Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(viac)

Videá (17)

Trailer

Recenzie (298)

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra filmu bola dobrá s celkom fajn hudbou.Záver sa mi páčil najviac.Je to ináč dobrý nápad na zamyslenie. Predstavte si, že ktosi by vás hodil do krabice, zamkol a uniesol.Potom by vám dovnútra strieknul uspávacieho plynu a v bezvedomí si vás pripútal a splňoval si svoje sadistické chúťky.Rezal, hrýzol, škrabal... púšťal do vás chrobáky...predstavte si, že sa vám podarí uniknúť a vy si ho potom kdesi odchytíte....Ja by som na takého nachystal sikovky a jeho gule by spoznali stredovek. :D ...predstavujem si, že Arkinovi sa to v hlave pomätie a vznikne trojka- on v hlavnej úlohe. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

Reklama

Claw 

všetky recenzie používateľa

První díl se mi moc nezamlouval. Na rozdíl od většiny hororových nadšenců jsem jím byl docela znuděn. Moc mě to prostě nebavilo, hrálo se to na víc, než na kolik to mělo. U druhého dílu je tomu naopak. Právě že film ze sebe nic moc nedělá, je to takové akční brutální Béčko, které má ale od začátku spád. Od začátku se na diváka leje krev, Gore scény a brutalita je na diváka pravidelně sypaná v dostatečně přiměřených dávkách. Má to perfektní vizuál, je to šílená a úsměvná vykrádačka série "Saw", ale líbí se mi to a zamlouvá. První díl 3/5, tady trochu nadhodnocuji. /70%/ ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračování jsem si pustil hned po skončení The Collector (2009) a očekával jsem alespoň stejně slušnou podívanou – což se v rámci možností i stalo. Oba kousky jsou plus mínus na stejné úrovni, jen první díl měl dle mého přece jenom o trošku lepší atmosféru a nádech tajemna. Dvojka už se spíše soustředila na akční stránku a více brutality. Na to si samozřejmě nemůžu stěžovat, protože právě to se mi na tom líbilo asi nejvíc. Marcus Dunstan mě masakrem na diskotéce pěkně namlsal a tuto pasáž považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. Při opětovném setkání s hrdinou prvního dílu málem ukápla i slza, ale Arkin se kýženého odpočinku a pořádného vylízání se ze svých zranění prostě nedočkal. Byl násilně vržen zpět do brutálního světa zvráceného vraha a vášnivého Sběratele a konečně budeme moci tu „krásu“ vidět na vlastní oči. No holku byste na to asi nesbalili, ale jinak měl chlapec v masce celkem slušně zvrácenou představivost. Navíc ani tentokrát nebude chybět slušná porce důmyslných pastí, hromada bolestivých výkřiků, gore scén a agresivní hafani. Každý si tu prostě najde to své, jen trošku zamrzelo, že se z toho vytratila ona komornost prvního dílu. 50% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Collection posúva hranicu únosnosti hlúposti zase o level vyššie. Prvý diel s názvom Collector ma svojho času príjemne prekvapil – neoplýval síce originalitou, len sa viezol na koncepte ala Saw, ale dokázal priniesť pár sviežich nápadov (v rámci možností), tempo bolo viac ako svižné, akcia fungovala na výbornú, a v rámci žánru dokázal nadmieru pobaviť ... a preto som možno subjektívne prihol aj hviezdičku navyše (4*). Na Collection som sa preto tešil, avšak vytriezvenie prišlo takmer po započatí prvých sekúnd. Ak platí pravidlo, že sequel musí byť 100x krvavejší, 100x väčší, 100x akčnejší (a 100x hlúpejší), tak Collection splňuje každé toto kritérium aj 2x. Z nenápadného decentného (čo sa týka pascí a ich uveriteľnosti) thrilleru/hororu sa totiž stala paródia seba samého. Pasce, v ktorých by skapal aj Cliffhanger sú maximálne „over-the-top“ (už len úvodný „mlynček na mäso“ počas diskotéky), a keby sa v závere ukázalo, že nás „collector“ je vlastne mimozemšťan a budova, v ktorej sa dej odohráva jeho vesmírna loď, na ktorej si takto skúša rôzne pokusy na ľuďoch, tak by som to filmu v rámci jeho prestrelenosti aj zožral. Do toho som zabudol zmieniť, že tak ďaleko od pravdy to zase nemusí byť (v prípadnom treťom pokračovaní), keďže už teraz náš „collector“ testuje ľudí a vyrába z nich akýchsi „zombie“ (wtf?). Postavy sú samozrejme, tak hlúpe, že štyria ozbrojení policajti v súboji proti jednému mu nedokážu uštedriť ani len škrabanec. Trocha digitálnej krvi dnes nikoho neohromí, takže Collection ostáva len úsmevne prehnané béčko s televíznym lookom hodiacim sa akurát „direct-to-video“. Pri ktorom sa mi navyše aj veľmi skromných 75 minút tiahlo ako večnosť. A to som do toho vkladal nádeje, no očividne bol Collector pre režiséra len ojedinele silná chvíľka, ktorá sa už určite nebude opakovať, to som si po tomto amatérskom počine takmer istý. CELKOVO: 2* (aj to len s prižmúrenými očami) ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama