Reklama

Reklama

Skupinka mladých turistov vyráža spoznávať krásu nórskych hor. Narazia na opustený hotel, ktorý chcú preskúmať a prespať v ňom. Po chvíli však menia názor a volia radšej stanovanie v prírode. Na to je už ale neskoro a po tom, ako dvaja z nich bez stopy zmiznú, zisťujú, že vôjsť do hotela nebol ten najlepší nápad. (TomX2)

Recenzie (126)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Skvelé prostredie, pár ozaj pekných obrazov, fajn chladná atmosféra. Ale inak rutinná vybíjačka, kde sa obete chovajú (opäť raz) naivne. Ukazovať tvár killera, je tiež dobrá hovadina. Gore nič moc, ale väčšinu času som sa nenudil - stiesnené priestory domu ako aj skalných roklín boli využité šikovne... PACH KRVI, HHE a TCM v slabšom nórskom prevedení... ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Tretie pokračovanie dalo odpovede na otázky, ktoré asi najviac trápili mnoho ľudí, ktorí film videli (ako chlapec prežil, čo bolo dôvodom pre ktorý začal vraždiť) a zároveň tvorcovia spravili dôležitý krok - film sa neodohrával počas zimy. Aj takýto malý detail mi sadol presne na mieru a spolu so solídnou retro atmosférou roku 1988 sú dôvodom prečo aj tretie pokračovanie hodnotím rovnako priaznivo ako prvé dve epizódy. Táto séria sa naozaj vydarila a po dlhšom čase som si pozrel horor ktorý ma naozaj bavil. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Tretí - prequelový Fritt vilt, je oproti výbornej jednotke a dvojke o poznanie horší. V rámci súčasnej nevýraznej slasherovej produkcie ide síce stále o nadpriemer, toto pokračovanie však črtajúcu sa výbornú nórsku hororovú sériu nikam neposunulo. Chýbala mi tu z predošlých dielov už osvedčená final girl Jannicke (vzhľadom k tomu, že išlo o prequel sa tu logicky objaviť nemohla), ktorá síce nebola nejaká vyhlásená fešanda, takže nejaké rezervy by sa tu v rámci slasherových zvyklostí našli, noví predstavitelia však ju a ani zvyšný ansábel z jednotky napriek tomu nedokázali nahradiť. Dve hlavné hrdinky - nórske blondínky ešte vzhľadovo ujdú (herecky sú na tom už o čosi horšie), mužskí protagonisti sú však poriadne nesympatickí. Jeden je pripečený trubiroh, sotva zo seba vysúkajúci súvislú vetu, ďalší má držku ako kôň, k tomu ešte ostrovtipný 50-kilový drsňák, ktorému sa síce neušla baba, zato si však zo sebou na čunder zobral samopal s optikou a človek je tak nejak aj rád, keď to títo mládenci od fľakatého psychopata (ktorý už ale nebudí taký rešpekt ako v prvých dvoch filmoch) schytajú... ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Kolikrát mi to přišlo jako remake jedničky a dvojky dohromady. Ale časově bych tipoval, že to asi bylo před jedničkou noo, těžko říct. Každopádně, na to že mohlo bejt 6 obětí, tak většina padla za bílýho dne a navíc prostě jednoduše. Narozdíl od prvních dvou dílů, kde si víceméně každýho vychutnal. Jednoznačně slabší odvar. ()

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Trojku bych zařadil do klasického průměru, kdy se na nás valí informace, jak to ve skutečnosti bylo s vrahem v mládí a postupně v dospělosti. Sice honidba po krásné přírodě super (něco jako Rambo), ale nějak mě to do té "severské trilogie" prostě nepasovalo. Sice škoda, ale furt tam ta nějaká úroveň byla. 55% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama