Reklama

Reklama

Stará známa banda, Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) sa dajú opäť dokopy potom , čo im zavolá tajný agent CIA Church (Bruce Willis), aby ich poveril zdanlivo jednoduchou zákazkou... K partičke sa tentoraz pridávajú aj noví členovia Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) - prvá a jediná žena v tíme. Hoci úloha vyzerá veľmi jednoducho, samotná akcia sa príliš nevydarí a jeden člen počas nej dokonca zomrie, a to dosť nepeknou smrťou. Jeho parťáci sa ho rozhodnú pomstiť priamo na mieste, teda na nepriateľskom území, kde však majú iba mizivú šancu na úspech. Akoby to nestačilo, na Zem sa v rovnakom čase valí päť ton čistého plutónia, ktoré by našu planétu mohlo hravo vychýliť z osi a vyhladiť na nej všetok život! Túto mimoriadne nebezpečnú a účinnú výbušnú zmes preto musia zaistiť skôr... Než bude neskoro! V porovnaní so šťavnatou pomstou za kamarátovu smrť je to však záležitosť, ktorú dokážu vybaviť „ľavou zadnou“... (TV Markíza)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (2 340)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Malokedy zacnem komentar hudbou, ale neda mi to, kedze som si pockal na uplny zaver titulkov, pretoze som ocakaval nejaku hlasku. Zial tam nic nebolo, ale prekvapil ma v titulkoch Slovakia National Symphonic Orchester pod taktovkou Briana Tylera so skvelou hudbou chvilkami pripominajucu Zimmerov styl. Dokonca aj Morriconeho tema sa tu objavila vo chvili, ked sa na scene objavil Chuck Norris, aby to posobilo humorne, akoze zabudnuty akcny hrdina je opät na scene po boku velkych akcnych hviezd. Tak a teraz k filmu. Vedel som, ze ma film priklincuje k sedacke v kine a budem si vychutnavat vsetky tie strelby, vybuchy a explozie, ale ze to bude hned pri uvodnej stvrthodinke az taky narez, to som necakal a hned som vedel, ze to bude jasny plny pocet bodov. Nakoniec ja som prave na tychto hercoch od konca 80-tych rokov vyrastal a vzdy som si prial vidiet v jednom filme aspon Stallonea a Schwarzeneggera, ale az tolko hercov, to som necakal. Niektori herci sa uz stretli pred rokmi v inych filmoch, ako napriklad Van Damme s Lundgrenom v akcnom thrilleri UNIVERZALNY VOJAK (1992) od Rolanda Emmericha, avsak Van Damme bol dobrak a naopak Lundgren zaporak. Trosku ma sklamala absencia Jeta Liho v druhej polke filmu, ani neviem, kam a preco zmizol, ale to nevadi, pretoze tu väcsi priestor mali Arnold a Bruce Willis. Reziser Simon West nam uz ukazal, ze s akcnym filmom to vie, pretoze ma na konte aj CON AIR (1997) s Nicolasom Cageom, avsak neskorsie filmy uz neboli tak vydarene, ako napriklad LARA CROFT - TOMB RAIDER (2001). V konecnom vysledku som este viac spokojnejsi, nez s jednotkou, pretoze i zaverecna akcna megashow na letisku plna humornych hlasok a bojovy duel Stallone - Van Damme nemali chybu. Som rad, ze sa este takto na stare kolena spojili akcne hviezdy, ktore tak leteli na videokazetach v case mojho detstva a pustal som si tie filmy stale dookola :-) Uz teraz sa tesim na reprizu. __________ Sylvester Stallone - (Barney Ross) +++ Jason Statham - (Lee Christmas) +++ Jet Li - (Yin Yang) +++ Dolph Lundgren - (Gunner Jensen) +++ Chuck Norris - (Booker) +++ Jean-Claude Van Damme - (Villain) +++ Bruce Willis - (Church) +++ Arnold Schwarzenegger - (Trench) +++ Nan Yu - (Maggie) +++ Terry Crews - (Hale Caesar) +++ Randy Couture - (Toll Road) +++ Liam Hemsworth - (Bill The Kid) +++ Scott Adkins - (Hector) +++ Produkcia: Les Weldon, John Thompson, Avi a Danny Lerner +++ (Videl v kine 01.09.2012) +++ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $100miliónovTržby USA $85,028,192Tržby Celosvetovo $311,979,256Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,550,423 //počet predaných kusov 667,644Tržby za predaj DVD v USA $22,829,498 //počet predaných kusov 1,281,591_Akčný zábavný úlet ako sa patrí!_ Príbeh je len nezbytné bahno alebo nevyhnutná pôda pre excelentnú akciu a dávku hlášok sršiacu v nekompromisnú zábavnosť, nemá to úplne ten krehký nádych akčných filmov 80.rokov ale snaží sa to a ja to beriem, Simon West je všeho všudy len rutinér, ktorému opäť vyšla letecká akrobácia ale pre prípadne pokračovanie pri som poprosil niekoho šikovnejšieho, čo by z toho vyžmýkal o niečo viac, lebo je tam asi 20minútová nudnejšia pasáž, kde sa to skoro nikam nehýbe aby to následne vytrhol Chuck Norris, ten tam dokonale zapasoval. A úplne kľudne prijmem každé dva roky takýto úlet posledných akčných hrdinov, akční chlapci si takúto pompéznu úctu a hláškovú vychytávku v tomto žánri zaslúžia. Takto výdatne som sa pri akcii dávno nezabával. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

"My shoe is bigger than this car!" :-D Arnold je Ed Woodom medzi hollywoodskými hercami. Sotva ma tento rok nejaký film nadšenecky poteší a testosterónom nakopne viacej, než The Expendables 2. Béčková bejkovina s lacinými digi-efektami, skvelými hláškami a žánrovými narážkami. A že najlepší herecký výkon podáva a najlepšiu postavu z nich má JCVD, to už je historická udalosť. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Stará dobrá klasika, které toho moc nechybí k dokonalosti (osobně bych zrychlil prostřední třetinu). Herci využiti takřka dokonale (jen minimum prostoru pro Jeta Liho zamrzí), akce kvalitní a nápaditá, hlášek dostatek na to, aby měli fanoušci žánru co citovat do Vánoc a vůbec to celé až nečekane hezky šlape od první do poslední minuty. Pokud se jedničce úplně nepovedlo naplnit koncept oživlých osmdesátek, tady to máme v plné palbě. Tradičně zatahá za ucho pár mouder, ale vem to čert. Proč si občas něco nevyslechnout, když to má tak pěknou omáčku? Na čistých pět Expendables 2 nemají, ale pokud jsem jedičce dal lehce lepší čtyřku, dvojce musím dát slabší pětku. Už kvůli Chuckovi. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

BOOM TIME. Zapomeňte jedničku, jako by nebyla. Přesně tohle jsem tenkrát čekal a nedostal. Tak stručně. Těžkotonážní oldschoolová nonstop akce v Rambo stylu; krvavější, pravděpodobně i dojemnější, spojitější, kamerově mnohem přehlednější, castingově ještě neuvěřitelnější. Švéd to opět zabil, JCVD jako záporák s-u-p-e-r, no a trojice Guvernátor, Božský Bruce & Walker Texas Norris to celý posílá až komicky vysoko do nebes. A Sly... Je tu přesto hvězda největší. Přijde mi, že každý člen týmu tu dostal víc prostoru (snad krom Stathama a Jet Liho). Mám radost. Z jedničky jsem neměl ucelený dojem, ani mě neudělala. Tohle je zk*rvená jízda, co postupně gradovala až do závěrečný dvacetiminutovky, kdy už jsem měl definitivně držku ztvrdlou do úsměvu od ucha k uchu. Věřím, že spousta z vás na tom bude stejně. Na tohle jsme (my, a naši fotrové) čekali - ENJOY. ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (104)

  • Špeciálne efekty pre film vytvorila spoločnosť Worldwide FX. (AdamesWWE)
  • Na úplném konci filmu je věnování památce Liu Kuna – kaskadéra, který při natáčení zahynul. (Tonula)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 85 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 315 milionů. (NIRO)

Súvisiace novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (viac)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (viac)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (viac)

Reklama

Reklama