Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (155)

Macejko 

všetky recenzie používateľa

K tematike "život je nahovno" to vlastne nie je príliš objavné a hlavný hrdina nesie všetky znaky, ktoré by človek očakával od typického kandidáta na skok do truhly: je to teenager, rodičia sa mu nevenujú, má problémy so sexualitou. Tvorcovia dokonca neodolali a obdarili ho čiernymi vlasmi s ofinou tak dlhou, že ani tričko s nápisom "Som emák lol cmuq" by jeho tendencie nevyjadrilo jasnejšie. Lenže! Bolo by veľkou chybou tento film odsúdiť iba na základe zbytočne okatej a sebaparodickej vizáže hlavnej postavy. Miestnosť samovrahov, aj keď neoplýva ktovieako originálnym posolstvom, absolútne boduje v SPÔSOBE, akým nám toto posolstvo predáva. Iste, treba si v prvom rade uvedomiť, že film je tak trošičku fantasy a že ak by sa opieral o reálne technológie a reálne fungovanie internetu, iba ťažko by fungoval. Akonáhle však divák príjme filmovú realitu, dostane sa mu sviežeho, precízne napísaného, zručne natočeného a vý-bor-ne zahraného (kraľuje hlavne Roma Gasiorowska ako Sylwia) filmu, ktorý sebaisto brnká na všetky potrebné emocionálne struny. Poliaci zabodovali. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Animácia je prenádherná, nadmorský let postavičky hlavného hrdinu vo mne vyvolal intenzívne pocity voľnosti, cítil som sa tak zvláštne, tak nezávislo. Samostatné spracovanie neexistujúcej(?) MMO hry je skutočne kvalitné a jej prepojenie s reálnym svetom Dominika veľmi efektívne. Rozhodne netvrdím, že sa jedná o prevratnú novinku na scéne filmov, zaoberajúcich sa šikanou, asocialitou a vnútorným útekom pred svetom, ale za tie necelé dve hodiny nepretržitej zábavy a (z mojej perspektívy) neustálej diváckej pozornosti, si naši poľskí bratia zaslúžia poctu. Bravo, veľmi milé prekvapenie! [MFF Cinematik 2011, PN] ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Coming out hlavného hrdinu je originálny aj dobre zahratý. Reakcia rodičov je však nespočetnekrát videná. Ide o film pre teenagerov v Dominikovom veku, takže rodičia sú proste len blbci, ktorí nezvládajú samých seba, nieto ešte vlastné dieťa. Avšak nie sú chvalabohu prvoplánovo jednorozmerní, len je citiť, že sa dalo ísť po psychologickej stránke určite hlbšie. Za mňa však film zráža nižšie doslova hnusné virtuálne prostredie ako z hry z prelomu tisícročia, tvorcovia mohli vymyslieť niečo originálnejšie a vizuálne zaujímavejšie. Inak ide tak trochu o poľský (emo) Black Mirror. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery!Ten, kdo vám tento snímek doporučil, zoufale volá o pomoc. Moje hodnocení nebude zřejmě plně vypovídat o potenciální kvalitě snímku, neboť se snímek točí kolem dvou věcí, které se mi dost hnusí. Tedy kolem nejdebilnějšího životního stylu EMO a kolem jedné z nejtrapnějších sexuálních orientací - gayství. Dokonce došlo i na jakousi dehonestaci juda, na které se budu nyní dívat jako na teploušský sport, kde se dva páni mohou ohmatávat až k vyvrcholení. Téměř dvouhodinový výlet mezi retardy, kteří neumějí dát svému životu smysl, či si alespoň najít vynikající koníček (filmy, hry, sport, sex, ...), který jim zlepší náladu v každém momentu, kdy jim vyvstanou na mysl podobné 3.14čoviny. Animovaný útěk do virtuálního světa na mě poté působil maximálně rušivě. Vedu zřejmě příliš spokojený život, abych podobný film dovedl patřičně docenit. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Čo čakať od Poliakov?? Nvm, preto idem do kina. Referencia z festivalov tento film vychválili, zisk Modrého anjela za réžiu hovorí za všetko. Pohodlne sa usadme, a čakajme čo nám Slovenská filmová asociácia ponúkne. Okamžite som sa pousmial, samozrejme, film v originály po poľsky. Zo začiatku som bol trošku zmetený, že načo k poľskému filmu SK titulky, ale boli pasáže, kedy sa skutočne hodili. Film sa nezačal nejak extra pútavo. Zaujímavé to začalo byť až od stužkovej. S nostalgiou som si spomenul na tú svoju. Ach. Bozkávanie pripitých dievčat stálo za to. Potom prišli na rad chlapci . Odvážny počin. Hlavný hrdina, aj keď s výzorom rodeného EMAka, predsa len EMAk nebol. Začíname sledovať, ako sa mení, uzatvára sa pred svetom. Komunikuje už len so Sylviou, ružovovlasou dievčinou s maskou na tvári. Samozrejme, rodičia majú obavu, preto robia všetko preto aby ho z toho dostali, aj keď nie práve najšťastnejšou formou, a samozrejme, sledujú pri tom svoje vlastné ciele a záujmy. Film je pretkaný charaktermi a vývinmi postáv. Mení sa on, rodičia, Sylvia. Ako to už býva, na scénu sa dostáva psychiater. Len pre zaujímavosť : viete koľko psychiatrov treba na výmenu jednej žiarovky?? Jedného, ale bude to drahé, neefektívne a žiarovka musí veľmi chcieť. Z môjho pohľadu má film 2 vyvrcholenia. Prvé je pri psychiatričke, rozhovor cez dvere. Druhé je samotný záver. Jakub Gierszal podal perfektný výkon. Jeho záchvaty, stavy, skraty, celkovo postoje, správanie, bol fakt úžasný. Virtálny svet, animácia, avatary, to bolo príjemné osvieženie filmu, ani nie že odľahčenie, ale dostali ste sa do iného sveta. Čo mňa osobne prekvapilo, taká dobrá jedna tretina filmu bola točená cez webkameru. Celkovo, film je určený hlavne mladým, preto aj technika, hudba je ladená do tohto štýlu. Keď už som pri hudbe, skvelá. Vyprava, kostýmy, štandartné. Vedel by som si ten počítačový svet predstaviť pozerať v 3D. Keby som ho mal porovnať, dejovo, ani nie dejovo, myšlienkovo?? asi hej, myšlienkovo by som ho prirovnal k Čiernej labuti. Sledujeme prerod osobnosti, duševné a psychické zmeny. A však Jakubov výkon by som prirovnal k Emili Rose. Doslova naskakujú zimomriavky. Na záver nejaké zhrnutie. Skvelá psychologická dráma, a animovanými prvkami, zasadená do sveta mladých. 4 z 5 ( Kino Dukla Svidník ) ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (5)

  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)

Reklama

Reklama