Reklama

Reklama

Jednou ranou

Trailer

Padnúť v živote až na samé dno rozhodne nie je nič, čo by človeku niekto závidel. Nik to nevie lepšie ako John Moon (Sam Rockwell), strhane a nezdravo pôsobiaci štyridsiatnik, ktorý stratil všetko, na čom mu kedy záležalo – strechu nad hlavou, prácu, rodinu... Odkedy ho manželka Jess (Kelly Reilly) opustila aj s malým synčekom, keď pre dlhy nebohého otca prišiel o rodinnú farmu, žije sám ako prst v lese v totálnej chudobe a prežíva, alebo skôr živorí, len vďaka pytliactvu v neďalekej prírodnej rezervácii. Jeho jediným spoločníkom je stafordšírsky bulteriér Mutt (pes Duffy). No Johnova predstava, že jeho nezávideniahodný život už ani nemôže byť horší, sa rýchlo ukáže byť neopodstatnená a až trestuhodne naivná. Jedného dňa totiž pri prenasledovaní mladého jeleňa vystrelí tak nešťastne, že omylom zabije neznámu mladú ženu (Christie Burke)... Zdrvený a na smrť vystrašený sa rozhodne jej telo ukryť. Pri prehľadávaní nepojazdného otlčeného prívesu bez okien, v ktorom mŕtva zjavne žila, nájde čudnú škatuľu – a v nej rovných stotisíc dolárov. Priveľké pokušenie pre muža, ktorý sa tak zúfalo potrebuje odraziť od dna. Nanešťastie... Krátko nato, ako si ich privlastní, sa totiž jeho už i tak dosť ťažký život zmení na desivú nočnú moru! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (75)

zbyshek 

všetky recenzie používateľa

Až moc roztahaný a špatně uspořádaný film. Sam Rockwell rozhodně zvýšil zajímavost, ale po nadějném začátku ani on nedokázal zastavit vlak řítící se do propasti. Propast to byla v podobě skoro dvouhodinové stopáže na materiál stačící sotva na 3/4. Všechno bylo takové pomalé, protahující až do nudy. To mě nutí dát 2 hvězdy, mělo to náběh na dobré drama. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po scenáristickej stránke celkom obstojné, no to spracovanie mi prišlo dosť nevýrazné a až zbytočne predlžované na takmer 2-hodinú dĺžku filmu. Sam Rokcwell v hlavnej úlohe bol fakt dobrý, no všetko naokolo spadalo do totálnej priemernosti. A bohužiaľ okrem toho aj kopu nelogického konania niektorých postáv, k čomu sa pridal aj ten podivný záver. Nuž, nepatrím medzi fanúšikov dynamickej akcie, ale tu by nezaškodilo, keby je jej aj viacej. Možno by to ten film napokon vytrhlo z tej márnivej strnulosti. ()

Reklama

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Samota. Vancouver. Sam Rockwell (hrajuci postavu s vtipnym menom John Moon). A jedna rana. Vlastne nebola len jedna. Zato Sam bol sam. Vo Vancouveri. Plnom atmosferickej samoty. /// Na jedno pozretie fajn, bohuzial nie je vela dovodov vidiet viac krat. Za tie dve hodky sa toho vela nestane, zachranuje to atmosfera a Rockwell. Avsak taku dobru redneckcinu som uz dlho nepocul - odporucam ludom, ktori si myslia, ze vedia dobre anglicky. Tomuto miestami nemohol bez titulkov rozumiet snad ani rodeny amik. ;) ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Neznáma vec od neznámych ľudí, kde hlavný herec je Bale alebo ešte lepšie McGregor vo všetkých záberoch a potom zistíte že to hrá Rockwell. Minimalisticky primerane a sviežo pôsobí toto zamotané dielko, ktoré dopláca na nutnosť extrémne pomalého tempa a slabých, priam hanblivých tvorcov. Námetom je to kópia Coenovej „krajine starcov“ a byť to v rukách povedzme Scotta Coopera bol by film sýtejším. Niekedy je krok a scéna zúfalo pomalá a nudná, aby neskôr ste sa dvihli zo sedadla, alebo počúvali skvelé dialógy. Počasie a atmosféra krajiny je špičková, deju a príbehu pomáha a je nemým svedkom zapadnutej časti Ameriky. Nikto nie je svätý, hriechy sa zjavujú a buď ich ľutujete alebo sa trápite. Myslím, že trochu istejší tvorcovia, ktorú sa niekedy opäť hovorím že hanblivý, a výsledok by bol údernejší. Jednou ranou sa nepochováva do hrobu a otvorene zatvoreným koncom spraví očistec už tu na zemi. Citovo vyvážená dráma s kriminálnym presahom v opojnej divočine. (videné 19.01.2020, DajTo archív) ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobra spinava drama, z ktorej citite doslova zavany samoty a beznadeje. To, spolu s vybornym Rockwellom a gradujucim zaverom, co vyusti az do drsnej katarzie, sa ma ako divaka dotklo. Do polovice filmu je to takmer komorny, pomaly plynuci film v zapadakove, ale atmosfera sa zhutnuje i vdaka citlivo zvolenemu hudobnemu doprovodu. Suhlasim s mojimi "predrecnikmi", ze dej plynie pozvolne, o to silnejsie vsak vnimat atmosferu. Odporucam pustit si film v ukludnenej nalade, vecer, ked vas uz nic nenahana a mozete si ho plne uzit a ocenit. Nie kazdemu isto sadne, ak vsak ano, urcite to oceni. Za mna, prijemne nadpriemerne prekvapenie. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama