Reklama

Reklama

Tajomný muž

  • Česko Tajemný muž (viac)
Trailer

VOD (1)

V malom izolovanom baníckom mestečku sa už niekoľko rokov strácajú malé deti a miznú bez stopy. Legenda hovorí, že deti v meste kradne tajomný vysoký temný muž. Miestna zdravotná sestrička Julia Denningová (Jessica Bielová) bola k týmto tvrdeniam odjakživa skeptická a klebetám neverila, avšak len dovtedy, kým uprostred noci nezmizol aj jej vlastný syn David. Keď jeho posteľ našla prázdnu a v panike prehľadávala dom, zočila vysokú tmavú postavu, ako jej syna odnáša. Strachom bez seba sa Julia vydáva po stopách temného muža. Prežíva najväčšiu nočnú moru svojho života a šokujúce prekvapenia ju čakajú za každým rohom. Je pripravená urobiť čokoľvek, aby zachránila svojho syna a odhalila, kdo je tajomný vysoký muž, a načo potrebuje kradnúť deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (488)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý mysteriózny thriller. Má dosť dobrý príbeh o malom mestečku, v ktorom sa strácajú deti a tak si miestni vytvorili legendu o tajomnom mužovi. Keď je ale unesené dieťa aj miestnej zdravotnej sestričke, rozhodne sa ísť po ňom a urobiť všetko preto, aby ho dostala späť, no nie je všetko tak, ako vyzerá. Spracovanie sa mi páči, úvod je perfektný, presne takýto typ plný tajomnosti mám v tomto žánri najradšej a približne tretinu filmu sa ešte drží v tomto duchu, no potom už príde zvrat, ktorý síce ukáže, že pravda predsa len nie je taká jednoznačná, ale skôr ma sklamal, no našťastie čoskoro príde ďalší zvrat a potom mi to už sadlo, dej je slušne prepracovaný, dosť nepredvídateľný a už ma až do konca bavilo sledovať, aký je vlastne celkový pohľad na túto situáciu. A toto je aj hlavným kladom filmu, keby bola táto zápletka podaná klasicky, tak by to bol len ničím zaujímavý film na jedno pozretie, ale tento štýl tomu dodáva ten správny náboj. Spokojný som aj s hororovými prvkami, síce dejovo to do tohto žánru nezapadá, jedine ešte tá prvá fáza, ale napriek tomu si film väčšinu času udržuje slušnú atmosféru a tú správnu mysterióznu tajomnosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, až prekvapivo dobrá Jessica Biel, proti ktorej síce nič nemám, ale doteraz ma ešte nikdy nebavila, no toto jej sadlo, zahrala to dobre, k tomu charizmatický Stephen McHattie v úlohe detektíva, alebo aj výborná Jodelle Ferland. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, síce Mučedníci boli zvládnutí lepšie, tu mi občas vadil mierne televízny vizuál a film pôsobí až príliš americkým dojmom, čo by pri francúzskom režisérovi nemalo, ale inak je to dobrá práca. Druhýkrát by som tento film už nepozeral, je to presne ten typ, ktorého hlavná výhoda spočíva v nepredvídateľnosti, takže znovu by to už nemalo význam, ale som rozhodne spokojný, vydarený film. 73% ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Dnes už čistě žánrové filmy nestačí. Musí klamat a překvapovat. Většinou mě to sere, ale Tall Man je rozhodně jeden z těch povedených. Je to přitažené za vlasy, ale není to debilní a zvraty ten film snese. Navíc je to moc hezky zrežírované a parádně se na to kouká. Přece jen malebná příroda okolo vidlácké prdele udělá hodně. Jessica Biel to zahrála skvěle. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Odumierajúce mesto, kde zdochol pes. Ale len zdanlivo. Pretože onedlho sa jeden havo objaví. S riadne ostrými a vycerenými zubáľmi! Navyše v opustených budovách žije, zdá sa oveľa menej ľudí, ako celkový počet zmiznutých detí na výveske pohrešovaných ľudí. Miesto doktora zastáva sestrička, miesto nemocnice je tu opustená škola. Miesto dieťaťa z párového vzťahu: poloincestné, ledva dýchajúce bábo. A záhadný muž, nočná mora, unášajúca deti. Zdá sa, že sa pomocou nich nejako snaží znovu oživiť opustené banské chodby. A azda to je celé inak. Vyznením rozhodne zaujímavá variácia štandardného thrilleru o psychopatickom únoscovi. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zobrazenie predstavy, že niekto unáša deti rodinám z chudobnejšej časti sveta pre ľudí, ktorí týmto deťom dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť na mňa pôsobí tak či tak zvrátene. Príde mi to ako chlácholujúca predstava, že unesené dieťa nemusí vždy skončiť na "predajnom pulte" pre nejakého pedofila či pri obchode s orgánmi. Tento film nemá s hororom spoločné absolútne nič a mysteriózny je akurát tak názov. Je to skôr dráma ktorá vyobrazuje myšlienku jedného muža (režiséra), ktorý zrejme po únose dieťaťa verí v lepšie, avšak spôsobom obetovania jedného človeka (J. Biel) pre dobro detí a ich budúcnosti. Nič to však nemení na fakte, že týmto "dobrým" krokom aj tak niekto trpí a bolo mu ublížené (rodina). Je to zase len polo "dobro", ktoré navyše opäť vyobrazuje, že peniaze majú neobyčajnú moc za ktoré sa dá kúpiť skoro všetko. Na mňa tento film pôsobil dosť stereotypne. Dlho sa nič nedialo a o napätí snáď nemôže byť ani reč. Prišlo mi to ako priemerná kriminálka. Myslím, že J. Biel sa síce na tento film svojou anjelskou tvárou hodí viac ako ja na kraso, no presto všetko, ako zo mňa nikdy nebude Sabovčik, ona nebude hororovou postavou. Rodinné, romantické komédie plné lásky a nehy jej sedia rozhodne viac .. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Film je natočenej fakt dobře, kvalitně odehranej, zamotanej, takže člověk pořádně neví na čem právě je. To se mi líbilo. Atmosféra je taky více než dobrá. Tohle všechno ale zabíjí myšlenka filmu, která je prostě... nenacházím slov, no prostě na přesdržku. Jsem tím dost znechucenej, v tomto případě to prostě nejde brát jen jako na film, jako nereálnou věc. Jestli takhle tvůrci filmu uvažují, že by to třeba mohlo fungovat, tak z toho mi je fakt na nic. Filmový zpracování dobrý, obsahová stránka vzhledem k závěrečnýmu rozuzlení je pro mě odpadem! Kéž by to skončilo nějak jinak... 55% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)

Reklama

Reklama