny film. Na jednej strane je tu vybudovaná parádna tajomná atmosféra, ktorá nastúpi hneď od začiatku. Páčila sa mi aj kamera. Ani herci neboli zlí. Na úvod vyvstalo veľa zaujímavých otázok, na ktorých podklade pocit tajomna pekne gradoval, a ktoré vo mne vyvolali hlad po odpovediach. Už som mal pocit, že sa pozerám na ďalší výborný mindfuck. Ale potom sa to začalo zamotávať a na konci z toho vznikla pekná nevysvetliteľná hatlanina. Prekombinované a nedomyslené. Vážne niekedy menej znamená viac. Bavilo to, len žiaľ nedomyslený koncový harmatanec z celkového dojmu výrazne ubral. Škoda, potenciál tu bol, a veľmi veľký. Ten, kto uspokojivo vysvetlí celú pointu si môže pogratulovať, ale myslím, že ju nechápe ani Morales. 65/100 ()

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem atraktivní paskvil horroru, podivného psychologického dramatu, thrilleru a bůhví čeho ještě. Scénář nervózně tápe, ba přímo bezcílně dovádí jako bezhlavá slepice na dvorku. Tím pádem tomu odpovídá i zveličující a často až nesmyslné chování postav. Pointa, která prakticky nemá souvislost s ničím podstatným v první hodině a půl příběhu, je vcelku trapná a hlavně pro mě, jak už bývá zvykem, předvídatelná. Po první hodině byl film na 3 hvězdicích, pak chvíli hlasitě koketoval se čtvrtou, aby v zápětí zhučel na 2 ....áá...hups a jsme opět na třech. No ale takhle se tenhleten film zkrátka chová. A já mu moc nerozumím, proto asi nerozumím ani mému hodnocení. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

S prižmúrenými očami 80%. Prvú hodinu výborná, perfektná záležitosť. Reálne strašidelná, nepríjemná, obdarená ťaživou, zákerne pomalou a tiesnivou atmosférou. Kto občas nebol sám doma a nepočul divné zvuky a necítil zvláštny pocit? K tomu krátka, ale intenzívne nakrútená sexuálna scéna a svojrázny hlavný hrdina, ktorý nie je príliš sympatický, ale ako sa neskôr ukáže, to bol tak trochu umelecký zámer. Bohužiaľ, v polke sa to reštartuje a príbeh sa uberie absolútne nečakaným smerom. Ten je určite originálny, osviežujúci a totálne creepy, psycho, WTF a odporný, zároveň sa však z toho tak troška stáva (nechcená?) fraška. Ku koncu sa to našťastie vráti k plnokrvnému hororovému psychotrileru, ale jednak je už neskoro a jednak nás v rámci neho čakajú nečakané twisty, ktoré síce na jednej strane mnohé vysvetlia, ale na druhej vznášajú úplne nové otázky a na tie už neodpovedajú a nasledujú záverečné titulky. Film som videl viackrát a čítal som na nete plno teórií, ale žiadna nedokázala vysvetliť úplne všetko (SPOILER ok, hrdinova ex sa zrejme v nočnej kuchyni naozaj rozprávala s ešte nenarodeným bábätkom, ale chlpy v umývadle skutočne vysvetliť neviem SPOILER). ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama