Reklama

Reklama

Johnny Depp stvárňuje vo filme amerického turistu, ktorého ľahkovážny flirt s cudzinkou zapletie do siete intríg, romantiky a nebezpečenstva. Frank (Johnny Depp) sa v priebehu spontánneho výletu po Európe zoznámi s Elise (Angelina Jolie), s pozoruhodnou ženou, ktorá  mu ale skrížila cestu úmyselne. Ich vášnivá romanca sa v okúzľujúcom prostredí Paríža a Benátok ďalej rozvíja a obaja zisťujú, že sa nevedomky zaplietli do smrtiacej hry na mačku a myš. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (1 002)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem neviděl takhle uondanou sračku. Něco jako kdyby se nudná část Casina Royale v Benátkách natáhla na celej film. Depp i Angelina jsou totálně dřevění a chvílema mi bylo z dění na obrazovce fakt trapně. Hlavně je to fakt blbě natočený. Ta honička na člunech je fakt výsměch. Vůbec se nedivím hlavnímu záporákovi, že uškrtil svojí gorilu, když nepřivedli Deppa v řetězech. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Slabota. TURISTA v prvom (a najdôležitejšom) rade zjavne vôbec nevie, aký žáner je. Obsahuje akčné scény, ale je ich málo a sú zlé. Obsahuje komediálne scény, ale málo a nevtipných. Obsahuje romantiku, ale Jolieovej s Deppom nikto tínedžerskú lásku na prvý pohľad neuverí. Obsahuje tiež špionáž, ale podpriemernú. V konečnom dôsledku nie je romantikou, akčným trilerom, komédiou ani špionážnou melodrámou, je všetko z toho – a vlastne aj nič. Aj ŽIVOT POD VODOU Wesa Andersona bol žánrovo roztatárený, ale dokázal, že aj taký film môže byť úžasný. TURISTA je blbosť so stopovými prvkami benátskej atmosféry a koncom, nad ktorým nemá zmysel premýšľať. ()

Reklama

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Akční? Drama? Thriller? Seriously?! To byla komedie jak dělaná, aspoň já jsem se teda smála od začátku do konce. Některé scény byli teda naprosto příšerný, čekala jsem jeden s filmů s Johnny Deppem, kterému dám 4*, překousla bych kvůli tomu i Angelinu Jolie. Ale toto bylo cosi, nelze říct co. Angelina Jolie, bez mimiky, po plastice se promenáduje po Benátkách a tváří se, že má všechno na háku. Johnny Depp utíkající po střeše bez bot a v pyžamu, kde vypadá jako Jack Sparrow, až na to, že přibral v obličeji. Sama nevím co si o tom mám myslet, nebylo to zas tak špatný, ale rozhodně, žádná kvalita aby to bylo nominované na tolik ocenění. Konec je teda víc než překvapivý, bohužel mi to došlo o několik minut dřív než mělo. Žádná chemie mezi ústřední dvojcí, nedivím se, že jí Johnny nechtěl líbat. Dávám teda 3* ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Turista je casozberna bublina konzervujuca viacere styly a ich derivacie suvisiace so zanrom spionazneho filmu, pricom rozhodne nie je dramou, rovnako ani thrillerom. Akcie v nej najdete v decetnom servirovani za malu salku kavy, ovsem najviac je zastupena emocia usmevu a instantnej sladkej limonadky. Nielen tvorcami zamyslaneho, ale obcas aj nechceneho. Aura dvoch velkych hereckych hviezd opacneho pohlavia zahalena v nonsalantnej elegancii, kde sa viac ceni sarm a usmev, nez paste, kolty a dyky -> to vsetko patri v historii urciteho zanroveho zastupenia k velmi znamym atributom, ktore dali vzniknut viacero skvelym filmom. Turista sa inspiraciu v tomto smere nesnazi zakryvat. Zial, chvalyhodny umysel nie je dotiahnuty do zdarneho konca, pretoze tu chyba ingrediencia jedna z najdolezitejsich -> vzajomna chemia medzi ustrednym duom. Urcite stopove, rychlo sublimujuce prvky v danom smere je obcas mozno z platna extrahovat, ale ziadna konstantna substancia z toho nehrozi. A mozno je to aj tym, ze pocet vzajomnych chvil ustredneho dua je vo filme malo, cize k rozduchaniu iskierky vzajomnej pritazlivosti v silny plamen ani prist nestihlo. Ale obcas som vdacny aj za kvapky, nemusi hned prsat. Preto som si tuto odlahcenu, velmi lezernym tempom plynucu imitaciu vlastne aj uzil, a to aj napriek lahko odhadnutelnej "pointe"._____PS: Som si isty, ze film rovnako ako mne, poskytne bonusove body navyse aj inym divakom, ktori: ___a) poznaju Benatky velmi dobre (nielen Palazzo Ducale a Basillicu San Marco, kde svoje zazil aj Daniel "Bond" Craig) a dokazu identifikovat polovicu, alebo mozno aj vsetky lokacie z mesta na vode, aj tie, natocene systemom klucovania pozadia skrz zadnu projekciu ;-) ___b) maju slabost pre plachetnice i motorove clny a obzvlast v tomto zimnom obdobi sa uz nevedia dockat jari, kedy mozu vyrazit znova na more ___c) bolo mile po case hoc i v miniulohe vidiet Ralfa Moellera ;) ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Mám ten pocit, že nové a nové přírůstky do žánru "superchytrý a cool uhlazený film" už jsou jen růže na rakev. To co odstartovali Dannyho parťáci a další podobné snímky na přelomu 90 let a nového milénia po cca dekádě pohřbívají právě kousky jako Cizinec apod. Herci jsou zde zvoleni podle toho, jak vypadají, luxusní hotel, boháči a velkohubý styl je zde proto, že absentuje ucelený scénář a kvalitní režie a prostředí Benátek je sice čarovné, ale být to třeba Kyjev, nebo Bratislava, bude se člověk samou nudou kousat do pozadí. Už je to skutečně ohrané, pojďme dále. ()

Galéria (152)

Zaujímavosti (25)

  • Od scény, kdy Elise (Angelina Jolie) opustí v přístavu Franka (Johnny Depp) a sama jede lodí na tajnou základnu policie, střídavě se na levé straně za čelním sklem objevuje nápis TAXI. (Pavlínka9)
  • Angelina Jolie (Elise) se naučila řídit několik člunů. Honička po kanálech se točila sedm nocí. (jenik71)
  • Po príchode do Benátok sa Angelina Jolie (Elise) ubytuje v hoteli Danieli, teda presne v tom istom, v ktorom Marisa Tomei hľadala svojho osudového Damona Bradleyho vo filme Láska na úteku (1994). (ČSFD)

Súvisiace novinky

Ricky Gervais opět všechny naštve

Ricky Gervais opět všechny naštve

19.11.2011

Je to překvapení? Vlastně ani ne. I navzdory tomu, že většina celebrit, které si britský komik „podal“ během letošního moderování Zlatých Glóbů, se strašlivě urazila. Na Hollywood Foreign Press… (viac)

Boj s větrnými mlýny pokračuje

Boj s větrnými mlýny pokračuje

29.12.2009

Zdá se, že projekt The Man Who Killed Don Quijote opravdu vstává z mrtvých. Nešťastná produkce byla svého času doslova spláchnuta po několika dnech natáčení (jak o tom vypovídá slavný dokument… (viac)

Reklama

Reklama