Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor
  • Komédia

Recenzie (4 408)

plagát

Starosta mesta Kingstown - Soldier's Heart (2024) (epizóda) 

Na jednej strane som velmi poteseny, ze mame dalsiu seriu a kvitujem pracu youtubera na slusnom recap-e, ktory som si dal pred touto epizodou. Na strane druhej, vnimam urcitu recyklaciu uz videnych postupov z predoslych serii. Naviac, z mojho pohladu podstatne negativum je i to, ze super-vilaina Mila, zda sa, zatial vyplnili ruskym nasilnym dedom a vyschnutym rasistickym dedom, s drsnym vyzorom a 70-timi kilami. Azda sa ukaze coskoro, viem si predstavit zapletku medzi nim a Konstantinom.

plagát

Furiosa: Mad Max sága (2024) 

V kine na velkom platne a v Dolby Atmos ozvuceni...tak treba tento zakusok od 79-rocneho "pekara" - Millera, servirovat. Prva tretina viac-menej pribehova linia mladuckej Furiosy, nasledne stretavame starych znamych na cele gangov,  nasleduje fajnova akcna pasaz plna napadov a potom...nuz, pocitil som dlhu stopaz a urcitu "generickost" v nahanacke a naivnej romantarne. Po drsnom "vytriezveni" to opat nadobudne kontury povodnej Mad Max akcie. Mal som velke ocakavania a boli ....takmer....naplnene. Kazdopadne rozhodne vynimocny kusok. Kupodivu mi herecky najviac vadila postava Dementusa v podani "Thora" s plysakom. Bez chybicky nebola ale ani Anicka. Slovna vymena v zavere ma uz len prinutila neveriacky krutit hlavou. Napriek vyhradam odporucam...bezte do kina i neskor...film sa tak da uzit bez rusenia deckami a smradu a zvukov "kino-zdradla".

plagát

Blue Lights - Episode 4 (2024) (epizóda) 

Opat velmi vydarena epizoda. A to nie len co sa tyka akcie, dielcich pribehov, ale i velmi slusnych vztahovych epozodiek a zaverecnej eskalacie. Spokojnost. 80%

plagát

Heksejakt - En for alle (2020) (epizóda) 

Tak genialne vystupnovane atmosfery v serialovej pravnickej firme, kde sa zomknu siky, aby sa neprislo o zarobok a pritlaci sa brutalnou silou na akehokolvek "snazivca o transparentnost" som uz dlho nevidel. Clovek sa nemoze ubranit dojmu spajat to so situaciou, ktora sa deje na Slovensku po poslednych parlamentnych volbach a po cistkach na vsetkych statnych instituciach. Ako cestnemu cloveku so zmyslom pre spravedlnosti je mi z toho bytostne zle. Vyborna epizoda.

plagát

Insomnia - Episode 3 (2024) (epizóda) 

"Mommy scares me...". Faza popierania je pre divaka znacne iritujuca, ale zrejme dosiahla vrchol, len aby mimoriadne drsne presla k prvemu stupnu uvedomenia si svojho stavu. Nuz a dcerenkino "nadeleni" je dalsim "stimulantom", ktory pokoji v rodine rozhodne neprospieva. Treba vsak uznat, ze kontinualna spankova deprimacia by z kazdeho z nas za tyzden spravila nie moc "milu osobku". Velmi slusny a neprijemny "psychac". Naviac i deprimujuci udalostou sestry.

plagát

Atlas (2024) 

Dalsi z radu B-ckovych pocinov od Peyton-a so slavnou a cinorodou J-Lo v hlavnej roli. :) Nic proti, nech len toci...zvacsa su to len ludske, naivne a neuritelne pribehy popovej maminy. Ako sci-fi, kvantum CGI, klise a farbiciek a tak trochu i strata casu. Mozno vsak na zaver pohladi po srdiecku. Blbinka.

plagát

Insomnia - Episode 2 (2024) (epizóda) 

Postupny nastup "prejavov" je neuprosny a vzbudzuje zmatenie a strach. Naviac, zrejme bude mat posledna navsteva matky este aj bolestnu dohru. Dream-life sa zacina rucat a okrem podpory manzela, stresory prichadzaju z kazdej strany. Divak sipi "dedicnost". Vyborne zrezirovane, slusna atmosfera. 70%

plagát

Prvé znamenie: Prichádza Satan! (2024) 

Prepracovanejsia a atmosferickejsia verzia podobneho nedavneho Immaculate, so sex-bombou Sydney Sweeney. Tych priblizeni sa tam bolo velmi vela. Nell vsak, spolu s dievcatom, utahali cely film prakticky same dve. Na strane druhej ma tesi, ze sa prilis netlaci na pilu a graduje to pozvolna. Co ma tiez pozitivne prekvapilo je, ze trojica scenaristov a scenaritsky, ktora to zaroven i rezirovala, mali toto ako prvy vyrazny filmovy pocin a vysledna kvalita stala za to. Azda sa uz teraz mozeme do buducna tesit na ich dalsie kvalitne kusky. Odporucam. 60%

plagát

Insomnia - Episode 1 (2024) (epizóda) 

Znepokojiva psycho-drama v prvej epizode tohto nenapadneho kusku s vybornou Vicky McClure. Vsimol som si ju a oblubil vo velmi slusnom britskom krimi-seriali Line of Duty. Zatial je to v mystery znepokojivej linii..azda sa to bude odvijat zaujimavych smerom. "Dedicne halusky" mozu byt zaujimave.

plagát

Tarot: Karty smrti (2024) 

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom.