Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzana dospěla a utržila od života první rány. Chytla se špatné společnosti, skončila ve vězení a po propuštění se pokouší začít znova. Seznámí se se sympatickým řidičem Jurajem, ale ten, když už se zdá, že v něm našla to, co hledala, ji opustí, aby zkusil štěstí v pop music. Ke všemu se Zuzana musí bránit útokům bývalého společníka Ronyho, nyní bohatého gangstera, který se ji pokouší svést. V atraktivním hudebním snímku si každý teenager najde to své. Od řady akčních scén, přestřelek, bitek, přes lásku, chlapské přátelství tiráků a jejich nablýskané trucky, až po pašované zbraně, mafiány držící v hrsti zkorumpovanou policii a justici, spoustu písniček a humoru, a pohled do zkaženého zákulisí showbyznysu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (177)

Gloory odpad!

všetky recenzie používateľa

Čiré peklo!!...panebože a já sem to viděl jako malej, vůbec si to nepamatoval, teď viděl asi dvacet minut a žasnul jak strašlivej ODPAD to je, pak mrknu sem a zjistím, že u toho mám dvě hvězdy....DVĚ HVĚZDY!!...za co asi??...možná za odvahu někoho, kdo obsadí Ibrahima Maigu, Růžičkovou, Haberu a nějakou rádobyslovenštinou blekotající Vejmělkovou do filmu, a nebojí se, že ho někdo potká na ulici a minimálně zastřelí... (A ten Majga-co to je vůbec za tvora?..to tenkrát byla nějaká kvóta přikazující obsazení min. jednoho retardovanýho černýho dementa na film, nebo co?) No zkrátka nejčistší ODPAD!!!...ble...jdu se vyblít... ()

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Ja úprimne nerozumiem prečo je Fontána pre Zuzanu 2 takto podhodnotená. Samozrejme ja ten film mierne nadhodnocujem, ale aj tak nemôžem skrývať, že ma pomerne bavil. Dej mi príde, na to, že je film z roku 93, dosť pokrokový. Slušná výprava aj vývoj deja, je dynamický, nenudí, stále sa niečo deje, no skrátka prekvapuje. Možno, že zaváňa miernym americkým štýlom, ale podľa mňa to vôbec nevadí a sedí mu to. Sledujeme tu obyčajného vodiča kamiónu Juraja, v podaní Pavla Haberu, ktorý bol vtedy na vrchole svojej slávy, ako putuje po krajinách, zamiluje sa do Zuzany v podaní peknej Evy Vejmělkové, neskôr sa však dostane do šoubiznisu a stane sa slávnym. Páčilo sa mi tu to celkové vykreslenie jeho vzostupu a pádu. Nakoniec si totiž uvedomí, že to podstatné už dávno mal. Predstaví sa nám tu aj Ibrahim Maiga a všetkých tu pekne sprevádza Helena Růžičková, ktorá má vo filme milú prezývku Mama Kami. Páčilo sa mi tiež to spojenie motorestu, ako takej základne kamionistov, kde sa stretávajú a kde je Mama Kami skutočne ich druhou mamou. Jej postave, ale aj herečke samotnej, je tu venovaná pekná pieseň, no okrem nej v celom filme znejú aj iné známe skladby Pavla Haberu a iných. Skvelo dopĺňajú príbeh, ktorého záver je však smutný a na môj vkus je posledná scéna veľmi nasilu narýchlo ladená optimizmom. Päť minút stopáže naviac by neuškodilo, ale dá sa to prekúsnuť. Neviem, či snímka len zle nadväzuje na prvú Fontánu pre Zuzanu, no prinajhoršom, ako samostatný film, sa stále podľa mňa jedná o slušný počin na naše pomery a na tú dobu. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90. rokov prišla do Československá nová vlna. Tá Hollywoodska. A tak sa v tomto zrejme vrcholnom ( myslené prepálenom ) snímku tohto obdobia, objavuje tona product placementu, nemravností, kaskadérskych kúskov, dravého soundtracku a celkovej nezmyselnosti. Takže také nejaké guilty pleasure našich končín. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filmu jsem byl kdysi v kině a nelíbilo se mi to. Po dvaceti letech dnes viděno podruhé. Zajímavé je, jaká to byla divná doba, kdy se točily tyhle filmy. Už jsem na to zapomněl, ale musel tady v republice být ve všem ukrutnej bordel. Touha točit americký gangsterky a žít na vysoké noze, prostě všechno najednou a pořádně zamíchat. 55% ()

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím, že by to bol shit ako hrom. Úvodná scéna vo väzení má dokonca veľmi slušnú atmosféru a napätie, soundtrack je uchádzajúci (Mama Kami) a Habera sa snaži. Ale od okamihu ako vidíme Rúžičkovú tancovať to ide dolu vodou (to sa dá vidieť asi iba v tomto filme). A to nie je bohužiaĺ jediná perla. Dám dve, tie si to zaslúži. Mafiáni nádherne prehrávali na čele s Kramárom, exteriéry boli slušné a kamera tiež. Do telky na poobedie dobré! ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (16)

  • Leoš Mareš povedal, že tento film nikdy nevidel a že: "Tá vec snáď do Česka ani nedorazila." (Arsenal83)
  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené