Reklama

Reklama

Alpy

  • Česko Alpy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľmi, veľmi zvláštna skupina ľudí. Nazývajú sa Alpy. Ich krycie mená sú inšpirované alpskými vrcholmi. Šéf je Mont Blanc. V skupine je zdravotná sestra, záchranár, gymnastka a jej tréner. Zaoberajú sa tým, že pozostalým nahrádzajú ľudí, ktorí nedávno zomreli. Dokážu byť milovanou dcérou, drahým manželom, priateľkou... Dokážu si naštudovať životy nedávno mŕtvych a hrať ich potenciálny budúci život. Pozostalí pochopiteľne platia. Až dovtedy, kým sa členovia skupiny Alpy nezačnú so svojimi úlohami príliš emocionálne identifikovať. Nejakú úlohu hrá však každý z nás... Yorgos Lanthimos zobrazil svoj mysteriózny príbeh zdanlivo chladne, ako nezávislý pozorovateľ. Jednoducho a bez štylizácie. Rafinovanosť tohto prístupu sa ukáže v závere, keď sa téma dramatizuje, rytmus zrýchľuje a dej naberá na emocionálnych obrátkach. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (70)

ad-k 

všetky recenzie používateľa

Každý se dá nahradit nebo alespoň zahrát. Tedy pokud je prokazatelně mrtvý (a není něčím unikátním, viz např. jedním z vrcholků Alp). Lanthimos si hraje s herectvím (loutkoherectvím), identitou, černým humorem, tragikou všednosti a nepředvídatelné dělá nepředvídatelnějším. Absurditu běžných událostí / rozhovorů dohání stejně jako mezní a tragické události až do krajnosti a minimálně nabízí otázku do jaké míry jsme schopni rozpoznat vážné od povrchního, zbytné od nezbytného a filmovou realitu od mystifikace. Hra na city... │70% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Nemá to ani hlavu, ba ani pätu, a predovšetkým ide o najslabší film gréckeho režiséra Yorgosa Lanthimosa, u ktorého som sa nevedel dočkať konca, pretože je to taká hlúposť, až to normálne bolí ! Tento film sa dá veľmi dobre pochopiť, ale všetko, čo sa v ňom nachádza, vyšumí do prázdna, a navždy sa stratí. Nekonečná zbytočnosť ! Chcel som vidieť snímky, ktoré sú ešte v jeho materinskom jazyku, a ak by som to mal na záver zhrnúť, radšej by som zvolil kontroverznú záležitosť z roku 2009, kde si taktiež zahrala herečka ANGELIKI PAPOULIA, ako o dva roky neskôr pozorovať týchto čudných DEBILOV, ktorí sa pomenovali podľa najvyššieho pohoria Európy, a jeho tzv. VRCHOLOV. Absolútna KRAVINA kravín ! ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Postupné odkrývanie náznakov. Rafinovane dávkovaný humor i tragika príbehu. Originálna práca s obrazom, kamerou, štylizáciou prostredia a správaním postáv. Moderná gymnastika. Moderný film. Nehoda. Nemocnica. Neúplné čiastočky sa postupne skladajú do obrysov obrazu. Azda toto je cesta ako vyrozprávať príbeh v dobe, kedy sa zdá, že všetko už vypovedané bolo. Rýdzo filmovými prostriedkami vniesť jemne spoločensko - kritický odkaz, bez pátosu a zároveň nechať priestor pre vlastné úvahy a tajomstvo. Niekto sa vylieči, iný umrie. Smrť však môže zrodiť nové vzťahy. Nové príbehy. Prázdne miesto zároveň ako priestor pre nové formy obchodov. Novodobé herectvo vypĺňa prázdnotu žitia pozostalých aj hercov. Hneď po pozretí som mal chuť zopakovať si to. À propos: Akého herca máte najradšej? A hudobníka? A speváčku? alebo inak: Nehráme všetci v živote len nejaké viac či menej zbytočné komicko-tragické roly ktoré z viacmenej neznámych dôvodov postupne začneme brať smrteľne vážne? ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Režisér udržuje a zachovává určitý odstup od děje i postav a zároveň v divákovi vyvolává neklid a mnoho otázek, aniž by mu dával odpovědi. - (citace) Já bych těch otázek měla asi příliš, to ostatní se povedlo, neklid a odstup jsem měla na sto procent. Zkrátka Yorgos Lanthimos nebude patřit mezi mojí režisérskou elitu. ()

faceboy 

všetky recenzie používateľa

Musím povědět zadruhé, že je krásná půlnoc, plná sněhu a, za prvé toto byl podivuhodný případ  zážitku. Alps by se do češtiny dalí přeložit jako Kineta 2.... Jedná se o přímé pokračování Kinetty z roku 2005 od stejné tvůrkyně. Tyto dva filmy mají spoustu společného a plnatost poetiky. Vnímám to jako, tak sugestivní a viscerální ambroziu že, jsem si to musel dávkovat na 7 nerovných dílů po 7 hodin. Na konci prosince vskutku podnětné dílo a jsem rád, že jsem ho slyšel. Závěrem moje oblíbená herečka je postrach Hawaje  / Oblíbený herec je oranžové tílko - favourite singer is Yoyo diwa and favourite singer is Trashis scope 💃-. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (1)

  • Scenárista Efthymis Filippou si zahral vo filme majiteľa obchodu s lampami. Pôvodný herec, ktorý mal tuto postavu stvárniť, vypadol 2 dni pred začiatkom natáčania. (Bilkiz)

Reklama

Reklama