Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videá (8)

Trailer

Recenzie (123)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Rozbehnutie a prvá polovica filmu u mňa bodovali ponúknutým, prehľadným snímaním kamery a aj tmavým prevedením farieb, ktoré sa dobre uplatnili v desivom prostredí. Zábery a vznikajúce napätie naznačili dobrú atmosféru v ktorej príde čo skoro k zaujímavému zvratu a naplneniu hrôzostrašných predstáv. Všetky tieto úvodné aspekty dostali červenú, keď prišla noc a uväznená menšina zaujala obranné pozície. V tu chvíľu akoby došlo k výmene režiséra a nezvládnutý nočný konflikt oslabil krvi prelievanie. To, že dej neodhalil bližšie skutočnosť prečo skupina ľudí prahne po krvi, mi až tak nevadilo, keďže u týchto filmoch pre mňa dejová náročnosť nie je až taká podstatná, ale za to, že sa hanbili ukázať viac a odkryť krvavé scény ma nepotešilo. Aj keď v závere sa ešte niečo prikmotrilo film už ostal len na 60 %. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Za málo peněuz hodně muziky. Děj to nemá žádný, jen jde o obranu menšího množství postav proti většímu počtu postav (těch víc zlých ...). Naprosto klasicky nastavená situace. Hrdinové filmu, hlavně jedna ženská však nejsou žádný vořezávátka a naporcují hordu útočících na kousky, doslova téměř ... 30 min nuda, pak se to rozjede. Slušná akce, sestříhaná po americku, ale dobře. Brutalita na vysokém levelu a závěrečná scéna mě fakt kopla do žaludku, dneska už si filmaři dovolí zobrazit fakt cokoliv ... Výborný, ale až moc jednoduchý i na mě ... ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ta sychravá atmosféra postapokalyptického světa sice nebyla nijak originální, ale mě se hodně líbila. A líbilo se mi i obsazení, přičemž prim hrála asi nejméně známá ze všech herců Ashley Bell. Všechno tak nějak šlapalo do očekávaného finále, které mě ovšem docela vytočilo. Já chápu, že občas tvůrci nemají dostatek financí a tak se některé zásadní scény musí odehrávat ve tmě. Ale to, už vzhledem k obsazení a tomu, co se dělo předtím, nebyl tenhle případ. Tak sakra proč? Jestliže se tenhle film chce zaškatulkovat, mimojiné, do kolonky hororů, tak bych ocenil detailnější jatka. V tu chvíli film přešel do podprůměru, ale pak se rozednilo a přišla závěrečná scéna, která pomyslnou laťku zase trošku zvedla. To jsem nečekal. 55% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Totálne rozobratie situácie, do akej sa dostalo pár ľudí. Film mal dlhší rozbeh, ale keď sa rozbehol, bol plný akcie, krvi a adrenalínu. Je jasné, že ide o nízkorozpočtový film, lebo je jeden dom, na jednej strane ľudia, ktorý chcú prežiť a na strane druhej, ľudia, ktorý ich chcú zjesť, a tak boj sa môže začať. Do toho pár nepodarených psycho flashbackou, ktoré boli úplne mimo. Príbeh je jednoduchý, ale s postavami som Súcítil a dá sa povedať, že mi boli aj sympatické. Koncoví boj sa odohrával poväčšine v tme, a bolo vidieť leda tak hovno. A týmto námetom sa dali urobiť veci, ale potenciál nebol naplnený. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Za málo peňazí, málo muziky ...ale čo iného čakať od režiséra Highlander: Endgame. Zo začiatku sa film tvári ako lacná kópia The Road – putovanie postáv po spustošenej krajine. Až na to, že z tej spustošenej krajiny neuvidí divák ani meter štvorcový, po chvíli sa postavy zabarikádujú v odľahlom dome a proti sebe začnú bojovať dve skupiny ľudí. To by bolo k deju, ak sa to vôbec v tomto filme tak dá nazvať, všetko. Navyše to celé doprevádzali značne nepresvedčivé herecké výkony (aj keď sa divím, prečo sa do toho nechali zatiahnuť aj napr. Shannyn Sossamon alebo Shawn Ashomore) a dosť nevhodne zvolená electro hudba. Súboje postáv boli nasnímané epileptickým kameramanom a chýbalo aj výraznejšie gore, ktoré sa v takomto low-budget filme priam žiada. Akcia nevýrazná, neprehľadná, nezaujímavá. Body dávam za prvú polhodinku, ktorá bola z časti atmosférická, resp. stupňovala očakávania ako sa film bude vyvíjať ďalej, za to, že film aj za málo peňazí nepôsobil výrazne amatérskym dojmom a za úplne záverečnú scénu. Inak však nič moc a aj tá 90 minútová stopáž sa tiahla nezdravo pomaly. CELKOVO: 2* ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (13)

  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)
  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • V rané podobě filmového scénáře byly filmovými kanibaly zombie. (Conspi)

Reklama

Reklama