Reklama

Reklama

[REC] 4: Apokalypsa

(festivalový názov)
  • Česko REC 4: Apokalypsa (viac)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (203)

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Reportérku Angelu Vidal zachráni z domu množstva nainfikovaných ľudí skupinka vycvičených vojakov. Tí ju následne odvážajú do útrob obrovského tankeru. Nikto z cestujúcich vrátane lekárov či ochranky však netuší, že mladá žena už dávno nie je tým čím bývalá. Vďaka krátkej úvodnej scéne štvorka ľahko nadväzuje na prvé dva príbehy. Čo sa zombie subžánru týka, niet sa na čo sťažovať. Akonáhle sa na scéne objavuje prvý krvilačný "zmrd", nejeden milovník hororu si príde na svoje. Masky v kombinácii s gore sú proste na parádu! Niet pochýb o tom, že sa z pohľadu týchto prvkov jedná o kvalitatívny nad priemer. Ďalej musím vyzdvihnúť pomerne rýchly spád vďaka ktorému sa divák nenudí. Bohužiaľ, atmosféru ako pri prvých dvoch častiach sa nastoliť nepodarilo (no to snáď ani nikto nemôže očakávať). Záver síce len s malým prekvapením, bez neočakávaného rozuzlenie, no zato s jasným posolstvom - nežerte ryby! - 65%. ()

Reklama

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Balagueró ma nesklamal a vyložene potešil. Úplne som z toho šňupal taký ten osemdesiatkový zombie feeling. Príbeh sa nám "akože" uzavrel, čo by bolo asi najvhodnejšie. Akosi nemám pocit, že je kam pokračovať...maximálne by som bol otvorený len nejakému vyháňaniu diablu, čo by bolo pekným oživením. Každopádne, poctivá zombie rúbanica, pri ktorej sa síce nevyťahujú črevá a ani nie je ktovieako nápaditá, ale je pekne krvavá, akčná a masky opäť na jednotku. hodnotím presne tak isto vysoko ako prvý diel a to aj napriek tomu, že tu nie je žiadnej stopy po found footage. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jednotka bola solídna jeba,dvojku mám v top 10 najlepších filmov,na trojku som hneď po záverečných titulkoch chcel zabudnúť a štvrtá časť je ako som tušil jednoznačne po zadu za jednotkou a dvojkou. Pre mňa solídny priemer.Podla mňa loď bol dobrý ťah,jej klaustrofóbické priestory vedia vzbudiť atmosféru a keď tam začnú riadiť zombie tak to musí byť brutálka.Len škoda že je to v tomto filme len na polovicu,lebo boj človeka a zombie nieje využitý naplno a povedal by som že je braný len okrajovo.Ale masky boli fakt slušné spracované.Len príbeh bol totálne jednoduchý a bez žiadnej originality a z velmi chabím scenárom.Tento film mal na viac. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Bez debat nejslabší RECko. Jestli jednička přišla s něčím novým, svěžím a funkčním.. dvojka ukázala, že s troškou nadšení, pár kapkama akce navíc dokáže onu funkčnost udržet na stejně vysoké laťce.. a trojka se svým nadhledem vnesla do zavedené série nový vítr ( a spoustu uplakánků tím stráášně nasrala ..hahaha).. tak čtyřka už překvapuje jen svou sterilitou a upocenou scénáristickou křečí... V rámci REC série je to megaprovar.. V rámci žánru dejmetomu průměrná "zombárna". ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (9)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)

Reklama

Reklama