Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(viac)

Recenzie (79)

petero 

všetky recenzie používateľa

Nový Hellraiser s budgetom 300,000 USD sa inak ako poloamatérskym filmom nedá nazvať. Vďaka tomu je Revelations ťažkou interiérovou dialógovou záležitosťou, ktoré osviežia, na daný rozpočet, celkom slušné vstupy pekelníkov. Bez Douga Bradleyho však Pinhead nemá to svoje čaro a tak dopozranie ďalšieho prírasthu do série je len splnenie si povinnosti fanúšika, bez ktorého sa kľudne dá žiť. ()

maddy odpad!

všetky recenzie používateľa

Niektorí, resp. väčšina užívateľov CSFD ako aj fanúšikov Hellraisera zatracuje posledné prírastky do tejto série (napr. Hellseeker, Deader, Hellworld ...). Sám nepovažujem novšie diely za žiaden zázrak, dokonca si myslím, že za zmienku stojí len pôvodný Hellraiser z roku 1987 a jeho následne pokračovanie z 88smeho, avšak po zhliadnutí „deviatky“ s podtitulom Revelations bude asi nie jeden divák ďakovať aj za takú blbosť ako Deader, pretože H3 až H8 sa aspoň dajú nazvať „filmami“, kdežto Revelations si snáď toto označenie ani nezaslúži. Prúser značilo už meno režiséra, ktorý ma na svedomí také „straight-to-video“ veľdiela ako 30 Days of Night 2 alebo Mirrors 2, jeden by si až povedal, že má nejakú úchylku na ničenie pôvodných hororov ich zbytočnými pokračovaniami. So zatiaľ posledným Hellraiserom klesol až na samotné dno. Otrepaný príbeh zjavne inšpirovaný Hellbound-om plný klíše, nesympatických postáv v podaní otravných hercov, s množstvom nelogickostí (chlapík s dierou v bruchu bezproblémovo komunikuje), odohrávajúci sa po väčšinu času v dvoch miestnostiach, masky smiešne gumové ktoré pred 25 rokmi pôsobili strašidelnejšie ako tieto (Pinhead dopadol asi najhoršie a je viac menej na smiech), navyše Cenobitov tu je minimum, o ničom gore, takmer žiadna poriadna hudba. A aj napriek iba cca. 70 minútovej dĺžke sa snímok vlečie ako 6 hodinový film. Vážne neviem, čo by som mohol aspoň minimálne vyzdvihnúť. Nečakal som zázrak, ale ani takýto odpad. Pol hviezdičky za úctu k sérii Hellraiser, teda hlavne k jeho prvej časti. 0,5* RUKY PREČ! (po vzore užívateľa ricci.s pripájam môj poradovník série (od najlepšieho): H1, H2, H8, H5, H4, H6, H3, H7, H9) ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

OK, jde o levný snímek natočený s minimálními náklady, mizernými herci, neděsivým Pinheadem a jednoduchým příběhem. Ale masky a triky byly solidní, což oceňuji. Stažení kůže z obličeje, háky zasekávající se do oběti, roztržené hrdlo a chladné řetězy. Jistě, nabízelo se kompletní stažení v přímém záběru či roztrhání oběti, jenže to už by byl asi zcela jiný film. Nejhorší byla kamera - laciný vizuál střídala (naštěstí jen krátce) roztřesená ručka (nikdy nepochopím, proč u FF musí kameraman mrskat kamerou, aby bylo jasné, že ji drží v ruce, byť zajistit klidný obraz není problém, a zuřivě zoomovat). Cenobiti ušli, kdyby se ještě více přitlačilo na pilu, tak bych byl spokojenější. V rámci série asi nejslabší, ale úplný odpad ne. ()

hladass odpad!

všetky recenzie používateľa

Poté, co Bota poslal celou sérii totálně do hajzlu, jsem od Gracíi žádný zázrak nečekal... Když jsem se dozvěděl, že natočení filmu stálo jen 300 000 dolarů (za to dneska nenatočíte ani reklamu na trencle) a že Bradley byl v roli Pinheada nahrazen víceméně neznámým Collinsem, jsem tak nějak tušil, že půjde o průser a že více než odpad nedám... No, trochu jsem se zmýlil... Ono je to ještě horší... Mnohem horší... Takže asi takhle... O příběhu se nebudeme vůbec bavit, je stejně nepodstatný a debilní jako v předešlých dvou dílech, což jsem čekal... Triky a gore záběry jsou zcela amatérské, ale to jsem taky čekal, co bychom taky za ty prachy chtěli, že? Geniální soundrack z prvního dílu je už jen dávnou (a krásnou) vzpomínkou, ale co už, člověk od deváteho dílu nemůže čekat tolik, jako od prvního (zejména když jde o jeden z nejlepších 5-ti hororů všech dob)... Ale co totálně nasere je Pinhead (že pozdravuje Freddy)... Ten se stal v Collinsově podání směšnou karikaturou sebe sama a já se přistihl, že u scén ve kterých se objevuje, se buď hystericky směju nebo pláču... Prostě García dokázal z tohoto zrůdného zvratku udělat nejhorší díl série (ano, je to k nevíře, ale jde to) a potvrdil tak, že po nástupu Dimensionu je Hellraiser nejzkurvenější série všech dob... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Ach jo, tak po dvou amatérských filmech film zas jo ? Zcela se to nevyvedlo, při krátké stopáži jsem to dnes přežil, ale přesto je to ostuda série (ne, že by tato série byla zázrak, přesto první dva díly super, pak už se to začalo zužovat k horšímu). Odpad nechci dát, příběh ušel, i nějaká ta krev a tak no. Velice slabé a i amatérské. Takže hodnotím jen na 15% = * ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)
  • V USA vyšiel film na DVD a Blu-Ray diskoch so sloganom na obale odvolávajúcim sa na duchovné otcovstvo Cliva Barkera. Ten sa však na sociálnej sieti Twitter o filme uštipačne vyjadril, že toto dieťa nie je jeho. (beso74)
  • Doug Bradley, který ztvárnil Pinheada ve všech předchozích dílech filmové série, byl s nabídkou na roli osloven i tentokrát. Dlouho však váhal, scénář mu připadal nedokončený a nakonec roli definitivně odmítl kvůli nízké odměně, kterou přirovnal k „ceně lednice“. (gogos)

Reklama

Reklama