Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Sommers v Odd Thomasovi předvádí, že ještě rozhodně nepatří do starého železa a stvořil ne zcela špatnou "blbůstku" plnou duchařiny, nadhledu, napětí a v závěrečné scéně snad i slz na krajíčku. Bohužel filmu se nedaří udržet dobře nastavenou atmosféru až do konce a v celé druhé polovině trochu scénáristicky lapá po dechu a ztrácí šmrnc. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Je libo film o pomatenci, jež pláchl z Bohnic a emigroval přes velkou louži? Naivní a rádoby vtipní kuchař amatér tráví dny tím, že každému druhému interpretuje svou pomatenost pomocí popisu duchů a svých super schopností, jež chápe jen jeho dívka (ta je přirozeně rovněž divná). Tatík pomatence je šerifem a svého syna využívá co by médiumse záhrobím, ale zároveň ho v každé nálevně pomlouvá, jak že je po matce diferenciovaný od zbylých sucharů. Pseudo drsňácký konec vám na tváři vykouzlí leda tak úšklebek, jež je poslední scénou vygumován stejně jako šprt po požití dvou rund čehokoliv alkoholického. 69% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Okrem Múmií jediný ďalší vydarený Sommersov film. Skvelý mix fantasy, detektívky a romantiky. V hlavnej úlohe sympaťák Anton Yelchin, ktorý pátra po rôznych nadprirodzených záhadách, keďže má dar vďaka ktorému komunikuje s mŕtvymi + pár ďalších schopností. Po boku má jednak nádhernú Addison Timlin (chémia medzi nimi funguje na 100%) a policajného šéfa Dafoea. Nájde sa tu aj viacero vtipných cameo výstupov. Tématicky mi to trochu pripomenulo seriál Dead Like Me, ale zase trochu v inom originálnom pojatí. Napriek detektívnej štruktúre ma to tentoraz bavilo, keďže hlavná záhada je zaujímavá, tempo je solídne, občasné akčné scény kvalitne prevedené. Len na CGI občas vidno, že rozpočet nebol príliš vysoký. Trochu mi je ľúto len smutného záveru, ktorý ma pri prvom pozretí doslova naštval. Tentoraz som ho už akceptoval, ale aj tak ma trochu mrzí. Výsledkom je nadpriemerne vydarený film, ktorý by sa bez problémov dal rozviesť do seriálovej podoby. Nebohého Yelchina by som nahradil Tomom Hollandom a bola by to pecka. 8/10. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

Mimomisu 

všetky recenzie používateľa

Hodne prijmena oddechovka, ktera jede v hodne rychlem modu. Sice je plna dialogu, ale i tak nenecha vydechnout. Prumerne hodnoceni se mi tady moc nezda, ale co uz. S trikama pri mensim rozpoctu jsem problem nemel (hry taky nehraju kkuvli grafice, ze jo), obsazeni bylo naprosto v poradku. Original jsem necetl a jedine, co mi docela vadilo byla az moc rychla expozice hlavniho hrdiny - az moc lidi vi o jeho schopnosti, pribeh zacina hned od prvnich minut, coz mi prijde skoda a clovek nema ani cas se rozkoukat, coz je skoda. Stopaz by dalsich pet, deset minut klidne unesla, zvlast timhle tempem. Kazdopadne prijemny prekvapeni a zaver jsem cekal a i tak me dostal no. buuuu ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení filmy bylo kvůli nedostatku financí na několik týdnu přerušeno. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama