Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (469)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Aspoň môžem povedať, že tento film má srdce na správnom mieste. A páči sa mi aj trojica Jim Carrey, Carla Gugino a Angela Lansbury. Sú dobrí a vedia film trošku ťahať. Miestami je komédia ale trošku krívajúca. Sem-tam sa človek zasmeje, no inokedy to ide trošku mimo. Nepozrel by som si to znovu, ale oceňujem ale fakt, že tomu aspoň dali dobrú myšlienku. Ale je to proste podobné ako s ostatnými filmami s Jimom Carreym. Ak ho máte radi, tak sa pobavíte a užijete si film fajn. Inak si myslím, že to ale veľká sláva nebude. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

I napriek nedeľnému poobedňajšiemu načasovaniu na mňa grimasky pána Poppera a osudy jeho milých kamarátov nejako extra nezafungovali. Nápad bol fajn, tučniaky sú fakt rozkošné stvorenia, ale v kombinácii s príbehom, na ktorý sa nanášalo čoraz viac klišé, čo v závere vyústilo do grandiózneho happyend american klišé finále, Carrey a banda jeho kamošov na pobavenie nestačila. ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Ááááá, zase tu máme další z filmů, který neví na co si hrát. Budu rodinný film nebo se u mě pobaví jen děti či dospělí? Kašlat na to, budu to střídat, aby se pobavil každý. A to je právě ten problém. Prvních pět minut vám jasně naznačí, že se hraje na dětskou notu, ale na to se zase řeší existencionální problémy úspěšného workoholika - prodejce nemovitostí, který mimo své peníze nemá nic jiného. Rozvedený a děti se střídají v názorech na to, jestli ho mají rády nebo ne. Do toho mu jeho otec odkáže v závěti dárek - nic jiného než tučňáka poslaného v ledničce obalené krabicí. Film zase spadne do dětského tónu, kdy se digitálnímu tučňákovy daří dělat takové vylomeniny, které by nedokázal ani dospělý, i kdyby se snažil a který se chová, jako by rozuměl lidské řeči a chápal podstatu věcí. Aby jich nebylo málo, tak za pár minut dorazí další várka a to se teprve začnou dít věci. Náhoda tomu totiž chtěla, že v ten samý večer má synek narozeniny a tučnáci se mu tááák líbí. A přece synkovi neodepřete šest tučňáků, i když to nedává smysl... Jo a hraje v tom babička z To je vražda, napsala. Vypadá to, že ještě žije, ano. Nakonec to dobře dopadne, otec se poučí, rodinka se dá dohromady, byznys taky klapne. Alespoň to tak vypadalo, když jsem přeskákal až na konec. Protože na tohle se nedá dívat. Ztráta času. ()

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Je skvělé, jak Jim Carrey nenápadnou rodinnou komedii povýší na něco jiného. Byť pomalu, ale jistě stárne. Navíc tučňáky mám rád, takže není to tak, že by si to celý ukradl sám. Jinak průměr. Ani Evan Almighty by nemusela být tragédie, kdyby byl na místě Stevea Carrella Jim Carrey, ale holt dopadlo to, jak dopadlo. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Tak takhle jsem se naposledy smál u Já Padouch :D Tohle je jedna z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl. V hlavní roli je navíc Carrey, který zabijí. Hláškuje v jednom kuse a do toho několik tučňáků. Chvilkami jsem se dostával do breku, protože to hodně vsadilo aj na emoce, ale jinak se jedná o totální šílenost. Na špatnou náladu nejlepší lék. :) ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Ve filmu se objeví i obraz nakreslený samotným Jimem Carreym, který si léčí své deprese a nešťastné období právě malováním. (Mafyn)
  • Mr. Popper (Jim Carrey) nosí ve filmu hodinky Rolex Two-Tone Blue Submariner 16613. (Roland Sands)
  • Aby tréneri dostali tučniaky tam, kam potrebovali, použili neobvyklú pomôcku. "Vždy keď sme otvorili pero, tučniaky sme dostali kam sme chceli" hovorí zvierací tréner Larry Madrid. (drake31)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama