Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (115)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ľudia sú rôzni a rôzne koníčky majú. To je fakt. Ak niekto frčí výlučne na výletoch autom, tráve, surfovaní, sexe a počítačových hrách, nečudo, že pri plánovaní, realizácii aj krytí stôp uskutočnenej vraždy pôsobí ako totálny hlupák. Nuž a ak sa dá do partie skupinka teenagerov s rovnakými záľubami, tak tu máme v hlavnej úlohe partiu korunovaných hlupákov. Ich jednanie som sledoval s neveriaco otvorenými ústami, ale len potiaľ, pokiaľ som si neuvedomil hĺbku ich voľnočasových záľub. Aha, vlastne ešte sledovali rôzne tv programy pre mladých a zábavné sitcomy. Rozhodne si nemyslím, že len mladí Kalifornčania patria medzi podobné hlúpe stvorenia. Takýchto ľudí, generovaných ich preferovaným typom trávenia voľného času a vynechávaním takmer všetkého, čo vyžaduje zapojenie šedej kôry mozgovej je zhruba rovnako veľa všade po svete. Poznámka: Nie tak dávno (1999) dvaja slovenskí teenageri (15 a 16 rokov) obdobným spôsobom ako vo filme surovo zavraždili (33 bodných rán a následné podrezanie) starú babičku a ukradli jej cca 1000 korún. To už motív vraždy vo filme bol o čosi ušľachtilejší - zbaviť sa neznesiteľne násilníckeho hajzla a znásilňovača. ()

Musak 

všetky recenzie používateľa

Původní hodnocení 2*, ale po přečtení několika dokumentů zvyšuji na 3* Zajímavosti: Film byl natočen za 23 dní. [--] Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". [--] Slovo "fuck" a jeho deriváty zazní ve filmu 274 krát. [--] ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $480,811Tržby Celosvetovo $703,811║ Sex, drogy a šikanovanie sú hlavnou témou tohto filmu, z časti podaného dosť surovo a dá sa povedať o to vierohodnejšie. Tento príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami, keď sa partia mladých ľudí rozhodne skoncovať z jedným z ich blízkych priateľov, ten pre svoje sklony k násiliu moc nezapadol do tejto partie a tak po tajnej dohode v tejto partii mladých nastáva zavraždenie tohto nechceného chlapca. Vo filme je zachytené dosť husté napätie medzi touto skupinkou mladých ľudí, ktoré vyústi k úplnému zlyhaniu a úpadku mysle na samé dno, čo v konečnom dôsledku vyznelo v najvyššie možné tresty pre túto mládež. Trošku ma prekvapil Brad Renfro, po hereckej stránke si svoje odviedol samozrejme ale skôr zmenou vzhľadu, lebo som ho vôbec nespoznal vo filme je o dosť pribratejší než keď som ho videl vo filme Apt Pupil. /60%/ ()

Mičl 

všetky recenzie používateľa

Ani se mi nedělalo mdlo z toho obsahu, ale víc z tý kamery když s tím točili po ksichtech těch zdrogovaných, znuděných a zmagořených vejrostků z Floridy, který se zrovna domlouvali, jak nebohého BobbyBullyho zprovodí ze světa. To jsem se fakt malém poblil. Jinak toho šikanátora (jak i on sám uznal) asi měl hrát někdo jiný než Nick Stahl. Jako jediný z celého obsazení filmu není svému protagonistovi podobný hlavně teda vzhledově prakticky v ničem. Ale jinak docela dobrý průměr, rád jsem se seznámil s tímto příběhem, který je v tomto filmu ve všem ostatním totožný se skutečnou událostí. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (27)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Film zožal všeobecnú kritiku médií, kritikov a filmových odborníkov za to, že Larry Clark bezdôvodne okorenil film scénami nahoty a sexu. Roger Ebert napísal, že ide o "nehanebný voyeurizmus", Film Threat opísal, že film je "na hranici porna". (Arsenal83)

Reklama

Reklama