Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 5: Dieťa sna

  • Česko Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (216)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Hlavnej hrdinke (známej zo 4-ky) sa má narodiť bejby a už ho trápia nočné mory. Freddy sa nezastaví ani pred nenarodeným dieťaťom. Film na mňa zapôsobil množstvom zapamätateľných scénok (sprcha v úvode, jazda na motorke a haluzný koniec) a nakopnutím deja mierne vpred. Piatej časti Freddyho zverstiev sa dostalo opäť kvalitného spracovania. ()

Reklama

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Pětka Freddyho s názvem Dítě snu v režii Stephena Hopkinse co natočil druhého Predátora. Pátý díl navazuje na čtvrtý a máme tu opět hrdinku Alice (Lisa Wilcox). Ve filmu máme některý nový postavy včetně kluka Jacoba (Whit Hertford). Co se objevuje ve snech Alice. Vždycky jsem si myslel že je to malej Jake Gyllenhaal :D Co mi tady vadilo na českém dabingu, byl hlas hlavní hrdinky Alice. Dana Černá ve čtyřce byla dobrá, ale tady jak dabovala Alici Jarmila Švehlová zněla fakt strašně. Pamatuju si jak nám táta podle tohodle filmu maloval komiks, ale nikdy ho nedokončil, ani nevim kde skončil. Škoda že už to nemám. Atmosféra ve filmu pořád dobrá a speciální efekty podobný těm z předchozího dílu. Skvělá scéna s motorkou a krmení oběti Freddyho a zrovna některý záběry z těchto scén byli vystřiženy na DVD. A je to pěkně debilní, pamatuju si jak jsme to měli nahraný z Novy a scény byly kompletně celý. Skurvený cenzoři. Na YouTube ty scény můžete vidět celý. Pátý díl má pořád svoje kouzlo a furt mě hodně bavil. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Originalita sice stále neklesá, ale jednotlivé způsoby úmrtí, které dělají mimochodem "Noční můru" tak výjimečnou, chvílemi působí, jako by je někdo narychlo vymýšlel při nedělním obědě. Nojo, jednička a trojka nasadily až příliš vysokou laťku. Navíc je mi blonďatá Alice v porovnání s kudrnatou tmavovláskou Nancy nesympatická jako psovi koupání. Ale abych jen nekritizovala... Hudba opět dokonalá a scény, kdy Freddy vylézá z těla hlavní hrdinky (ať už z dělohy nebo obličeje) jsou prostě eňo-ňůňo. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Tento piaty diel mal neľahkú úlohu. Musel sa tak ako pri štvorke zaobísť bez Cravenovej pomoci, tým pádom mohli tvorcovia zabudnúť na dvojicu z jednotky či trojky Heather Langenkamp a Johna Saxon a nadviazať na dej predošlých filmu tiež nie je až také ľahké ako sa môže zdať. Trojka a štvorka na seba dejovo nadväzujú a prehovoriť hercov na ďalšie ich účinkovanie a vymýšľanie už neviem akých fantsmagorií tiež nemusí byt správny ťah. Nakoniec sa všetko podarilo a s piatim dielom prichádza ďalšia zmena. Aj tento režisér si presadil svoje a nechcel opakovať po ostatných režiséroch dielov o Freddym. Ten pomenil charakter hlavej zápornej postavy. Freddy Krueger upustil od humoru(samozrejme toho najčernejšieho) a tento krát sa snažil viacej strašiť ako zabávať. Nevravím, že humor tam nebol, ale nebolo ho tam až tak ako napríklad v štvorke. To by bol hneď prvý viditeľný aspekt, ktorý sa zmenil. Celkovo celý dej filmu bol postavený hlavne na skvelých exteriéroch a interiéroch. Pomocou snových pasáží sa dostávame do kláštora v ktorom pracovala matka Freddyho Amanda a je to pastva pre oči. Striedanie snových pasáží s kláštorom, tmavou nocou a interiérom starých nechutne vyzerajúcich chodieb s obyčajným krásne slnečným dnom je ako vystrihnuté z Burtnovho Beetlejuicea (1988). Upustilo sa od vtipu(konečne dej nevyzeral ako comedy-horor) a pracovalo sa hlavne s atmosférou, ktorú Hopkins budoval znamenite. Ďalším veľkým plusom je scenár. Hlavnou chybou štvorky bol skoro nulový scenár, tu bol na oplátku skvelý. Tento diel "Dieťa Sna" je po jednotke asi najserióznejšie podaný. Celá recenzia: TU ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama