Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 5: Dieťa sna

  • Česko Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (216)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Tady se ani nedá říct, že by docházel dech, tady už snad ani žádnej neni, jediný co tenhle film drží při životě je pár freddyho drsnejch hlášek, kterých tady je tentokrát docela dost. Ale co ten příběh? Skoro žádný pořádný brutální snový smrti, žádný vypjatý hororový scény a velice málo využívaná freddyho a moje oblíbená rukavička a prostředí taky bejvávalo lepší. Krom hlášek je to fakt nuda, ale Superfreddy byl hustej ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

Zayl 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejdepresivnější díl. Oproti předchozím akčnějším dílům je pětka hororovější, za což palec nahoru. Rovněž exteriéry / interiéry laděné do chladných barev se podílejí na morbidní jiskře, nicméně je trestuhodné jak málo jich bylo využito. A co se týče Freddyho, tak je stále cool, ale jeho nápaditost trochu uvadá. Celkově mi ten promarněný potenciál trochu vadí a je to jeden z důvodů, proč hodnotím průměrně. Stále však jde o dost kvalitní díl, který se alespoň částečně snaží o dovysvětlení pohnuté minulosti nestárnoucího zabijáka. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Nočná Mora, podobne ako ostatné nekonečné série časom dopláca na to že už príliš nemá čo ponúknuť a aj keď sa snažia nadviazať na dej predchadzajucej epizody už je to pomerne chaotické. Pri niektorých sériach je skrátke lepšie skončiť pri populárnej 3 časti a možno nadviazať po dlhom období ako tomu bolo v prípade Michaela Myersa z legendárneho Halloweenu. V čase natáčanie ďalších častí sa však vychádza z toho že teenagerov niektore série bavia veľmi dlho a to nielen čo sa hororov týka, ale aj povedzme série Prci, prci, prcičky. A aj v ich prípade mohlo platit trikrát a dosť a pomohlo by im to, podobne ako Freddiemu a až časom zaujať niečím takým ako povedzme Freddiem versus Jason. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama